Sport

Ionuț Chirilă este noul antrenor al Academicii Clinceni: „Am semnat deja! Va fi teribil de greu!”

Ionuț Chirilă este noul antrenor al Academicii Clinceni.
20.09.2021 | 20:17
Ionut Chirila este noul antrenor al Academicii Clinceni Am semnat deja Va fi teribil de greu
ADVERTISEMENT

Tehnicianul a recunoscut că astăzi, 20 septembrie, a semnat contractul de antrenor cu Academica Clinceni, o înțelegere valabilă pentru două sezoane.

Ionuț Chirilă este conștient că drumul pentru salvarea de la retrogradare nu va fi ușor, ilfovenii fiiind ultimii clasați din Liga 1, însă are încrederea că va reuși să facă tot ce și-a propus.

ADVERTISEMENT

Ionuț Chirilă este noul antrenor al Academicii Clinceni

Ionuț Chirilă este noul antrenor de la Academica Clinceni și a spus ce planuri are de viitor pentru ilfoveni, obiectivul principal fiind salvarea de la retrogradare:

„Sunt noul antrenor de la Clinceni, ne-am înțeles, am semnat deja astăzi, pe doi ani. E îngrozitor de greu, așa sunt eu obișnuit să iau echipe când se află în probleme.

ADVERTISEMENT

Fotbalul românesc subzistă din drepturile TV. Eu trebuie să fac un mix între jucători, s-a obținut performanță cu jucători buni, dar planul era pe termen scurt”.

„Selecția o face echipa, dacă duci echipa la un colectiv de valoare înaltă, acolo îți dai seama ce jucători ai nevoie și ce jucători pot fi folosiți, cum e la Botoșani, cea mai bună echipă din Liga 1, din punct de vedere colectiv”, a spus Ionuț Chirilă, la TV TelekomSport.

ADVERTISEMENT

„Meritam să antrenez o echipă din cele galonate!”

Ionuț Chirilă este de părere că ar fi meritat să antreneze o echipă mult mai bună din Liga 1, motivând astfel pauzele mari pe care le-a luat de-a lungul carierei sale de antrenor:

„La Chiajna, jucam cu șapte jucători sub 20 de ani și nu exista nicio regulă. Noi aducem jucători de peste tot din lume, dar blocăm jucători români.

ADVERTISEMENT

Meritam să antrenez una dintre echipele galonate din Liga 1, nu mă întrebați pe mine de ce nu am mai antrenat de ceva ani, sunt multe lucruri la mijloc”.

Ionuț Chirilă a vorbit și despre Dinamo, recunoscând că nu a fost contactat de nimeni de la clubul din „Ștefan cel Mare” în ultimii ani:

„Vorbim de New-Dinamo, de 10 ani de zile, care se vede că e falimentar. Dinamo a trăit întotdeauna din ce au creat, nu din ce au cumpărat.

Dinamo la selecție venau din toate cartierele Bucureștiului și am trăit asta pe pielea mea, în timp ce Steaua, Rapid, Sportul și altele aveau doar câte un cartier. 

Nu m-a contactat nimeni pe mine de la Dinamo în ultimul timp, nu știam nici că o să vină Bonetti, nu mai vorbisem”.

ADVERTISEMENT