Ionuț Iftimoaie, acuzat că ar fi înșelat o bătrână din Iași! Ce s-a întâmplat

Ionut Neamţu    Alexandru Năstase   
în HotNews
18/08/2019, 09:41
Ionuț Iftimoaie, acuzat că ar fi înșelat o bătrână din Iași! Ce s-a întâmplat GALERIE FOTO
Ionuț Iftimoaie este acuzat acum de moștenitoare. Sursa foto - facebook

Ionuț Iftimoaie este acuzat că ar fi înșelat o bătrâna din Iași! Întreaga poveste începe în 2008 și este încă în plină desfășurare. Atunci fostul luptător a cumpărat, împreună cu alte două persoane, o vilă și un teren în Iași, de la Iulia Juncu, o femeie în vârstă de 76 de ani. 550.000 de euro a fost valoarea tranzacției, una considerată mult sub prețul pieței. Mai mult de atât, sportivul nu a plătit deocamdată niciun leu.

Ionuț Iftimoaie, acuzat că ar fi înșelat o bătrâna din Iași!

Cu toate acestea, Iftimoaie figurează în acte ca proprietar, alături de ceilalți doi cumpărători, care au achitat, la rândul lor, doar o parte din sumă, restul urmând să fie achitat în rate, conform înțelegerii cu proprietara. Acum, moștenitorii bătrânei, care între timp a și decedat, încearcă să recupereze în instanţă măcar suma restantă și solicită Tribunalului să limpezească situația casei în care au rămas dar care, potrivit actelor, are alți proprietari.

Fiica bătrânei este cea care susține că s-a ajuns aici pentru că mama ei a fost păcălită de o rețea de „rechini imobiliari”, așa cum i-a numitLibertatea. Femeia îl acuză pe Ionuț Iftimoaie de rea-credință. Proprietatea în cauză se află în centrul Iașiului, pe strada Nicolae Gane nr. 17, în spatele Parchetului și la două străzi distanță de locuința fostului ministru al Justiției, Tudorel Toader. “La mijloc a fost o mafie imobiliară. Contractul de vânzare-cumpărare n-a avut clauze de reziliere. Unde s-a mai pomenit așa ceva? Deși nu au achitat toată suma, celor trei li s-a permis să facă intabularea.

Ionuț Iftimoaie, acuzat că ar fi înșelat o bătrâna din Iași! Ionuț Iftimoaie
Ionuț Iftimoaie nu a plătit niciun ban pentru casă. Sursa foto – facebook

Ce s-a întâmplat

Iar soția unuia dintre ei a declarat sub semnătură privată că și-a făcut buletin la adresă. Atunci, tatăl meu a făcut infarct și a murit”, a spus femeia. Concret, din cei 550.000 de euro, valoarea tranzacției, Iulia Juncu a primit doar 250.000. O parte de la de Mitriță Alexa, alta de la Ionuț Buzelan și nimic de la Ionuț Iftimoaie. Diferența de 300.000 de euro a rămas neachitată, deși, conform contractului de vânzare-cumpărare, datat 6 iunie 2008, banii ar fi trebuit platiți eșalonat până la începutul lui 2009, când familia Juncu trebuia să părăsească locuința.

Moștenitoarea se judecă pentru recuperarea diferenței, dar pierde procesele și îl acuză și pe pe executor pentru încadrare greșită. Aceasta spune că cei trei cumpărători au profitat de situația bătrânei și le-a transmis judecătorilor că e posibil ca mama ei să nu fi fost nici măcar în plenitudinea facultăților mintale atunci când a decis, fără să anunțe pe nimeni, să vândă o casă mult mai scumpă pe o sumă de trei ori mai mică.  La rândul lui, Iftimoaie se apără și el

Ionuț Iftimoaie, acuzat că ar fi înșelat o bătrâna din Iași! Ionuț Iftimoaie
Ionuț Iftimoaie a cumpărat casa alături de alți doi oameni. Sursa foto – facebook

Ce spune Iftimoaie

Să cumpere doamna celelalte părți de la partenerii mei, Alexa și Buzelan, și promit că îi cedez gratis partea mea. O să fiu eu ultimul. Merg la notar și semnez. Aici dovedește și dânsa că are bună-credință, că nu vreau să rămână dânsa și cu casa, și cu banii. A luat 250.000 de euro și locuiește în casă de 11 ani. Și nu trebuie să-i dovedesc eu dânsei că am plătit. Am 33,33%, conform intabulării, așa că asta contează și nu am nimic de adăugat”, a spus fostul luptător.

Închide ×