Life
notix pixel id

Ionuț Dolănescu, decizia radicală legat de casa părintească. Ce a hotărât artistul și ce schimbări plănuiește

Ionuș Dolănescu a luat o decizie radicală legat de casa părintească, imobil pentru care s-a luptat mai bine de 8 ani prin tribunale cu fratele mai mic, Dragoș Dolănescu.
03.12.2021 | 21:11
Ionuț Dolănescu, decizia radicală legat de casa părintească. Ce a hotărât artistul și ce schimbări plănuiește
Ionuț Dolănescu reconsolidează casa părintească. Imobilul este primit moștenire de la Ion Dolănescu. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Cântărețul de muzică populară a reușit să intre în posesia locuinței din strada Caimatei din București după un lung proces la finalul căruia a fost nevoit să achite suma de 100.000 de euro.

Fericit că în sfârșit casa îi aparține în totalitate și are și actul de proprietate pe numele său, artistul a hotărât să facă câteva schimbări.

Imobilul care a fost construit în urmă cu peste 100 de ani și în care a copilărit Ion Dolănescu este recondiționat perioada aceasta din mai multe puncte de vedere.

ADVERTISEMENT

Ionuț Dolănescu reconsolidează casa părintească. Imobilul este primit moștenire de la Ion Dolănescu

Casa rămasă moștenire de la regretatul interpret de muzică populară Ion Dolănescu este considerată clădire de patrimoniu, de aici și acordul Primăriei Sectorului 2.

Reprezentanții instituții au decis ca Ion Dolănescu să primească autorizație pentru „recompartimentare interioară, transformare pod în mansardă cu modificre de fațade și șaprantă acoperiș cu păstrarea înălțimii maxime la coamă și ștrașină”. 

ADVERTISEMENT

Lucrarea a început deja zilele acestea, potrivit evz.ro, și urmează să se desfășoare pe o perioadă de aproximativ doi ani.

Camioane cu materiale de construcții, utilaje și foarte mulți muncitori au fost ancorați în reconsolidarea casei în care a copilărit Ionuț Dolănescu, care în prezent trăiește în America.

ADVERTISEMENT

Solistul de muzică populară nu a fost observat pe șantier, semn că a lăsat lucrurile pe seama meseriașilor, care au fost instruiți și știu bine ce au de făcut.

Casa lui Ion Dolănescu, reconsolidată de fiul cel mare, Ionuț

Imobilul al cărui proprietar este acum Ionuț Dolănescu a fost ridicat în urmă cu mai bine de un secol de Barbu Ștefănescu Delavrancea. Scriitorul avea obiecte prețioase din Franța, dar și sobe de teracotă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, casa a fost construită cu uși de lemn scump și împodobită cu candelabre, în timp ce gardul de fier al curții era adus din străinătate.

Fiul regretatului cântăreț de muzică populară a decis să păstreze mobila veche a părintelui său, dar și foarte multe icoane și poze vechi cu întreaga familie.

ADVERTISEMENT

Ionuț Dolănescu nu va schimba foarte multe aspecte la arhitectură și nici la design-ul interior, deși sunt foarte multe de reparat. Locuința nu a mai fost deloc îngrijită în ultimii ani.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri