Life

Ionuț Dolănescu investește 200.000 de euro în renovarea casei pe care a moștenit-o de la tatăl său. Cum arată acum celebra vilă

Ionuț Dolănescu investește 200.000 de euro în renovarea casei din Strada Caimatei în care a murit tatăl său și, până imobilul este reabilitat, cântărețul s-a mutat într-un apartament din vila mamei sale, Maria Ciobanu.
23.03.2022 | 10:45
Ionut Dolanescu investeste 200000 de euro in renovarea casei pe care a mostenito de la tatal sau Cum arata acum celebra vila
Vila lui Ion Dolănescu este renovată de Ionuț Dolănescu. Sursa foto: FANATIK.
ADVERTISEMENT

Ionuț Dolănescu își renovează casa din Strada Caimatei, moștenită de la tatăl său, regretatul Ion Dolănescu, care s-a stins din viață la vârsta de 65 de ani, pe data de 19 martie 2009.

Ionuț Dolănescu investește 200.000 de euro în renovarea casei pe care a moștenit-o

Pe această casă, cântărețul s-a războit prin tribunale cu fratele lui mai mic, Dragoș Dolănescu, după moartea tatălui lor. Vila a fost evaluată inițial la un milion de euro, pe parcursul procesului a ajuns la 685 000 de euro, însă, la final, experții au fost de părere că imobilul nu valorează mai mult de 400.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Vila din Caimatei, evaluată la un milion de euro

Ionuț Dolănescu își renovează vila din Strada Caimatei în care s-a mutat cu familia în anul 2014. Cântărețul de muzică populară investește 200.000 de euro în proprietatea pentru care s-a judecat ani de zile, cu Dragoș Dolănescu, fratele lui mai mic, care locuiește în Costa Rica, unde a fost ales deputat.

Imobilul, situat în buricul Capitalei, a fost evaluat de experți, inițial, la suma de un milion de euro.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul procesului de succesiune, valoarea casei a ajuns la mai puțin de jumătate, fiind evaluată la 400.000 de euro, după ce piața imobiliară a scăzut. În acel moment, Dragoș l-a acuzat pe fratele lui că a vandalizat vila pentru ca valoarea ei să scadă.

Cum s-a împărțit averea lui Ion Dolănescu

După o succesiune cu scandal, Ionuț a rămas cu vila din Caimatei, iar Dragoș – cu vila din Sinaia, de 16 camere, evaluată de experți la suma de 300.000 de euro, spre dezamăgirea fiului mai mic. Ionuț Dolănescu a fost obligat de instanță să îi plătească fratelui său o diferență de 100.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Ionuț a mai moștenit drepturile de autor, evaluate la suma de 70.000 de euro, iar la Dragoș au mai ajuns niște terenuri situate în Prahova, Dâmbovița și Ilfov.

Vila Dolanescu
Vila din Strada Caimatei a lui Ion Dolănescu,pe care o renovează Ionuț Dolănescu. Sursa foto: FANATIK.

Ionuț Dolănescu vrea să stea în vila pe care o renovează

Acum, fiul cel mare al regretatului cântăreț scoate din buzunar cel puțin 200.000 de euro, pentru ca vila în care a trăit și apoi avea să se stingă din viață tatăl său, Ion Dolănescu, să arate așa cum își dorește.

ADVERTISEMENT

Până când lucrările de renovare ale casei vor fi finalizate, Ionuț Dolănescu și familia lui s-au mutat într-o vilă, pe care a construit-o Maria Ciobanu, în zona Parcului Carol, conform informațiilor obținute de FANATIK.

În prezent, s-a mutat în vila mamei sale, Maria Ciobanu

Cântăreața de muzică populară a construit vila cu trei apartamente, în așa fel încât fiecărui copil de-al său să îi revină câte unul. Pentru ca moștenitorii săi, Leontina, Camelia și Ionuț, să nu ajungă să se lupte pe avere, ea a declarat, în repetate rânduri, că le-a dat acestora câte un apartament, în imobilul de la Parcul Carol.

Totuși, pentru că Ionuț Dolănescu își dorea să stea în continuare cu familia, în casa în care a copilărit, el va locui provizoriu în apartamentul din vila Mariei Ciobanu, urmând ca, în momentul în care casa moștenită de la Ion Dolănescu va fi reabilitată, să se întoarcă acolo.

Pomană la 13 ani de la moartea lui Ion Dolănescu

Au trecut 13 ani de la moartea lui Ion Dolănescu, iar duhovnicul artistului a fost cel care s-a ocupat de parastas, pe 19 martie. La eveniment nu au participat cei doi băieți ai lui, Ionuț și Dragoș, amândoi fiind plecați din țară.  Fiul său cel mare era la Londra, pentru un concert, iar fiul cel mic se află în Costa Rica, unde s-a stabilit de ani buni.

”Am vorbit cu Ionuț, știți că din binecuvântate pricini nu este aici. Este la Londra, la un spectacol, aceasta e și menirea lui, moștenită de la tatăl și mama lui. Și prin aceasta își urmează și el vocația. Cei care nu au putut să fie aici, de fapt, sunt cu noi aici  prin rugăciunile pe care le-am rostit, le-am cerut bunului Dumnezeu. Noi ne întâlnim întotdeauna la mormânt la Ion Dolănescu, întotdeauna de ziua sa de naștere sau de onomastica lui, de Ziua Sfântului Ioan Botezătorul, și acum de ziua sa de naștere în împărăția lui Dumnezeu, 19 martie”, spunea duhovnicul artistului, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT