Sport

Ionuț Chirilă, sfat pentru Edi Iordănescu înaintea duelului FCSB – Academica Clinceni. ”Pe el trebuie să-l înveți fotbal”

FCSB și Academica Clinceni se vor întâlni, sâmbătă, în cadrul etapei a 10-a din Liga 1. Proaspăt instalat pe banca ilfovenilor, Ionuț Chirilă nu s-a ferit să-i dea sfaturi oponentului de pe banca roș-albaștrilor.
24.09.2021 | 21:00
Ionuț Chirilă, sfat pentru Edi Iordănescu înaintea duelului FCSB – Academica Clinceni. ”Pe el trebuie să-l înveți fotbal”
Ionuț Chirilă. Sursă foto: news.ro
ADVERTISEMENT

FCSB și Academica Clinceni au experimentat stări de spirit diferite la jumătatea acestei săptămâni în meciurile din Cupa României. Ilfovenii au fost eliminați de FC Buzău, iar roș-albaștrii au avut nevoie de prelungiri ca să treacă de CS Hunedoara.

Înaintea meciului direct, noul tehnician al Academicii, Ionuț Chirilă a părut mai interesat de relația oponentului său de pe banca roș-albaștrilor cu finanțatorul Gigi Becali. Ca să se facă înțeles, Ionuț Chirilă i-a transmis și câteva sfaturi lui Edi Iordănescu.

Ionuț Chirilă: ”Dacă Iordănescu face asta, va avea viitor la FCSB”

Actualul antrenor al Academicii Clinceni s-a autopropus în două rânduri să preia echipa patronată de Gigi Becali. Mai întâi în 2019, iar recent după eliminarea roș-albaștrilor din Conference League după dubla cu Șahtior Karagandy.

ADVERTISEMENT

Cunoscut ca un bun orator, tehnicianul de 55 de ani a vorbit înaintea confruntării cu FCSB despre cum trebuie gestionată de către un antrenor, relația cu Gigi Becali.

”Eu nu sunt de acord cu ce se spune. Gigi Becali are o inteligență nativă extraordinară. Trebuie să fii stăpân pe tine și să îi explici ce faci.

ADVERTISEMENT

Dacă Iordănescu va face asta, va avea un viitor bun și lung la Steaua (FCSB – n.r.). Nu au găsit cei care au avut managementul tehnic pe mână comunicarea cu el.

De ce nu poți să lucrezi? Pe el trebuie să îl înveți fotbal”, a declarat Ionuț Chirilă la conferința de presă de dinaintea meciului cu FCSB.

ADVERTISEMENT

În iulie, Chirilă ”paria” o sumă uriașă ca va câștiga campionatul dacă va fi instalat antrenor la FCSB

Ionuț Chirilă este un antrenor care nu a reușit să se impună la niciuna dintre echipele pe care le-a antrenat. Cel mai lung mandat la avut la Unirea Focșani între 2002 și 2004.

A antrenat și la nivelul ligii întâi, dar mai mereu colaborările s-au încheiat înainte de scadența contractuală. Convins că este un tehnician cu o filozofie câștigătoare, Ionuț Chirilă nu s-a ferit să pună un pariu neoficial cu Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

La sfârșitul lunii iulie, când FCSB a fost eliminată de Șahtior Karagandy, actualul tehnician al Academicii din Clinceni se autopropunea a doua oară pentru funcția de antrenor la FCSB.

Mai mult, i-a transmis public finanțatorului Gigi Becali că îi oferă 500.000 de euro dacă nu va câștiga campionatul la finalul sezonului în curs. Patronul roș-albaștrilor l-a preferat însă, pe Edi Iodănescu.

ADVERTISEMENT

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik