Life

Ionuț Dolănescu, decizia radicală legat de casa părintească. Ce a hotărât artistul și ce schimbări plănuiește

Ionuș Dolănescu a luat o decizie radicală legat de casa părintească, imobil pentru care s-a luptat mai bine de 8 ani prin tribunale cu fratele mai mic, Dragoș Dolănescu.
03.12.2021 | 21:11
Ionut Dolanescu decizia radicala legat de casa parinteasca Ce a hotarat artistul si ce schimbari planuieste
ADVERTISEMENT

Cântărețul de muzică populară a reușit să intre în posesia locuinței din strada Caimatei din București după un lung proces la finalul căruia a fost nevoit să achite suma de 100.000 de euro.

Fericit că în sfârșit casa îi aparține în totalitate și are și actul de proprietate pe numele său, artistul a hotărât să facă câteva schimbări.

ADVERTISEMENT

Imobilul care a fost construit în urmă cu peste 100 de ani și în care a copilărit Ion Dolănescu este recondiționat perioada aceasta din mai multe puncte de vedere.

Ionuț Dolănescu reconsolidează casa părintească. Imobilul este primit moștenire de la Ion Dolănescu

Casa rămasă moștenire de la regretatul interpret de muzică populară Ion Dolănescu este considerată clădire de patrimoniu, de aici și acordul Primăriei Sectorului 2.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții instituții au decis ca Ion Dolănescu să primească autorizație pentru „recompartimentare interioară, transformare pod în mansardă cu modificre de fațade și șaprantă acoperiș cu păstrarea înălțimii maxime la coamă și ștrașină”. 

Lucrarea a început deja zilele acestea, potrivit evz.ro, și urmează să se desfășoare pe o perioadă de aproximativ doi ani.

ADVERTISEMENT

Camioane cu materiale de construcții, utilaje și foarte mulți muncitori au fost ancorați în reconsolidarea casei în care a copilărit Ionuț Dolănescu, care în prezent trăiește în America.

Solistul de muzică populară nu a fost observat pe șantier, semn că a lăsat lucrurile pe seama meseriașilor, care au fost instruiți și știu bine ce au de făcut.

ADVERTISEMENT

Casa lui Ion Dolănescu, reconsolidată de fiul cel mare, Ionuț

Imobilul al cărui proprietar este acum Ionuț Dolănescu a fost ridicat în urmă cu mai bine de un secol de Barbu Ștefănescu Delavrancea. Scriitorul avea obiecte prețioase din Franța, dar și sobe de teracotă.

De asemenea, casa a fost construită cu uși de lemn scump și împodobită cu candelabre, în timp ce gardul de fier al curții era adus din străinătate.

Fiul regretatului cântăreț de muzică populară a decis să păstreze mobila veche a părintelui său, dar și foarte multe icoane și poze vechi cu întreaga familie.

Ionuț Dolănescu nu va schimba foarte multe aspecte la arhitectură și nici la design-ul interior, deși sunt foarte multe de reparat. Locuința nu a mai fost deloc îngrijită în ultimii ani.

ADVERTISEMENT
Tags: