Sport

Ionuţ Chirilă, pe făraş la Academica Clinceni, dar are de recuperat 150.000 de euro! Adi Ilie, manager sportiv? Exclusiv

Ionuț Chirilă a venit la Academica Clinceni cu 150.000 de euro, bani pe care i-a împrumutat clubului aflat într-un colaps financiar. Chiar și așa, echipa riscă să se desființeze.
Ionut Chirila pe faras la Academica Clinceni dar are de recuperat 150000 de euro Adi Ilie manager sportiv Exclusiv
Ionuț Chirilă, împrumut de 150.000 de euro la Academica Clinceni: "Și de asta l-a instalat primarul!". Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
01-12-2021
21:07

Prima reacție a lui Ionuț Chirilă după scandalul de la Clinceni

Ionuț Chirilă a oferit prima reacție după scandalul creat în jurul Academicii Clinceni, el fiind în centrul atenției. Acesta a spus că nu i se pare normal să fie îndepărtat înainte de meciul cu Dinamo, el nefiind lăsat să intre la antrenamentele echipei și fiind și scos de pe grupul de WhatsApp:

Păi, cum să fie cineva numit peste mine? Nu ştiu care e situaţia. Eu am venit la antrenament la ora zece dimineaţa, erau porţile închise. Toţi jucătorii mei s-au prezentat la antrenament într-un frig groaznic şi erau porţile închise.

Mă pot demite dacă vor. Pot rezilia unilateral contractul. După ce i-am ajutat şi din punct de vedere financiar, mi se ia oportunitatea de a juca acest meci cu dinamo, dar vom vedea ce se întâmplă. Păi, cum să renunţ?

Pot să facă ce vor. Care e problema? Există un contract pe doi ani cu lucruri bine stabilite. Dacă vor să mă demită, e problema lor. Eu am luat Academica Clinceni într-o situaţie dezastruoasă, în care jucătorii erau la limita răbdării. Am luat echipa după ce se renunţase la zece jucători din echipa care se calificase în play-off.

Dacă vor, ei pot continua managementul dezastruos al echipei. Eu sunt antrenorul echipei şi mâine mă voi prezenta la antrenament”.

Mie mi se par alte lucruri ciudate: cum scoţi un antrenor cu 48 de ore înainte de meciul cu Dinamo? Când scoţi un antrenor, îl scoţi frumos, începând un ciclu săptămânal. Cum poţi să îl scoţi înainte de un meci poate capital? Vă întreb. Care este filosofia, care este ideea?

Deşi jucătorilor li s-a spus să se prezinte la antrenament la ora 14, ei s-au prezentat la ora 10, la antrenamentul programat de mine. Eu am fost blocat pe grupul de WhatsApp ca să li se comunice jucătorilor noua oră. Ofiţerul de presă m-a blocat ca să nu mai pot comunica cu jucătorii.

Jucătorii erau pur şi simplu încremeniţi astăzi. Ei nu au putut să creadă. Omoh spunea să sărim gardul ca să ne antrenăm. Găsise o portiţă de intrare în stadion. Suntem în România, nu uitaţi!”, a mai spus Ionuț Chirilă, pentru prosport.ro.

01-12-2021
20:46

Adrian Ilie, dorit în staff-ul Academicii Clinceni. Președintele echipei a făcut anunțul

Îndepărtarea lui Ionuț Chirilă e doar începutul. Academica Clinceni pregătește o serie de schimbări importante și la nivelul staff-ului administrativ. Potrivit președintelui Iulian Stoica, țintele principale sunt Sabin Ilie, Augustin Călin, dar și Adrian Ilie. Dacă primii doi au acceptat să se alăture proiectului, „Cobra” încă nu a oferit un răspuns final.

Sabin Ilie se va ocupa de scouting, cel puțin. Augustin Călin va fi director sportiv. Este posibil ca Adrian Ilie să se alăture și el proiectului.

Să vedem ce se întâmplă zilele următoare, pentru că vom avea și un investitor destul de potent. O să vedeți în zilele următoare cine va fi”, a declarat oficialul ilfovenilor pentru Prosport.

01-12-2021
17:40

Ionuț Chirilă, pe făraș de la Clinceni! Nu a fost lăsat să intre la antrenamente

Ionuț Chirilă pare să aibă zilele numărate la Academica Clinceni, iar conducerea clubului l-a tratat într-un mod similar cum a fost tratat Marius Șumudică la despărțirea de CFR Cluj, adică nu a fost lăsat să intre la antrenament.

Tehnicianul nu a fost de acord cu măsura, dorind să pregătească meciul cu Dinamo, însă intrarea lui a fost blocată, conform digisport.ro.

Mai mult decât atât, Ionuț Chirilă a fost și scos de pe grupul de WhatsApp al echipei în urmă cu o zi, mai exact pe 30 noiembrie.

Academica Clinceni a postat și un comunicat pe site-ul oficial, în care își anunță fanii că la nivelul acționariatului și al staff-ului vor exista mai multe schimbări în perioada următoare: „Academica Clinceni trece printr-o perioadă de transformări. Clubul nostru va avea un nou acţionariat, iar la nivel administrativ s-au alăturat staff-ului Augustin Călin, care va fi director sportiv, şi Sabin Ilie, în funcţia de team manager. În cursul zilei de mâine vom anunţa şi cine se alătură echipei noastre la nivel de staff tehnic”.

Academica Clinceni este într-o postură foarte delicată în Liga 1. Ilfovenii sunt ultimii în clasament, cu doar patru puncte adunate în primele 18 etape și cu aproape tot lotul care și-a depus memorii pentru neplata salariilor.

Situația fianciară este dezastruoasă la club, restanțele financiare fiind de câteva luni bune. Pe 15 septembrie, Ilie Poenaru a plecat de la clubul pe care l-a condus de la începutul anului 2018, lăsându-i locul lui Ionuț Chirilă.

ADVERTISEMENT

Ionuț Chirilă, împrumut de 150.000 de euro la Academica Clinceni: “Și de asta l-a instalat primarul în funcția de antrenor”

Numai că noul antrenor nu a venit cu mâna goală. Conform fostului director executiv al echipei ilfovene, Sorin Parancea, tehnicianul a adus și 150.000 de euro împrumut la club de la un om de afaceri, care să mai stingă din datoriile imediate ale clubului:

“Domnul Chirilă când a venit, a adus 150.000 de euro împrumut la club. Evident, împrumutul este rambursabil și echipa va trebui să îl restituie. Și de asta l-a instalat primarul în funcția de antrenor, că a adus acești bani.

ADVERTISEMENT

Dar peste câteva luni, Academica va trebui să dea acei bani înapoi. Eu am făcut un pas în spate, după o discuție în vară cu domnul primar în care i-am spus că nu trebuie să renunțăm la jucători precum Raul Rusescu sau Cristi Tănase”, a spus Palancea pentru FANATIK.

Ionuţ Chirilă: “Nu aş vrea să comentez acest subiect”

Ionuț Chirilă a semnat un contract valabil două sezoane cu Academica, pe data de 21 septembrie. Tehnicianul nu a reușit să scoată echipa din criză și formația ilfoveană este în continuare “lanterna roșie” din Liga 1.

ADVERTISEMENT

Contactat de FANATIK, antrenorul Ionuț Chirilă nu a vrut să comenteze nimic despre suma de bani pe care a adus-o la club în momentul numirii: “Nu aș vrea să comentez nimic pe marginea acestui subiect. Acum sunt cu fratele meu, Tudor”, a spus antrenorul Academicii.

“Sunt atât de multe memorii care riscă să îngroape clubul”

Sorin Parancea, fostul director executiv al Academicii, spune că echipa este pe buza prăpastiei și susține că strategia din vară a fost una falimentară:

ADVERTISEMENT

“Eu i-am și spus domnului primar că drumul pe care o ia echipa este unul greșit. Cu jucătorii români pe care i-am avut ne mai înțelegeam când aveam probleme financiare. Pentru că ele au existat și anul trecut când am fost în play-off.

Noi ne luam salariile la șase luni. Chiar dacă se adunau mai multe luni de întârziere, puteai să te înțelegi cu jucătorii. Însă, cu cei străini aflați la echipă acum e mai greu. Drept dovadă, sunt atât de multe memorii care riscă să îngroape clubul.

“Nici eu n-aş veni, să ştiu că pe banii mei dictează alţii”

Dar până în vară cred că echipa va rezista. Trebuie să reziste, dar nu ştiu ce să spun despre sezonul viitor. Nu văd niciun investitor să vină şi să bage bani. Nici eu n-aş veni, să ştiu că pe banii mei dictează alţii”, a spus Parancea pentru FANATIK.

Anul trecut calificată în play-off, Academica Clinceni traversează o perioadă neagră. Nu a obţinut nicio victorie în primele 17 etape şi mai mulţi jucători şi-au depus memorii pentru a deveni liberi de contract.

  • 55 de ani are Ionuţ Chirilă
  • 4 puncte a adunat Academica în 17 etape
ADVERTISEMENT