Sport

Ionuț Chirilă, sfat pentru Edi Iordănescu înaintea duelului FCSB – Academica Clinceni. ”Pe el trebuie să-l înveți fotbal”

FCSB și Academica Clinceni se vor întâlni, sâmbătă, în cadrul etapei a 10-a din Liga 1. Proaspăt instalat pe banca ilfovenilor, Ionuț Chirilă nu s-a ferit să-i dea sfaturi oponentului de pe banca roș-albaștrilor.
24.09.2021 | 21:00
Ionut Chirila sfat pentru Edi Iordanescu inaintea duelului FCSB  Academica Clinceni Pe el trebuie sal inveti fotbal
Ionuț Chirilă. Sursă foto: news.ro
ADVERTISEMENT

FCSB și Academica Clinceni au experimentat stări de spirit diferite la jumătatea acestei săptămâni în meciurile din Cupa României. Ilfovenii au fost eliminați de FC Buzău, iar roș-albaștrii au avut nevoie de prelungiri ca să treacă de CS Hunedoara.

Înaintea meciului direct, noul tehnician al Academicii, Ionuț Chirilă a părut mai interesat de relația oponentului său de pe banca roș-albaștrilor cu finanțatorul Gigi Becali. Ca să se facă înțeles, Ionuț Chirilă i-a transmis și câteva sfaturi lui Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Ionuț Chirilă: ”Dacă Iordănescu face asta, va avea viitor la FCSB”

Actualul antrenor al Academicii Clinceni s-a autopropus în două rânduri să preia echipa patronată de Gigi Becali. Mai întâi în 2019, iar recent după eliminarea roș-albaștrilor din Conference League după dubla cu Șahtior Karagandy.

Cunoscut ca un bun orator, tehnicianul de 55 de ani a vorbit înaintea confruntării cu FCSB despre cum trebuie gestionată de către un antrenor, relația cu Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

”Eu nu sunt de acord cu ce se spune. Gigi Becali are o inteligență nativă extraordinară. Trebuie să fii stăpân pe tine și să îi explici ce faci.

Dacă Iordănescu va face asta, va avea un viitor bun și lung la Steaua (FCSB – n.r.). Nu au găsit cei care au avut managementul tehnic pe mână comunicarea cu el.

ADVERTISEMENT

De ce nu poți să lucrezi? Pe el trebuie să îl înveți fotbal”, a declarat Ionuț Chirilă la conferința de presă de dinaintea meciului cu FCSB.

În iulie, Chirilă ”paria” o sumă uriașă ca va câștiga campionatul dacă va fi instalat antrenor la FCSB

Ionuț Chirilă este un antrenor care nu a reușit să se impună la niciuna dintre echipele pe care le-a antrenat. Cel mai lung mandat la avut la Unirea Focșani între 2002 și 2004.

ADVERTISEMENT

A antrenat și la nivelul ligii întâi, dar mai mereu colaborările s-au încheiat înainte de scadența contractuală. Convins că este un tehnician cu o filozofie câștigătoare, Ionuț Chirilă nu s-a ferit să pună un pariu neoficial cu Gigi Becali.

La sfârșitul lunii iulie, când FCSB a fost eliminată de Șahtior Karagandy, actualul tehnician al Academicii din Clinceni se autopropunea a doua oară pentru funcția de antrenor la FCSB.

Mai mult, i-a transmis public finanțatorului Gigi Becali că îi oferă 500.000 de euro dacă nu va câștiga campionatul la finalul sezonului în curs. Patronul roș-albaștrilor l-a preferat însă, pe Edi Iodănescu.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Academica Clinceni: 1,80 este cota pentru „peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT