Fotbal intern

Ionel Ganea îi pune la zid pe cei de la CFR Cluj pentru că l-au pierdut pe fiul său! “Conceicao nu l-a băgat deloc, iar unii de acolo aveau alte interese”

09.04.2019 | 17:18
Ionel Ganea ii pune la zid pe cei de la CFR Cluj pentru ca lau pierdut pe fiul sau Conceicao nu la bagat deloc iar unii de acolo aveau alte interese

Fostul internațional român era extrem de bucuros după ce băiatul său George a reușit să marcheze de două ori în partida Astra – Viitorul 1-4 și a vorbit la superlativ de Gică Hagi. Pe de altă parte, în sufletul său, nu a putut trece peste experiența nefericită a fiului la liderul Ligii 1 Betano. Ionel Ganea îi pune la zid pe cei de la CFR Cluj pentru felul în care s-au comportat cu puștiul de 19 ani. Cei vizați sunt antrenorul Toni Conceicao și conducătorii Bogdan Mara și Marius Bilașco.

Ionel Ganea îi pune la zid pe cei de la CFR Cluj: “Nu l-au jucat deloc și nu mi-au dat nicio explicație”

Gică Hagi este deja renumit pentru atenția deosebită pe care le-o acordă tinerilor fotbaliști și pentru încrederea totală pe care o are în potențialul acestora. Așa s-a întâmplat și în cazul lui George Ganea, atacantul de 19 ani venit liber de contract după perioada petrecută la CFR Cluj. Curajul lui Hagi a fost răsplătit de vârf prin două goluri înscrise în deplasarea de la Giurgiu. Tatăl fotbalistului de la Viitorul, Ionel Ganea, a vorbit deschis despre situația băiatului său și despre perioada trăită în Gruia.

Am fost foarte bucuros pentru golurile înscrise de băiatul meu. Vă dați seama cum m-am simțit ca părinte. Vreau să îi mulțumesc public lui Gică Hagi pentru că i-a dat oportunitatea să joace și pentru toată încrederea pe care i-o acordă. Când ești tânăr, e foarte important să ți se acorde șanse, iar la Viitorul exact asta s-a întâmplat”, a declarat Ionel Ganea pentru FANATIK. Întrebat ce e diferit față de ce a fost la CFR Cluj, Ganea a fost extrem de tranșant: “Acolo nu a avut nicio șansă să demonstreze. Conceicao nu l-a băgat deloc, cum să crească?! CFR e singurul club de top din Europa care nu are grijă de tinerii pe care îi are în curte. Cei de acolo au investit bani mulți, dar nu s-au gândit deloc să protejeze fotbaliștii care le-ar fi putut aduce și lor profit. Conceicao nu l-a jucat și nu mi-a dat nicio explicație. Îmi spunea mereu că se antrenează foarte bine, că nu are ce să îi reproșeze, dar când veneau meciurile rămânea în afara echipei”, a mai spus Ganea.

George Ganea CFR Cluj
George Ganea a plecat de la CFR Cluj din cauza faptului că nu prindea minute în echipa liderului Ligii 1 Betano

Lucrat de Mara și Bilașco? “Unii de acolo aveau alte interese”

Una dintre informațiile care au apărut în lumea fotbalului după plecarea lui George Ganea de la CFR Cluj a fost aceea că atacantul nu a fost agreat de Bogdan Mara și Marius Bilașco, implicați în conducerea formației ardelene. Ganea jr. ar fi refuzat ca aceștia să îl “managerieze”, astfel că ar fi fost trecut pe linie moartă. În legătură cu această informație, Ionel Ganea a avut o poziție cât se poate de clară: “Transferul lui George la CFR Cluj s-a făcut înainte ca Mara și Bilașco să vină la club. Nu știu dacă era vorba ca ei să îl impresarieze sau așa ceva… Ce pot să spun este că la CFR au fost mereu interese, iar în cazul fiului meu s-a întâmplat acest lucru. Unii de acolo aveau alte interese și asta a fost. El a ajuns acolo liber și am reușit să îl iau și să îl duc la Viitorul tot liber. Am discutat cu Marian Copilu și a înțeles situația, a fost în regulă”, a mai afirmat fostul internațional pentru FANATIK.

Ionel Ganea
Ionel Ganea este dezamăgit de strategia celor de la CFR Cluj legată de tinerii jucători și îl laudă pe Gică Hagi pentru ceea ce face la Viitorul

Contactat telefonic, Bogdan Mara a explicat cum a fost pierdut George Ganea de CFR Cluj: “Ionel, cu care sunt bun prieten, a avut o înțelegere cu cei de la club să îl poată lua liber, așa cum l-a și adus. Nu s-a pus niciodată problema ca eu sau Marius Bilașco să îl impresariem. Nici pe el, nici pe alt jucător de la CFR. Puteți să îl întrebați pe Ionel. A zis că au existat alte interese? Probabil că se referea la faptul că George nu a prea jucat. Este foarte greu când te bați la titlu să bagi copii! La Gică Hagi este altul obiectivul, el le dă drumul puștilor să evolueze. Când lupți la campionat șansele pentru tineri sunt mai mici. La noi joacă Manea, care e titular în naționala de seniori, în rest nu prea prind copiii. Petrila este un jucător foarte bun, la fel și Costache, dar le este greu să intre printre titulari. E adevărat că George Ganea ne-ar fi ajutat foarte mult la anul, când e nevoie de doi jucători U 21 de la început, dar asta este situația. Tatăl lui a ales ce e mai bine pentru el acum“, a declarat Mara pentru FANATIK.

50 de mii de euro este cota lui George Ganea, conform transfermarkt

Tags: