Sport

Ionel Ganea nu îi dă șanse lui „U” Cluj la barajul cu Dinamo: „Dacă juca Sabău, poate erau favoriți”. Exclusiv

Fost antrenor al „Șepcilor roșii”, Ionel Ganea o vede favorită clară pe Dinamo în duelul din barajul de menținere/promovare în Casa Pariurilor Liga 1 cu Universitatea Cluj.
21.05.2022 | 15:28
Ionel Ganea nu ii da sanse lui U Cluj la barajul cu Dinamo Daca juca Sabau poate erau favoriti Exclusiv
Fost jucător al lui Dinamo și antrenor al Universității Cluj, Ionel Ganea îi vede favoriți pe ”câini” în barajul de menținere/promovare în Casa Pariurilor Liga 1. Fotomontaj - Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo încearcă să-și salveze sezonul de coșmar în barajul de menținere/promovare în Casa Pariurilor Liga 1, contra ”fraților” de la Universitatea Cluj. Roș-albii sunt favoriți crede fostul antrenor al ardelenilor, Ionel Ganea.

Ionel Ganea explică de ce Dinamo pornește favorită în duelul cu ”U” Cluj

Fostul mare atacant al României a evoluat în cariera sportivă la Dinamo, iar ca antrenor a pregătit-o pe Universitatea Cluj. A avut un mandat scurt la gruparea de pe Cluj Arena, încheiat cu scandal din cauză că nu i-au fost plătite salariile.

ADVERTISEMENT

Fostul fotbalist, cu 45 de meciuri în tricoul echipei naționale, a explicat în exclusivitate pentru FANATIK de ce Dinamo pornește clar favorită în barajul cu ”Șepcile roșii”.

„Mă bucur că am reușit să îi salvez pe U Cluj de la retrogradare ca antrenor. Am fost acolo într-o perioadă grea și foarte dificilă din toate punctele de vedere. Nu mi se pare o echipă foarte puternică, dar ei cu mai multă atenție puteau promova direct de pe locul doi sau chiar de pe locul întâi. Nu știu ce s-a întâmplat acolo la ei. 

ADVERTISEMENT

O văd favorită pe Dinamo și nu cred că sunt singurul. Dacă juca Sabău (Ioan Ovidiu Sabău, fost jucător și oficial al Universității Cluj – n.r.), poate era favorită U, dar să fim serioși. Au câteva lacune în apărare, am văzut și noi meciurile. Pe cele importante le-au pierdut”, a spus Ganea.

Fostul golgheter al României nu crede că publicul o poate ajuta pe Universitatea să se impună în fața dinamoviștilor. Nici antrenorul Erik Lincar nu l-a convins pe ”Ganez” că ar avea calitățile unui tehnician de primă ligă. Sub conducerea lui, „alb-negrii” au alternat evoluțiile bune, cu cele mediocre.

ADVERTISEMENT

”O să fie stadionul plin dar și cu Sibiu au peste 20.000 de spectatori și nu au făcut mare lucru. Cu Slobozia, cu Sibiu, erau pe locul doi. Eu cred că e mai bine pentru Dinamo să joace cu U Cluj decât cu Sibiu.

Nici pe Lincar nu îl văd un motivator foarte bun, că dacă era așa, băteau pe Sibiu în meciul decisiv. Nu îi bați tu pe Slobozia? Are și antrenorul vină, nu numai jucătorii”, a mai spus Ganea.

ADVERTISEMENT

Cum comentează Ionel Ganea situația de la Dinamo

Fostul internațional s-a declarat dezamăgit de ceea ce se întâmplă la Dinamo și de incertitudinile care planează asupra viitorului clubului. Ganea regretă foarte posibila plecare a lui Florin Răducioiu din Ștefan cel Mare.

Oficialul ”câinilor” a mărturisit recent că i-a în calcul despărțirea de clubul la care s-a format ca jucător, din cauză că se simte inutil. Și Dusan Uhrin e pe picior de plecare din cauza situației financiare precare a câinilor.

”Nu știu dacă rămâne Uhrin la Dinamo. Îmi pare rău pentru Răducioiu dacă pleacă. A fost un jucător emblematic pentru Dinamo. Un băiat finuț, cu bun simț, respectuos, ca întotdeauna.

Și Petrolul are jucători neplătiți. Nu știu dacă sunt mai bune ca Mediaș și Clinceni. Gazul avea o echipă foarte bună. Nu cred că va fi mai puternic campionatul. Păi pe Dinamo i-a bătut. Ce să mai zic? Interese ascunse… Puncte, puncte. Nu mai vorbim!

E o situație grea la toate cluburile, cu jucători neplătiți, au familii, nu poți să îi mai motivezi doar cu antrenamente. E foarte greu pentru jucători. U Cluj a avut banii la zi.

Ce să facă Dinamo dacă pleacă jucătorii? Să îi legitimeze pe Zăvăleanu și pe ăia trei! Pe Burică și pe bagabonții ăia care sunt acolo! Ce să mai zic? Asta e realitatea! Deocamdată trebuie să se salveze și apoi o să vadă ce le rezervă viitorul”, a declarat Ionel Ganea, în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 2006 e anul în care „Ganezul” a jucat pentru Dinamo
  • 2013/2014 e sezonul în care Ionel Ganea a fost antrenorul celor de la Universitatea Cluj
ADVERTISEMENT