Sport

Ionuț Lupescu, atac la adresa FRF! Ce spune despre ofertele pentru selecționer: „A fost praf în ochi!”

Ionuț Lupescu, fostul mare component al „Generației de Aur”, a vorbit în termeni duri despre Federația Română de Fotbal, care încearcă să aducă un nou selecționer pe banca României.
26.12.2021 | 15:28
Ionut Lupescu atac la adresa FRF Ce spune despre ofertele pentru selectioner A fost praf in ochi
Ionuț Lupescu, fostul mare component al „Generației de Aur”, a vorbit în termeni duri despre Federația Română de Fotbal
ADVERTISEMENT

România a rămas fără selecționer după ce, la finalul preliminariilor Campionatului Mondial 2022, Mirel Rădoi a decis să nu mai continue pe banca naționalei.

„Tricolorii” au terminat pe locul 3 din grupa J, ratând barajul de calificare la CM.

FRF i-a ofertat pe Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu, însă niciunul nu a răspuns afirmativ propunerii.

ADVERTISEMENT

Ionuț Lupescu, atac la adresa FRF

Ionuț Lupescu (53 de ani) consideră că ofertele venite pentru Hagi, Lucescu jr. și Petrescu fac parte dintr-o strategie a FRF de a obține capital de imagine.

Totodată, fostul fotbalist nu este de acord cu numirea lui Adrian Mutu pe postul de selecționer, deoarece nu are experiență în antrenorat.

ADVERTISEMENT

„Întrebați pe cei care răspund de echipa națională, pentru că ei sunt cei care decid. Din păcate, au decis foarte prost în ultimii ani, sper ca de data asta să aibă o mână mai bună.

Cum ați spus, au părut, doar au vrut să mai vândă ceva imagini. Dar știm foarte bine că pe toți pe care i-a contactat, niciunul n-ar fi venit dinainte, din diverse motive. A fost praf în ochi pentru voi!

ADVERTISEMENT

Nu știu ce variantă e acum. Domne, nu știu, eu am altă părere despre postul de selecționer, trebuie să fie alte criterii.

Cei care conduc Federația au demonstrat că au alte criterii. Important e să aibă succes, ceea ce, în ultimii opt ani, n-au avut.

ADVERTISEMENT

În primul rand, că să fii selecționer trebuie să ai o anumită experiență, să ai câțiva ani în care să demonstrezi că poți să fii un bun manager, dacă vreți, al echipei naționale.

Tu ca selecționer nu antrenezi, da? Ori, toți cei dinainte au fost departe de aceste criterii. Daca se continuă tot așa, înseamnă că vom avea succes”, a declarat Ionuț Lupescu.

ADVERTISEMENT