Sport

Ionel Ganea, după ce România și-a aflat adversarii în preliminariile Euro 2024: „Am avut noroc, dar așa am zis și de grupa de Liga Națiunilor”. Exclusiv

Ionel Ganea, fostul mare atacant al naționalei României, a vorbit pentru FANATIK despre grupa „tricolorilor” din preliminariile Campionatului European.
09.10.2022 | 14:12
Ionel Ganea dupa ce Romania sia aflat adversarii in preliminariile Euro 2024 Am avut noroc dar asa am zis si de grupa de Liga Natiunilor Exclusiv
19 goluri a înscris Ionel Ganea în 45 de meciuri pentru naționala României. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Echipa națională a României a avut din nou noroc la tragerea la sorți din preliminariile Campionatului European din 2024. Vom juca într-o grupă cu Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra.

Ionel Ganea, surprins de grupa României: „Am avut noroc! Eu zic că stăm mai bine ca Israelul”

Ionel Ganea a analizat pentru FANATIK grupa României din preliminariile EURO 2024„Am avut noroc, dar așa am zis și cu grupa din Liga Națiunilor. Cu Israel am jucat un meci amical de curând. I-am condus 2-0, dar ne-au egalat.

ADVERTISEMENT

Nu e o grupă foarte ușoară, dar nici dificilă. Edi Iordănescu îi cunoaște, dar e important ce facem de acum încolo.

Fostul internațional român e de părere că România este superioară israelienilor: „Eu zic stăm mai bine ca Israelul cel puțin pe hârtie. Deși ei au mai multe echipe care joacă în cupele europene. Au echipe bune an de an. Au fotbaliști buni, iar jucătorii noștri tineri se mulțumesc cu puțin și nu își mai doresc să joace la echipe mari din Europa. 

ADVERTISEMENT

Kosovo e în creștere. Am văzut că Ballkani a jucat foarte bine în Conference League. CFR Cluj abia i-a egalat”.

Ionel Ganea, despre șansele României de calificare: „Ne luptăm cu Israel și Elveția”

În comparație cu alte grupe mult mai dificile, „Ganezul” e de părere că naționala lui Edi Iordănescu se poate lupta de la egal la egal cu Israel și chiar cu Elveția.

ADVERTISEMENT

„E o grupă destul de bună. Eu cred că ne luptăm cu Israel și Elveția. Dacă o să avem probleme cu Kosovo, Belarus și Andorra atunci chiar e o problemă.

Pe vremea era clar că obiectivul era calificarea din grupa asta. Mamă ce grupe tari! Lasă că e bine așa. Elveția este totuși favorită. E o grupă accesibilă. Eu sunt optimist.

ADVERTISEMENT

Din punctul meu de vedere trebuie să ne calificăm. Avem timp să pregătim până în martie. Nu prea ne-am calificat la Euro pentru că am avut mereu adversari destul de buni. Acum ne putem califica.”, a declarat Ionel Ganea pentru site-ul nostru.

  • 6 ani au trecut de când România a avut ultima oară prezentă la un Campionat European
ADVERTISEMENT
Tags: