News

Ionuț Cristache și-a anunțat plecarea de la TVR. Ce urmează pentru fostul prezentator al emisiunii România9

Ionuț Cristache, fostul prezentator al emisiunii România9, și-a anunțat plecarea de la televiziunea publică. Acesta a postat pe Facebook un mesaj în care explică decizia.
13.02.2022 | 14:41
Ionut Cristache sia anuntat plecarea de la TVR Ce urmeaza pentru fostul prezentator al emisiunii Romania9
Ionuț Cristache pleacă de la TVR. Sursa foto: tvr.ro.
ADVERTISEMENT

După ce a colaborat cu Televiziunea Română timp de cinci ani, Ionuț Cristache a anunțat recent că parteneriatul cu TVR a ajuns la final.

Acesta spune că ”nu o sa fiu patetic, nu o sa incep sa insir cifre, editii, momente, sa ma autoelogiez sau sa-mi fac autocritica!”într-un mesaj postat pe Facebook, prin care își anunță despărțirea de TVR.

ADVERTISEMENT

Cristache mai spune că ”ce a fost ati vazut! Despre ce nu s-a vazut, poate altadata! Raman cu satisfactia construirii unui brand, #Romania9, poate cea mai sincera, si, de ceva timp, cu siguranta cea mai curajosa emisiune de dezbatere!”

Acesta nu își asumă însă în nume propriu meritele emisiunii, făcând totodată trimitere către echipa din spatele camerelor de filmat: ”Nu am construit-o singur ci impreuna cu o mana de oameni carora le multumesc!”

ADVERTISEMENT

Fostul moderator al emisiunii România9 mai spune că ”O emisiune fara public nu are misiune si voi ati fost numerosi indiferent de ora, format sau context!”, făcând o trimitere voalată la faptul că aceasta fusese mutată anul trecut pe un alt interval orar, mai devreme decât cel inițial.

Se pare că Ionuț Cristache nu pleacă ”la sigur”, neavând o ofertă concretă pe care să fi primit-o care să îi motiveze plecarea: ”Nu stiu ce va fi, nu stiu ce urmeaza, va tin la curent! Ma inclin!”,  încheie acesta postarea de pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Emisiunea România9, mutată la altă oră în vara lui 2021

Emisiunea putea fi văzută la TVR 1 începând cu ora 21:00, însă a fost mutată la ora 17:00. La momentul respectiv, Cristache declara pentru paginademedia.ro că schimbarea i-a fost comunicată sec și fără argumente.

“Schimbarea din grilă mi-a fost comunicată joi de către directorul interimar al TVR 1, Eduard Dărvariu. A fost o comunicare seacă. Ceva de genul ‘vezi că de pe 21 când intra grila de vară tu vei fi de la 17.00’”, spune afostul moderator România9 în luna iunie.

ADVERTISEMENT

Întrebând care sunt motivele mutării, Cristache spune că i s-a răspuns ”aproximativ ca ‘așa a vrut doamna” (n.r. – Ramona Săseanu).

”Am întrebat uimit dacă la baza deciziei stă o analiză de date, o reorientare editorială… Dacă ne uitam și la modificarea grilei, de fapt, eu sunt schimbarea de grilă. Mi s-a transmis că nu a fost cazul de nicio analiză, de nici un argument sofisticat ci, pur și simplu asta a fost voința si dacă am nelămuriri să mă duc peste dânsa”, afirma Cristache în urma mutării emisiunii.

ADVERTISEMENT
Tags: