Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Ionuț Lupescu, analiză după evoluția României la EURO 2024: ”M-a surprins puțin că nu au văzut antrenorii problemele”

România a ajuns până în optimile de finală la EURO 2024, dar Ionuț Lupescu este de părere că jocul naționalei noastre a scârțâit în multe momente.
09.07.2024 | 20:23
Ionut Lupescu analiza dupa evolutia Romaniei la EURO 2024 Ma surprins putin ca nu au vazut antrenorii problemele
România a ajuns până în optimile de finală la EURO 2024, dar Ionuț Lupescu este de părere că jocul naționalei noastre a scârțâit în multe momente. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” și-au câștigat grupa la turneul final din Germania, însă s-au oprit mai apoi după o înfrângere categorică în fața Olandei, formație care este calificată în semifinalele competiției.

Ce l-a nemulțumit pe Ionuț Lupescu la jocul României de la EURO 2024

Într-o analiză la rece a prestației pe care a avut-o echipa națională a României, fostul internațional Ionuț Lupescu a vorbit despre problemele pe care le-au avut ”tricolorii” în toate partidele, cu excepția victoriei din debut cu Ucraina.

ADVERTISEMENT

”Ar trebui să semnalizăm meci cu meci și să nu ne lăsăm influențați de cele apărute în social media. Din punct de vedere tehnico-tactic trebuie revăzut meci cu meci. A fost foarte bun primul meci din grupă, iar după am avut probleme cu Belgia, Olanda, chiar și cu Slovacia.

M-a surprins puțin că nu au văzut antrenorii problemele, de aceea am și pierdut. În meciul cu Olanda s-a jucat foarte mult între linii, dacă nu văd băieții, atunci trebuie să vadă antrenorii. Sunt lucruri mărunte.

ADVERTISEMENT

Spectatorii au fost fantastici, au fost incredibil. Chiar au fost al 12-lea jucător. Să dea Dumnezeu să ajungem acolo (n.r. – la Campionatul Mondial din 2026), dar cred că trebuie făcută o analiză clară. Adversarii au avut foarte multe ocazii acum, a fost alt nivel”, a declarat Lupescu, pentru digisport.ro.

Edi Iordănescu, întâlnire decisivă cu Burleanu

După ce reprezentativa noastră a fost eliminată de la EURO 2024, selecționerul Edi Iordănescu a anunțat că își dorește să petreacă mai mult timp alături de familie și a lăsat să se înțeleagă că nu este convins să-și prelungească înțelegerea.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, tehnicianul l-a înștiințat pe Răzvan Burleanu că pentru a continua la echipa națională își dorește un contract pe 4 ani, care să cuprindă Mondialul din 2026 și EURO 2028, dar și o mărire salarială pentru el și staff-ul său.

Daniel Stanciu a anunțat că cele două părți urmează să aibă o întâlnire decisivă în această săptămână și a precizat că președintele FRF este de acord cu partea financiară, însă vrea să-i ofere o înțelegere valabilă doar pentru 2 ani.

ADVERTISEMENT

Jucătorii naționalei și-ar dori ca Edi Iordănescu să continue, mai ales că a reușit să unească vestiarul, iar atacantul Denis Drăguș consideră că este important ca selecționerul să rămână și să pună umărul la calificarea pentru Mondialul din 2026.

ADVERTISEMENT
3,75 este cota Betano pentru „total goluri în prima repriză: peste 1,5” la Olanda - Anglia de la Euro 2024