Sport

Ionuț Chirilă, propunerea surpriză pentru postul de antrenor la Dinamo: Tehnicianul așteaptă un semn: ”Să nu se tărăgăneze lucrurile”

Ionuț Chirilă, care a pregătit-o ultima oară pe Academica Clinceni, a fost propus de două nume importante din fotbal pentru banca echipei Dinamo, rămasă vacantă după plecarea lui Gică Mihali.
29.06.2022 | 23:52
Ionut Chirila propunerea surpriza pentru postul de antrenor la Dinamo Tehnicianul asteapta un semn Sa nu se taraganeze lucrurile
Doi oameni de fotbal l-au propus pe Ionuț Chirilă pentru funcția de antrenor la Dinamo. Tehnicianul nu ar spune nu. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
30-06-2022
12:34

Ionuț Chirilă, gata să înceapă munca la Dinamo

Ionuț Chirilă, antrenorul indicat de mai mulți oameni de fotbal ca fiind persoana cea mai potrivită să preia banca echipei Dinamo, e pregătit să înceapă munca. Are, totuși, câteva condiții.

”Mulţi consideră că ştiu să ridic lucruri din nimic. Inclusiv la Academica Clinceni am convingerea că salvam echipa dacă mă ascultau şi plăteau un salariu, măcar, jucătorilor.

La Dinamo ar trebui să fie rezolvate câteva lucruri de bază, adică acelea legate de o organigramă minimă, finanţe pentru staff, teren de antrenament si un lot de jucători. Şi cred că se poate promova din primul an.

Numai să nu se tărăgăneze lucrurile până în octombrie, noiembrie că atunci nu s-ar mai putea intra în play-off”, a reacționat Ionuţ Chirilă, la Digisport.

Dinamo continuă să agonizeze după prima retrogradare din istoria clubului. Gică Mihali, antrenorul desemnat să conducă echipa în liga a doua a plecat, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate. În locul lui este propus Ionuț Chirilă.

Este Ionuț Chirilă omul potrivit pentru noul Dinamo?

La 56 de ani Ionuț Chirilă nu se poate mândri cu o carieră în antrenorat, în adevăratul sens al cuvântului. A debutat în urmă cu mai bine de două decenii la Electromagnetica București.

ADVERTISEMENT

A fost, de altfel, unul dintre puținele mandate duse până la capăt. În timp le-a mai antrenat pe Unirea Focșani, Jiul Petroșani, UTA, Concordia Chiajna, CSMS Iași, ASA Târgu Mureș și Academica Clinceni de unde a fost dat afară la începutul lunii decembrie, anul trecut, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

La mai bine de o jumătate de an distanță, Ionuț Chirilă ar putea reveni în fotbal, la Dinamo. Fostul conducător de cluburi, Dinu Gheorghe îl vede omul potrivit pentru a construi o nouă echipă în Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

”Ionuț Chirilă ar fi poate o soluție pentru Dinamo. Pe cine să aducă? El a lucrat mereu cu jucători tineri. Își dorește să formeze o echipă. Nu sunt ironic!

Poate construi un nou Dinamo, iar jucătorii, cu salarii de 600-1.000 de euro pe lună, pot fi plătiți de domnul Iuhasz, de domnul Nițu”, a spus Dinu Gheorghe, pentru Prosport.

ADVERTISEMENT

”Ideea nu este deloc rea, iar profilul lui Chirilă se încadrează. Este un nebun frumos al fotbalului și poate demonstra că ia tineri de la zero”, a completat fostul arbitru internațional Marius Avram, pentru aceiași sursă.

Ionuț Chirilă așteaptă doar un semn din partea conducerii clubului Dinamo

Propunerea celor doi oameni de fotbal amintiți nu are darul de a-l surprinde pe Ionuț Chirilă. Antrenorul așteaptă doar un semn din partea conducerii ”câinilor”. Încă din luna aprilie Chirilă a mărturisit că ar antrena-o pe Dinamo în liga a doua.

ADVERTISEMENT

”Aș prelua Dinamo în Liga 2. Eu trebuia să antrenez Dinamo de foarte mult timp. Nu știam că am fost în cărți înainte să vină Bonetti.

M-aș duce, pentru că valoarea unui antrenor este să-l ducă pe jucătorul de 19 ani din 10.000 de dolari pe lună la nivelul lui Deac. Așa se produce în fotbal.

Toată lumea vrea să-i antreneze pe Messi și Ronaldo. Dar ca să ajungi să-i antrenezi pe ăștia trebuie să demonstrezi că ai valoare, crescând jucători”, a declarat Ionuț Chirilă pentru Realitatea Sportivă.

ADVERTISEMENT