Sport

Ionuț Chirilă se autopropune antrenor la CFR Cluj: „Lucrurile astea trebuiau să se întâmple de mult timp”

Ionuț Chirilă (56 de ani) consideră că merită să o antreneze pe campioana României, CFR Cluj, însă e de părere că antrenorii și conducătorii sunt numiți la cluburi pe considerente care nu au legătură cu valoarea
16.07.2022 | 14:53
Ionut Chirila se autopropune antrenor la CFR Cluj Lucrurile astea trebuiau sa se intample de mult timp
Ionuț Chirilă e liber de contract după ce a fost dat afară de la Academica Clinceni. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

După ce s-a oferit să o antreneze pe Dinamo, Ionuț Chirilă vrea acum să profite de supărarea lui Neluțu Varga după eliminarea lui CFR Cluj din preliminariile Champions League.

Ionuț Chirilă e revoltat: „Se numesc antrenori și conducători nu pe criterii de competență ci cu totul altele care nu au legătura cu perfomanța”

Dumitru Dragomir a declarat după rușinea lui CFR Cluj cu Pyunik Erevan că Ionuț Chirilă ar fi potrivit să preia banca tehnică a lui CFR Cluj în locul lui Dan Petrescu. Ionuț Chirilă a comentat această declarație la Sport Total FM.

ADVERTISEMENT

„Lucrurile astea trebuiau să se întâmple de mult timp în fotbalul românesc, să antrenez o echipă mare, dar sunt blocat. Domnul Dragomir știe bine el ce spune. Ceea ce s-a întâmplat ieri la Cluj demonstrează mediocritatea campionatului românesc, cu repercursiuni grave asupra celor 2 echipe naționale care au ajuns să fie umilite de Muntenegru și alte naționale care nu prea se cunosc prin lume”, a declarat antrenorul pentru sursa citată.

Ba mai mult, Ionuț Chirilă consideră că există un circuit închis al antrenorilor din SuperLiga, în timp ce tehnicienii valoroși sunt „exilați” și blocați: „Discuția e mult mai amplă, se numesc antrenori și conducători nu pe criterii de competență ci cu totul altele care nu au legătura cu perfomanța”.

ADVERTISEMENT

Acuzațiile sunt din ce în ce mai grave, iar Chirilă acuză că aceeași politică e și la nivel de jucători: „Se blochează jucători români, se aduc jucători din Antilele Olandeze, Surinam, Burkina Faso, jucători refuzați de toată lumea bună a fotbalului și atunci, în lipsa științei de a construi, spun că nu e vina lor, că n-au jucători, n-au generație”.

Ionuț Chirilă: „Numim oameni care sar direct în etapa a cincea și în lipsa științei spun proprietarilor de cluburi să cumpere jucători”

Ionuț Chirilă consideră că antrenorii din SuperLiga ard etapele și ajung la cluburi importante deși nu au valoare și experiență pentru a gestiona situația: „Se ard etape, nu se trec prin toate etapele profesionale copiii și juniorii, echipa națională de juniori, tineret, divizia B, divizia A, ca să ajungă la maturitatea de a gestiona un club ca FCSB, CFR, Craiova, care se vor competitive la nivel intern și internațional.

ADVERTISEMENT

Ajungem în situația în care numim oameni care sar direct în etapa a cincea și în lipsa științei spun proprietarilor de cluburi să cumpere jucători, fără să garanteze că investiția de 2-3 milioane se poate transforma în 6-7 milioane, pentru că ei nu știu să facă asta și nu au făcut-o niciodată.

E o artă să transformi un jucător de 10.000 de dolari într-unul de 1 milion. Sunt multe echipe care joacă din realizările individuale ale unor jucători peste media campionatului și nu din forța colectivă care ar trebui să fie apanajul antrenorului și atunci rezultatele sunt mincinoase”, a mai spus antrenorul pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT