Fotbal intern

De necrezut! “Groparul” Rapidului vine antrenor?!

Negocieri şoc: Ionuţ Chirilă se află în cărţi pentru preluarea băncii tehnice. Mai sînt doar zece zile pînă Rapid va juca primul meci oficial al sezonului, cu CS U Craiova, în Cupa Ligii...
06.07.2014 | 16:46
De necrezut Groparul Rapidului vine antrenor
ADVERTISEMENT

Negocieri şoc: Ionuţ Chirilă se află în cărţi pentru preluarea băncii tehnice. Mai sînt doar zece zile pînă Rapid va juca primul meci oficial al sezonului, cu CS U Craiova, în Cupa Ligii României, iar giuleştenii caută să numească un nou antrenor. FANATIK.RO a aflat că Ionuţ Chirilă s-a arătat dispus să antreneze echipa de lîngă Podul Grant, dar favoritul conducerii rămîne Florin Motroc.

Plecarea lui Viorel Moldovan de pe banca Rapidului pe cea a echipei naţionale U21 a lăsat serioase probleme în tabăra vişiniilor. În acest moment, antrenamentele sînt conduse de secundul Florică Drăghici însă oficialii fac tot posibilul pentru a găsi o soluţie viabilă pentru debutul noului sezon. Conform unor surse apropiate clubului de lîngă Podul Grant, Ionuţ Chirilă, care în prezent este liber de contract, şi-a arătat disponibilitatea să antreneze gruparea giuleşteană, însă conducătorii sînt reticenţi. Chiar dacă Chirilă a mai fost antrenor la Rapid la mijlocul anilor ’90, dar la nivel de juniori, el nu este privit cu ochi tocmai buni de actualii conducători.

ADVERTISEMENT

Ionuţ Chirilă vrea să îndeplinească dorinţa tatălui său

Totul i se trage din urmă cu un an cînd, antrenor la Concordia Chiajna fiind, Ionuţ Chirilă a creat mari probleme Rapidului, însă nu pe linie sportivă. FRF a inventat atunci un meci de baraj pentru rămînerea în primul eşalon, pe care Rapidul l-a cîştigat cu 2-1 împotriva Chiajnei, însă ilfovenii au contestat decizia la TAS şi, în cele din urmă, au avut cîştig de cauză în condiţii oarecum neclare şi au fost reprimiţi în cel dintîi eşalon după ce trecuseră două etape, iar Rapid a fost trimisă în a doua divizie. Din această cauză, Ionuţ Chirilă nu este privit tocmai bine la Rapid. În ciuda acestui fapt, antrenorul are o ambiţie personală, dar este ghidat în tentativa de a prelua echipa şi de dorinţa tatălui său, fostul jurnalist şi scriitor Ioan Chirilă, care şi-a dorit să-l vadă pe banca echipei sale de suflet.

Motroc cere garanţii şi ezită să semneze

Conducătorii nu iau însă prea în serios această variantă momentan, cu toate că timpul presează. Oficialii bucureştenilor se află în negocieri cu Florin Motroc, însă momentan nu s-a ajuns la un numitor comun. Chiar dacă acesta nu solicită un salariu rpea mare, ci de aproximativ 3.000 de euro lunar, problema o constituie garanţiile pe care Motroc le vrea şi anume că fotbaliştii vor avea salariile plătite la zi, chiar dacă ele vor fi ceva mai mici decît cele trecute în contract sezonul trecut. De aceea, urmează că în zilele viitoare şefii din Giuleşti să aibă o rundă finală de negocieri cu fostul tehnicieni de la tineretul Rapidului din sezonul 2002 – 2003.

ADVERTISEMENT
Tags: