Fotbal intern

Ionuţ Badea, ofertă din Liga 1 după despărţirea de echipa naţională. Ce promisiune i-a făcut lui Contra

Ionuţ Badea şi-a încheiat socotelile cu echipa naţională a României după instalarea lui Cosmin Contra pe banca tehnică. Fostul secund a vorbit despre posibilitatea de a antrena în Liga 1...
22.09.2017 | 15:10
Ionut Badea oferta din Liga 1 dupa despartirea de echipa nationala Ce promisiune ia facut lui Contra

Ionuţ Badea şi-a încheiat socotelile cu echipa naţională a României după instalarea lui Cosmin Contra pe banca tehnică. Fostul secund a vorbit despre posibilitatea de a antrena în Liga 1 Betano, dar şi despre discuţiile avute cu fostul tehnician al lui FC Dinamo Bucureşti.

Ionuţ Badea a ajuns în staff-ul echipei naţionale a României în 2014, acolo unde a fost antrenorul secund a lui Anghel Iordănescu şi Christoph Daum, dar a ales să se despartă de FRF (Federaţia Română de Fotbal), după ce Răzvan Burleanu a ajuns la un acord cu Cosmin Contra pentru postul de selecţioner. Fostul secund al neamţului Christoph Daum a vorbit despre planurile de viitor pe care le are şi recunoaşte că nu ar spune “nu” unei oferte din Liga 1 Betano. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Acesta susţine că a avut deja contacte cu oficialii unor echipe din Liga 1 Betano şi aşteaptă ca lucrurile să se finalizeze în iarnă, în pauza competiţională. “Nu se ştie niciodată. O să iau în calcul probabil orice ofertă care va veni. Nu pot să neg că deja au fost (n.r. oferte din Liga 1), dar probabil că din iarnă lucrurile se vor mai stabiliza. 

Ionuţ Badea, despre discuţiile cu selecţionerul Cosmin Contra

Mai mult, Ionuţ Badea a vorbit şi despre motivul pentru care a ales să plece de la echipa naţională a României şi a dezvăluit ce discuţii a purtat cu fostul antrenor al lui FC Dinamo Bucureşti, Cosmin Contra. Acesta îl asigură pe “Guriţă” că se poate baza pe serviciile sale oricând va avea nevoie de o informaţie în ceea ce priveşte echipa naţională a României.

Despărţirea a fost de comun acord, în ideea în care şi Contra a venit cu staff-ul lui. Eu nu aş fi acceptat să rămân pe aceeaşi poziţie în actualul sau viitorul staff. Am avut o întrevedere cu preşedintele Federaţiei şi am stabilit de comun acord să ne despărţim deşi ideea este că în viitor putem colabora din nou. E un istoric în spate în sensul ăsta. Era probabil o situaţie normală (n.r. să fie numit chiar el selecţioner), într-un context pozitiv. Dar din cauza lipsei de rezultate nu a mai fost pusă în discuţie această variantă. Dar fireşte că îmi doream şi îmi doresc să devin antrenor la echipa naţională. De ce spun acest lucru? O dată aceşti trei ani de experienţă, plus toate stagiile de pregătire pe care le-am avut în cariera mea de antrenor”,  a spus Ionuţ Badea pentru Telekom Sport.

“Cu Cosmin am vorbit în momentul în care am decis să facem acest pas. Au fost lucruri generale şi l-am asigurat de disponibilitatea mea în cazul în care va avea nevoie de informaţiile pe care eu le am legat de echipa naţională. Ulterior şi el a avut întrebări legate de ce s-a făcut până acum. Cum au funcţionat lucrurile şi oricând dacă va avea nevoie din punctul meu de vedere are toată disponibilitatea. Cosmin are o presă bună în momentul ăsta. Are potenţialul de a deveni un antrenor de top. Deocamdată e încă la stadiul de definire a lui ca antrenor. Are însă acest potenţial şi această posibilitate de a transmite rapid jucătorilor ceea ce doreşte. Şi în opinia mea, în condiţiile în care Petrescu nu a acceptat, e o soluţie bună”, a spus Ionuţ Badea.

Pe parcursul carierei, Ionuţ Badea a antrena FC Argeş, Internaţional Curtea de Argeş, Pandurii Târgu Jiu, U  Cluj, FC Braşov şi Oţelul Galaţi.

2014 este anul în care Ionuţ Popa a intrat în staff-ul echipei naţionale a României