Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Ionel Ganea și-a ales fotbalistul român favorit de la EURO 2024: „Merg pe mâna lui”

Ionel Ganea a prefațat participarea României la Campionatul European din Germania, fostul internațional declarând pe cine mizează la acest turneul final.
15.06.2024 | 19:11
Ionel Ganea sia ales fotbalistul roman favorit de la EURO 2024 Merg pe mana lui
Ionel Ganea mizează pe Ianis Hagi la EURO 2024. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ionel Ganea a vorbit despre EURO 2024 înainte să se deplaseze în Germania, unde fostul internațional se pregătește să privească evoluția României la turneul final de Campionat European.

Ionel Ganea a dezvăluit care e favoritul lui de la EURO 2024: „Merg pe mâna lui Ianis Hagi”

De numele lui Ionel Ganea se leagă cea mai mare performanță reușită de „tricolori” la un Campionat European. Fostul atacant a marcat golul victoriei (3-2) cu Anglia de la EURO 2000, acel rezultat fiind până-n prezent singurul meci în care România a câștigat la EURO.

ADVERTISEMENT

Ionel Ganea a vorbit despre EURO 2024 pe aeroport, înainte să zboare spre Germania. „Ganezul” a fost întrebat de către un reporter pe ce jucător convocat de Edi Iordănescu mizează la EURO 2024, iar fostul internațional a mărturisit că pe Ianis Hagi îl vede drept jucătorul care poate „ieși la rampă”, totodată a ținut să aprecieze și rezultatele selecționerului României, despre care a spus că ”a reușit ce nu au reușit mulți”.

”Ca suporter român, sper că echipa noastră să facă un rezultat cât mai bun și să treacă de grupe. Primul meci e cel mai greu, e foarte important. Este adevărat (n.r. că România nu a mai reușit să câștige de foarte mult timp la un EURO), nu mă așteptam la așa ceva. Încredere și atitudine. Ăsta e lotul, trebuie să îl susținem să își atingă obiectivul.

ADVERTISEMENT

Merg pe mână lui Ianis, are poftă de joc, are atitudine, este ambițios. (n.r. Este și noul număr 10). Nu contează neapărat, nu joacă numărul. Edi a realizat ce mulți nu au realizat. Succes băieților!”, a spus Ionel Ganea, conform ProTV.

Ionel Ganea a evoluat timp de patru ani în campionatul Germaniei, la VFB Stuttgart, iar tricoul naționalei a fost îmbrăcat de „ganez” de 45 de ori, partide în care a reușit să marcheze 19 goluri.

ADVERTISEMENT

România se pregătește de debutul la EURO 2024

Campionatul European din Germania a început vineri, 14 iunie, în partida dintre Germania și Scoția, unde nemții s-au impus fără milă, scorul final fiind de 5-1 pentru trupa antrenată de Julian Nagelsmann.

România revine la Campionatul European după o pauză de 8 ani, „tricolorii” aflându-se în grupa E, unde urmează să întâlnească naționalele Ucrainei, Belgiei și Slovaciei. Primul meci este programat pentru data de 17 iunie, ora 16:00, unde România se duelează cu Ucraina.

ADVERTISEMENT

Programul României la EURO 2024:

  • 17 iunie, ora 16:00: România – Ucraina (Munchen).
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia – România (Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – România (Frankfurt)
ADVERTISEMENT
4,15 este cota BETANO ca România să câștige în fața Ucrainei.