Fotbal intern

Ionuț Chirilă, criză de nervi după numirea lui Rădoi la naționala de tineret

02.08.2018 | 22:21
Ionut Chirila criza de nervi dupa numirea lui Radoi la nationala de tineret

Ionuț Chirilă, criză de nervi după numirea lui Rădoi la naționala de tineret. Nu toată lumea a primit cu bucurie vestea că fostul căpitan al roș albaștrilor se va ocupa de reprezentativa sub 21 de ani. Decizia Federației l-a scos pur și simplu din minţi pe Ionuţ Chirilă care  a contestat în gura mare dreptul lui Rădoi  de a conduce o formaţie de jucători tineri. Mai mult de atât, Chirilă a prezentat și o listă cu şase argumente pentru care el ar fi trebuit să ocupe postul.

“După lungi dezbateri şi analize temeinic aprofundate, Federaţia Română de Fotbal l-a numit pe experimentatul antrenor Mirel Rădoi, cu o experienţă de peste 25 de ani în domeniu, la absolut toate nivelurile meseriei de antrenor, în care a trecut cu succes prin toate etapele acestei profesii, antrenorul naţionalei de tineret”, a declarat Ionuț Chirilă

Ionuț Chirilă, criză de nervi după numirea lui Rădoi la naționala de tineret

Astfel, după debarcarea lui Daniel Isăilă, FRF a decis ca Mirel Rădoi, proaspăt absolvent al cursurilor pentru licenţa A, să se ocupe de naționala de tineret. Vestea a picat ca un trăznet peste Ionuţ Chirilă care nu a ezitat și a lovit sub centură. S-a folosit de șase puncte pe care le-a prezentat într-o lumină favorabilă lui

  • 1. E adevărat, Rădoi a câştigat patru titluri consecutive de campion naţional cu Dinamo şi a făcut o generaţie fenomenală din fotbalul românesc, cu Tararache, Petre, Hîldan, Dinu Cezar, Voicu Ionuţ, Lică Laurenţiu, Popistaşu, Câmpeanu, toţi ajunşi titulari în echipa lui Dinamo, echipa naţională de tineret şi, unii, în echipa naţională de seniori.
  • 2. E adevărat că numai mâna lui Rădoi a ridicat valoarea lui Tararache, al cărui transfer de 2,4 milioane de dolari la Grasshoppers Zurich a salvat clubul Dinamo de la faliment.
  • 3. E adevărat că Rădoi a calificat echipa naţională de juniori la un campionat european după zece ani de necalificări, inventând jucători ca Sânmărtean, Codrea Paul, Bratu sau Alin Stoica pentru fotbalul mare.
  • 4. E tot atât de adevărat că Rădoi a câştigat singurul titlu de tineret speranţe din istoria Rapidului inventând şi producând jucători ca Raţ, Bratu, Daniel Niculae, Mărgăritescu, Maftei, Ghioane, Tamaş, Bandy Eduard sau Rusu Horaţiu, echipă ce a costat 50.000 de euro şi care a făcut profit din vânzarea jucătorilor peste 12.000.000 (Bratu 3.000.000 la Galatasaray), Daniel Niculae (3.000.000) la Auxerre), Raţ (2.700.000 la Şahtior), Ghioane (3.000.000 la Dinamo Kiev), Mărgăritescu şi Maftei vreo 300 de meciuri pentru Rapid şi echipele naţionale etc.
  • 5. Este adevărul zdrobitor că Rădoi a făcut din Chiajna revelaţia campionatului, cu şapte jucători titulari sub 22 de ani (Serediuc 19, Gomo Onduku 19, Leca 19, Coşereanu 19, Neluţ Roşu 19, Purece 22, Marinică Neagu 20), ducând-o aproape de cupele europene, cu 30 de puncte într-un tur de campionat şi făcând din ea exponentă fotbalului spectacol în România.
  • 6. Este adevărat că Rădoi a antrenat încă patru echipe de Divizia B şi vreo patru de Divizia Naţională şi, cu siguranţă, a ajuns la maturitatea de a gestiona managementul tehnic al echipei naţionale de tineret şi a ştiinţei de a transforma jucătorii tineri din perspective în certitudini!

52 de ani are Ionuț Chirilă care a antrenat ultima oară pe ASA Târgu Mureș

 

Tags: