Sport

Ionuț Lupescu a răsuflat ușurat după salvarea lui Dinamo de la retrogradare: „Am tremurat puțin”

Ionuț Lupescu a analizat evoluțiile lui Dinamo din acest sezon și i-a felicitat pe „câini” pentru salvarea de la retrogradare
20.05.2021 | 09:44
Ionut Lupescu a rasuflat usurat dupa salvarea lui Dinamo de la retrogradare Am tremurat putin
ADVERTISEMENT

În ciuda semi-eșecului înregistrat pe propriul teren, scor 0-0, cu liderul din play-out, Chindia Târgoviște, dinamoviștii au serioase motive de bucurie. După ce a urmărit din tribună evoluția elevilor lui Dusan Uhrin, Ionuț Lupescu i-a felicitat pentru salvarea de la retrogradare, dar a ținut să lanseze și un avertisment în privința sezonului viitor.

Am tremurat cu toții sezonul ăsta, până la urmă suntem ușurați că am rămas acolo unde ne este locul și  sper să fie un proiect pentru anul viitor, ca să putem spera la mai mult. Marea problemă e să nu ne mai peticim”, a explicat fostul mare jucător al alb-roșilor.

ADVERTISEMENT

Dinamo a încheiat stagiunea pe poziția a șasea, cu 31 de puncte, la trei lungimi în fața lui FC Voluntari, care ocupă primul loc de baraj. În schimb, au retrogradat direct Astra Giurgiu și Poli Iași.

Ionuț Lupescu și-a felicitat echipa de suflet pentru salvarea de la retrogradare

Mi-e dor să văd un stadion plin de «câini». Am tremurat cu toții sezonul ăsta, până la urmă suntem ușurați că am rămas acolo unde ne este locul și  sper să fie un proiect pentru anul viitor, ca să putem spera la mai mult.

ADVERTISEMENT

Nu mai contează Conference, important era să își demonstreze că sunt valoroși, asta au făcut. Nu erau jucători care să se lupte la retrogradare, sunt mult mai valoroși decât locul din clasament, dar au avut multe probleme.

Mă bucur că au reușit să se unească. Dusan Uhrin a avut curajul să vină într-un moment foarte greu, a reușit să facă pe termen scurt ceea ce mulți nu au reușit pe termen lung și e meritul lui. A reușit să avem punctele necesare

ADVERTISEMENT

Marea problemă e să nu ne mai peticim. Sperăm că odată ce vom găsi care este adevărul cu acționarii, ar trebui să se facă lumină. Sper să se facă stadionul cât mai repede, să avem cât mai mulți copii”, a declarat Ionuț Lupescu la finalul partidei din Ștefan cel Mare.

Dusan Uhrin, mulțumit după egalul cu Chindia. De ce nu și-ar fi dorit un loc la barajul pentru Conference League

Chiar dacă elevii săi nu au reușit să încheie sezonul cu o victorie pe teren propriu, Dusan Uhrin s-a declarat mulțumit de jocul prestat, dar a preferat să păstreze misterul în privința viitorului său pe banca tehnică a lui Dinamo. În plus, a lăsat de înțeles că nu și-ar fi dorit ca echipa sa să dispute barajul pentru Conference League.

ADVERTISEMENT

În urma remizei din Ștefan cel Mare, Chindia și Viitorul se vor duela pentru un loc în noua competiție europeană, în timp ce Voluntari și Hermannstadt mai păstrează șanse pentru salvarea de la retrogradare.

Suntem foarte fericiți, pentru că am avut o perioadă dificilă. Nu știu ce se întâmpla dacă nu aveam acele victorii consecutive. Astăzi puteam marca trei goluri, dar am jucat la siguranță, nu am vrut să riscăm nimic.

Nu am vrut să mergem la barajul de menținere, era foarte dificil acolo, cu stresul. Nu, nu cred că suntem pregătiți pentru Conference League. A fost o presiune foarte mare, pentru că a fost dificil.

Nu e cel mai dificil moment din carieră, am mai trăit astfel de lupte pentru salvarea de la retrogradare. E prea devreme să vorbim despre ce voi face, de mâine vom vorbi despre asta. Eu am contract”, a declarat tehnicianul ceh la flash-interviu.

ADVERTISEMENT