Sport

Ionel Ganea, optimist înaintea play-off-ului Conference League: „Cred că ne calificăm cu toate echipele“. Când joacă FCSB, Universitatea Craiova şi CFR Cluj. Exclusiv

Ionel Ganea a vorbit pentru FANATIK despre calificările reușite de FCSB, Universitatea Craiova și CFR Cluj în play-off-ul UEFA Conference League și crede că toate trei echipe se vor califica în grupe.
17.08.2022 | 12:13
Ionel Ganea optimist inaintea playoffului Conference League Cred ca ne calificam cu toate echipele Cand joaca FCSB Universitatea Craiova si CFR Cluj Exclusiv
Ionel Ganea e de părere că FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova au șanse bune de calificare în grupele UEFA Conference League. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ionel Ganea a analizat în exclusivitate pentru FANATIK prestația celor de la FCSB, Universitatea Craiova, CFR Cluj și Sepsi Sfântu Gheorghe în preliminariile Conference League.

Ionel Ganea e optimist că FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova se pot califica în grupele Conference League: „Au șanse bune”

FANATIK l-a contactat pe Ionel Ganea, iar fostul mare atacant a fost încântat de jocul prestat de cele patru echipe românești în Europa: „A fost o surpriză să ne calificăm cu trei echipe, dar ți-am zis că e posibil. Toate echipele mi-au plăcut. Eu cred că a fost o surpriză pentru toți calificarea Craiovei după meciul tur”.

ADVERTISEMENT

„Ganezul” consideră că FCSB și Universitatea Craiova vor avea enorm de câștigat prin aducerile lui Nicolae Dică şi Mirel Rădoi: „Venirea lui Mirel Rădoi e un plus foarte mare pentru Universitatea Craiova, la fel și venirea lui Nicolae Dică. În primul rând sunt doi foști internaționali și au avut rezultate.

E un mare plus în vestiar pentru jucători și pentru pentru fotbalul românesc. A contat foarte mult și atmosfera de pe stadion”.

ADVERTISEMENT

Ionel Ganea a fost surprins că Rădoi a acceptat să o preia pe Universitatea Craiova: „Eu zic că pe toată lumea a surprins venirea lui Mirel la Universitatea Craiova. E un antrenor foarte bun și deja s-a văzut un impact pozitiv la echipă. Vînă și Nistor sunt jucători cu experiență și au de câștigat”. 

Ionel Ganea, despre calificarea lui CFR Cluj: „1-0, trei puncte și la casierie!”

Ionel Ganea consideră că CFR Cluj are șanse mari să se califice în grupele UEFA Conference League și a fost încântat și de jocul FCSB-ului: „La FCSB mi-a plăcut toată echipa. Mi-a plăcut pasa de gol a lui Tavi Popescu. Rezultatele sunt bune și transferurile cred că au fost reușite. 

ADVERTISEMENT

1-0, trei puncte și la casierie! Așa ziceam noi. Mă bucur mult pentru Dan Petrescu. E un antrenor foarte bun și cred că au șanse bune de calificare și cu Maribor. E un antrenor foarte experimentat și știe să motiveze echipa”.

Fostul atacant e de părere că accidentarea lui Gabriel Debeljuh va conta foarte mult pentru CFR Cluj în dubla manșă cu Maribor: „Debeljuh e o pierdere, dar poate juca și Buș acolo. E cam greu fără atacant la nivelul ăsta internațional”.

ADVERTISEMENT

Ionel Ganea nu crede că Gigi Becali stă în banii din calificarea în grupele Conference League și acest factor nu este decisiv pentru niciuna dintre echipe:  „Eu cred că și Craiova și FCSB și CFR Cluj au șanse bune de calificare. Contează să fii foarte motivat. Nu sunt banii importanți. Că nu iau cluburile din România zeci de milioane de euro. 

Gigi zice că se retrage de când a venit la Steaua! A pus lacătul vreodată din cauza banilor? E singurul patron din România care a rămas la echipă și nu a băgat clubul în faliment”.

Ionel Ganea e sigur că David Miculescu îl poate înlocui pe Florin Tănase la FCSB: „Poate să facă asta cu succes”

Ionel Ganea nu crede că Florin Tănase era un jucător indispensabil pentru FCSB și așteaptă ca David Miculescu să înscrie la fel de multe goluri: „Florin Tănase nu e de înlocuit la FCSB. Nimeni nu de neînlocuit. Acum l-au adus pe Miculescu, care poate să facă asta cu succes. E un jucător destul de tânăr și cu calități foarte bune.

Cred că merită această sumă de transfer. Eu cred că ne calificăm cu trei echipe în grupe. E o gură mare de oxigen pentru fotbalul românesc. Echipele care vor să facă performanță trebuie să joace pe trei fronturi. Nu e ceva rău și echipele bune din Europa joacă în mai multe competiții”.

E cam greu să ajungă Olaru și Coman la Rapid. E dificil să îl satisfaci pe Gigi financiar. Din ce văd, Dan Șucu e un om care vrea să facă lucruri frumoase la Rapid și vrea să investească”.

De ce nu a reușit să se califice Sepsi Sfântu Gheorghe: „Nu are o așa experiență internațională”

Sepsi Sfântu Gheorghe a condus cu 1-0 în Suedia, însă Djugardens a întors rezultatul și a câștigat cu 3-1. Cu toate acestea, Ionel Ganea consideră Sepsi o nucă tare în SuperLiga: „Nu are o așa experiență foarte mare și probabil lucrul ăsta a făcut ca ei să fie foarte bine ca joc. S-au speriat de miză.

Campionatul românesc e altceva. Din punctul meu de vedere, au o echipă foarte bună și omogenă. Au mai adus și jucători și e posibil să se bată la primele locuri”, a declarat fostul mare atacant pentru site-ul nostru.

Cu cine joacă FCSB, Universitatea Craiova și CFR Cluj în play-off-ul Conference League

FCSB întâlnește din nou o echipă din Norvegia, Viking Stavanger, care a terminat pe locul trei sezonul trecut. Echipa lui Nicolae Dică va juca meciul decisiv în deplasare.

CFR Cluj are și ea o misiune grea cu campioana Sloveniei, Maribor, în timp ce Universitatea Craiova va întâlni pe Hapoel Beer Sheva.

ADVERTISEMENT