News

10 lucruri de la “lansarea” lui Lupescu. Surpriza: fără FCSB!

Ionuţ Lupescu şi-a anunţat candidatura la preşedinţia FRF într-o conferinţă de presă susţinută la hotelul Marriott din Bucureşti.
26.02.2018 | 14:32
10 lucruri de la lansarea lui Lupescu Surpriza fara FCSB

Lupescu a avut alături la acest important eveniment peste 30 de nume grele din fotbalul românesc, începând cu Gică Hagi şi alţi colegi din Generaţia de Aur. “Deschiderea” a fost realizată de doi prieteni importanţi ai “Kaiserului”, ei reprezentând de fapt şi mesajele a doi foşti fotbalişti exponenţiali din generaţii diferite: Florin Răducioiu, respectiv Cristi Chivu.

Apoi, discursul lui Lupescu, care a durat 11 minute şi 40 de secunde, după care au urmat întrebările mass-media, nu înainte ca fostul preşedinte FRF, Mircea Sandu să-şi trimită mesajul personal pentru cei care cred în Lupescu.

Iată mai jos 10 lucruri importante care rămân după conferinţa de la “Marriott”, unele poate mai puţin remarcate.

1. În discursul său, Lupescu a folosit mai mereu termenii “noi“, “împreună“, “echipă“, evitând să înceapă frazele cu “eu fac“, “eu mi-am propus“, “eu…” Programul său manifest are 40 de pagini, două dintre ele fiind lăsate libere pentru sugestiile oamenilor. Sloganul campaniei este “Din nou pentru România!

2. Oamenii din lumea fotbalului care sunt alături de Lupescu şi care au şi participat la conferinţă s-au organizat şi în sală pe “cluburi”. Umăr lângă umăr au stat, în primul rând, Stelea, Hagi, Gică Popescu, Dan Petrescu, Răducioiu, Prunea, Mihali, Ilie Dumitrescu, adică “Generaţia de Aur“. Tot în primul rând, dar în partea dinspre uşă, steliştii, cu Adi Ilie, Stângaciu, Lăcătuş, Iovan, Piţurcă, Viorel Păunescu, lor alăturându-se Chivu şi Pancu. În rîndul doi, Dinamo, Andone, Marica, Mateuţ, Daniel Timofte, Ionel Ganea, dar şi Balaj a stat cu ei. Fosta FRF i-a trimis la eveniment pe Mircea Sandu, Kassai, Mihalache, care au schimbat amabilităţi “de aproape” cu Iorgulescu, Buduru, Gălcă, Panduru. Şi Rapidul a avut trimişi speciali: Raţ, Iencsi, Daniel Niculae. Doctorul Pompiliu Popescu a filmat non-stop!

3. FCSB nu a avut nici un reprezentant, deşi Gigi Becali spusese că abia aşteaptă să se “lanseze” Lupescu. Mai mult, Becali a vorbit deja pentru FANATIK.RO şi despre salariul lui Lupescu ca preşedinte FRF (vezi detalii) Actualul Dinamo l-a avut pe ofiţerul de presă Ionel Culina, chiar dacă acesta a alergat imediat la prezentarea lui Florin Bratu.

4. Trei dintre cei care-l vor vota pe Lupescu au fost deja în sală: Hagi de la Viitorul, Balaj de la AJF Maramureş şi Gică Popescu de la Şcoala sa de Fotbal.

5. Întrebarea care a stârnit hohotele sălii a fost “cum au perceput cei de la UEFA anunţul actualei conduceri a FRF că numărul juniorilor a crescut într-un an cu 1000 la sută?” Răspunsul lui Lupescu: “La fel cum au zis că la fotbalul feminin sunt 52.000 de jucătoare, dar nu le vede nimeni”.

6. A fost pusă pe tapet şi problema meciurilor trucate, UEFA având bănuieli inclusiv în fotbalul nostru. “Kaiserul” a anunţat toleranţă zero, apoi a preîntâmpinat o întrebare privind oamenii care-l susţin: “Uite, nu e nicio problemă că Ilie Dumitrescu sau Dan Petrescu sunt imaginea unor case de pariuri. Nu, Ilie?” Iar Dumitrescu, aflat în stânga lui Lupescu, i-a răspuns glumeţ. “E ceva accidental…”

7. Adalbert Kassai a încercat în mai multe rânduri să-i pună o întrebare lui Lupescu, a fost mai mereu cu mîna pe sus, dar “l-a calmat” într-un târziu Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii. Aflat ceva mai departe de Bela, Gino l-a atenţionat pe Buduru să-l tragă de mânecă, după care i-a transmis lui Kassai: “Taci, să nu faci vreo prostie!”

8. După terminarea întrebărilor presei, cei mai importanţi oameni care-l susţin pe Lupescu au acordat interviuri separate camerelor TV. A fost, cu siguranţă, o strategie a echipei “Kaiserului“, pentru că “greii“, în frunte cu Popescu, Piţurcă, Chivu, Hagi au aşteptat să-şi spună părerea. Hagi chiar a aşteptat să termine Chivu pentru a vorbi. “Hai, Cristi mai repede“, moment în care Chivu l-a îmbrăţişat şi i-a transmis hâtru: “M-ai scăpat de ei!” Ei fiind presarii…

9. Hagi a refuzat să-l atace pe Burleanu, care spusese despre cei care sunt alături de Lupescu că sunt “o gaşcă de susţinători“. Hagi: “Eu am un club care dă 35 de jucători la loturile naţionale. Nu mă interesează astfel de lucruri“.

10. După conferinţa de prezentare, Ionuţ Lupescu şi-a invitat susţinătorii pentru alte discuţii la restaurantul italian al hotelului “Marriott”. Au vorbit despre programul până la alegeri, dar şi despre echipa cu care Lupescu va conduce FRF dacă va câştiga preşedinţia. Apropiaţii “Kaiserului” spun că acesta, pentru a-i proteja de unele atacuri ale adversarilor, nu-i va anunţa pe membrii săi decât în preajma alegerilor!

18 aprilie 2018 este data alegerilor pentru preşedinţia FRF

3 candidaţi cu şanse sunt, în acest moment, la alegerile din aprilie: Burleanu, Lupescu, Puşcaş. În afara lor şi-au mai depus candidatura Victoraş Iacob şi Sorin Răducanu