Sport

Ioniță și Papeau, goluri pentru Rapid în amicalul împotriva Concordiei Chiajna. Fiul lui Dan Șucu a debutat în echipa giuleștenilor

Alex Ioniță și Jayson Papeau au marcat pentru Rapid în meciul de pregătire împotriva Concordiei Chiajna. Fiul lui Dan Șucu a bifat primele minute în tricoul giuleștenilor.
25.03.2023 | 17:37
Ionita si Papeau goluri pentru Rapid in amicalul impotriva Concordiei Chiajna Fiul lui Dan Sucu a debutat in echipa giulestenilor
Papeau și Ioniță au înscris pentru Rapid în meciul amical împotriva Concordiei Chiajna. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Rapid a câștigat spectaculos, scor 4-2 partida de pregătire împotriva Concordiei Chiajna. Amicalul s-a desfășurat cu porțile închise, iar pentru giuleșteni au marcat Ioniță, Papeau, Iacob și Stan, în timp ce pentru echipa din liga secundă au punctat Mediop Ndiaye și Rusescu.

Rapid, victorie în amicalul împotriva Concordiei Chiajna. Ioniță și Papeau au marcat pentru giuleșteni

Tabela a fost deblocată după un sfert de oră de către Jayson Papeau. Este primul gol marcat de fotbalistul francez după ce a revenit în echipa giuleștenilor. În toamna anului trecut, fotbalistul în vârstă de 26 de ani s-a accidentat grav în Rapid – Botoșani 1-1 și a suferit o fractură de peroneu și ruptură de ligamente la gleznă, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

În minutul 41, Mediop Ndiaye a restabilit egalitatea pentru doar două minute, deoarece în minutul 43 Paul Iacob a punctat pe tabelă. Alex Ioniță, care a fost ironizat după ratarea monumentală din derby-ul CFR Cluj – Rapid 2-2 în prima etapă din play-off, a marcat din lovitură de pedeapsă în minutul 51.

Raul Rusescu avea să înscrie în minutul 73, dar scorul final a fost stabilit de Alexandru Stan în minutul 89. În următorul meci din SuperLiga, Rapid primește în Giulești vizita liderului Farul. Echipa lui Adrian Mutu ocupă locul 5 în play-off, cu 27 de puncte.

ADVERTISEMENT

Dan Șucu Jr. a debutat la prima echipă a Rapidului

Pentru giuleșteni a evoluat și Dan Șucu Jr., fiul finanțatorului de la Rapid. În vârstă de 16 de ani, Dan Matei Șucu a bifat 30 de minute pentru clubul giuleștean după ce l-a înlocuit în minutul 65 pe Crepulja. Au fost primele minute ale lui Dan Șucu Jr. în tricoul echipei mari a Rapidului.

Fiul finanțatorului Dan Șucu este căpitanul echipei Rapid U17 cu care a semnat primul contract profesionist în septembrie 2022. La începutul lunii noiembrie 2022, Dan Șucu Jr. a marcat primul gol în tricoul Rapidului U17 într-un meci cu echipa similară a Petrolului Ploiești.

ADVERTISEMENT

Tânărul fotbalist a reluat cu capul din câțiva metri o minge trimisă în careu. Rapid a evoluat împotriva Concordiei Chiajna în formula: Drăghia (B. Ungureanu, 66) – Belu, P. Iacob, F. Ştefan – Al. Ioniţă II (Al. Stan, 87), Crepulja (D. Şucu jr, 65), Ongenda (A. Crivac, 75), Papeau – Bamgboye (Emmers, 46), Luckassen (Sefer, 46), V. Costache (Onea, 46).

Motivul pentru care Dan Șucu a investit la Rapid

Dan Șucu, unul dintre patronii Rapidului, a dezvăluit în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI de ce a ales să investească în fotbal la Rapid. „Pe lumea asta, dacă ne concentrăm pe partea goală a paharului, pe ce ne lipsește nu o să facem niciodată nimic. Mereu trebuie să ne concentrăm pe ce avem. Dacă vedem numai pericole, atunci nu mai vedem oportunități. Nu aș fi fost aici dacă nu aș fi văzut oportunități. Nu m-ați fi băgat în seamă.

ADVERTISEMENT

Aș vrea să facem o diferență. Un lucru care nu se vorbește și nu se înțelege. Este și o parte fiscal financiară care trebuie înțeleasă. Acum 10 ani, dacă aveai un buget de salarii pe care ți-l puteai permite de 5 milioane de euro. Legal puteai să dai net către jucători 2,5. Nu ți-ar fi convenit ca om de afaceri.

Apariția legii sportului, despre care mai nimeni nu vorbește, dar e un lucru excepțional pentru sportul românesc conduce la ideea că la aceiași 5 milioane de care vorbim, ai plătit 650 de mii impozit legal corect și nu mai ai niciun fel de problemă.

„Sunt mulți oameni de afaceri care ar putea face pași similari”

„Ți-au rămas 4 milioane 350 de mii. Ai buget net acceptabil. Sigur 6-7 sute de mii de plată impozit e un impozait important, dar mai important e că ai contracte corecte, coerente, ai o confirmare voluntară fiscală bună, ai un climat econimic corect, transparență.

Dacă nu ar fi fost această situație nu aș fi intrat. Nu m-aș fi aventurat. Nu e tipul meu de activitate, dar legea sportului permite. Și sunt mulți oameni de afaceri care ar putea să facă pași similari cu ai mei și care nici măcar să nu știe despre acestei facilități.

Și poate sunt și alții care privesc atenți care așteaptă să vadă dacă eu am sau nu o reușită. Când ajungi la o vârstă, încerci nu să mergi pe drumurile altora, încerci să deschizi tu drumuri și alții să te urmeze”, a declarat Dan Șucu, în exclusivitate, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT