Fotbal intern

Ionuț Badea, mândru după ce a debutat la Astra cu o calificare în finala Cupei: „Au jucat ca nişte gladiatori“

11.05.2021 | 23:41
Ionut Badea mandru dupa ce a debutat la Astra cu o calificare in finala Cupei Au jucat ca niste gladiatori
ADVERTISEMENT

Astra s-a calificat dramatic în finala Cupei României, la loviturile de departajare. Dinamo a egalat situaţia dublei manşe cu un gol norocos în minutul 89 şi totul s-a decis la 11 metri. La finalul partidei, Ionuţ Badea, antrenorul Astrei, a spus că meritul pentru succes e al echipei.

Ionuţ Badea: „Nu am făcut nimic altceva decât să le ridic stima de sine“

În tur, Astra câştigase cu scorul de 1-0 şi pornea favorită înaintea returului. Partida de la Dinamo mergea spre un 0-0 care i-a fi calificat pe giurgiuveni în timpul regulamentar, dar o centrare ratată a lui Andrei Radu a nimerit vinclul porţii lui Popa şi a împins calificarea în prelungiri. Un gol care aduce aminte de reuşita lui Cristi Chivu în meciul cu Anglia la Euro 2000.

ADVERTISEMENT

Timp de 30 de minute suplimentare, niciuna dintre echipe nu a reuşit să înscrie, totul urmând să se decidă la lovituri de departajare. Dinamo a deschis seria, dar Astra a fost prima care a ratat, prin Vali Gheorghe, care a trimis a treia lovitură în transversală.

Mihaiu de la Dinamo a avut calificarea în gheată la cea de-a cincea serie. A trimis în dreapta portarului, care a apărat. Arbitrul a dictat repetarea, pentru că Popa nu a avut niciun picior pe linia porţii. Mihaiu a mai tras o dată, de data aceasta în stânga goalkeeperului, care a respins din nou. În cea de-a şasea serie, Nepomuceno a trimis în transversală, Raspopovic a înscris şi Astra va juca finala Cupei, la Ploieşti.

ADVERTISEMENT

„E victoria grupului. Eu nu am făcut nimic altceva decât să le ridic stima de sine. Era un moment tensionat, o lipsă de victorii. Am avut puţin timp la dispoziţie.

Grupul a răspuns bine în momentul acesta. Pentru mine e doar o statistică. Dacă tot am vrut finale, avem în continuare finale.

ADVERTISEMENT

Atitudinea a fost ca stare. Încă sunt jucători care trebuie să crească în încredere şi mă refer, în special, la cei tineri. Acest meci ar fi trebuit să se termine 0-0.

Au fost ocazii de ambele părţi, dar nici noi, nici ei nu am fost convinşi. Totul se îndrepta spre 0-0, dar a venit acea centrare…

ADVERTISEMENT

Jucătorii au jucat bine, ca nişte gladiatori aş putea spune. Sper să creştem în continuare.

De obicei, nu te caută nimeni când le e bine. Din experienţa mea, care nu e puţină, nu există zona de confort. Pentru mine, personal, e o provocare.

Ionuţ Badea: „Îmi place să lucrez sub presiune“

Îmi place să lucrez sub presiune şi e foarte multă presiune. La celelalte echipe pe care le-am preluat pe parcurs, şi nu au fost puţine, am reuşit. Sper să reuşesc şi aici.

Am vorbit şi cu Neagoe, pe care îl stimez. A încercat să facă multe lucruri bune aici. Rezultatele ţin un antrenor. El a ajuns la despărţire, din păcate.

Nu vreau să vorbesc acum despre contracte. Vreau să trăiesc acest moment. Tot ce e scris în contract se va plăti. Nimeni nu a plecat de la Astra fără să îşi primească drepturile.

Multe echipe au probleme în această perioadă. Sperăm să se rezolve. Se fac eforturi foarte mari în acest sens. Şi Dani Coman, şi nea Petrică Buduru sunt doi oameni care trăiesc pentru fotbal şi ajută fotbalul“, a declarat Ionuţ Badea la finalul meciului.

ADVERTISEMENT