Sport

Ionuț Lupescu, funcție importantă la EURO 2024! Ce rol i-a oferit UEFA, alături de nume uriașe

Ionuț Lupescu a fost nominalizat de UEFA pentru a fi parte a Campionatului European din Germania, pe o listă cu multe nume mari ale fotbalului internațional.
16.06.2024 | 21:37
Ionut Lupescu functie importanta la EURO 2024 Ce rol ia oferit UEFA alaturi de nume uriase
Ionuț Lupescu, observator tehnic al UEFA la EURO 2024 / Sport Pictures
ADVERTISEMENT

EURO a luat startul, iar meciurile s-au dovedit a fi deja atractive pentru fanii din fața televizoarelor. Ionuț Lupescu a primit o veste uriașă din partea forului fotbalistic european, fiind anunțat recent.

Ionuț Lupescu, printre nume mari ale fotbalului

Clubul CS Dinamo a anunțat că Ionuț Lupescu, președintele de onoare al clubului, a fost selectat de UEFA pentru turneul final. Clubul care a pierdut promovarea din Liga a 3-a a făcut anunțul pe paginile de socializare.

ADVERTISEMENT

Ionuț Lupescu a fost selectat că observator tehnic din partea UEFA la turneul final care a luat startul. Rolul fostului jucător internațional este de a monitoriza EURO 2024 la capitolul statistici și asistență video.

De asemenea, Lupescu trebuie să furnizeze rapoarte despre evoluțiile din domeniul antrenamentului. Alături de el se mai află încă 12 personalități marcante ale fotbalului internațional.

ADVERTISEMENT

Printre aceștia se numără Fabio Capello, David Moyes, Rafael Benitez, Frank de Boer sau Ole Gunnar Solskjær. Lupescu deja și-a intrat în rolul de observator tehnic la meciul Italia – Albania 2-1, când a fost prezent alături de Fabio Capello.

Comunicatul CS Dinamo

“FOTBAL. Ionuț Lupescu – Observator Tehnic din partea UEFA la Campionatul European din Germania

Președintele de onoare al CS Dinamo, Ionuț Lupescu, este prezent la Campionatul European de fotbal din Germania din postura de Observator Tehnic UEFA. Rolul observatorilor tehnici este de a monitoriza în profunzime EURO 2024, cu statistici și asistență video, astfel încât la final să furnizeze rapoarte detaliate despre cele mai recente evoluții în domeniul antrenamentului, care ulterior vor fi împărtășite comunității fotbalistice.

ADVERTISEMENT

Ionuț Lupescu se află pe o listă selectă de 12 personalități, alături Fabio Capello, Michael O’Neill, David Moyes, Aljoša Asanović, Rafael Benítez, Avram Grant, Packie Bonner, Frank de Boer, Ole Gunnar Solskjær, Aitor Karanka și Jean-Francois Domergue.

Aseară, ”Kaiserul” a avut prima misiune oficială la meciul Italia – Albania (scor 2-1), unde a monitorizat jocul alături de o altă legendă, Fabio Capello. Prezența sa la EURO2024 dovedește încă o dată că Ionuț Lupescu este cel mai apreciat om de fotbal din România la nivelul forului european – UEFA.

ADVERTISEMENT

Felicitări, Ionuț pentru calitatea pe care o ai și pentru că reprezinți România la cel mai înalt nivel! Tot mai sus!

#Dinamo #fotbal #euro2024″, se arată în comunicatul emis de CS Dinamo pe Facebook.

ADVERTISEMENT
1,95 este COTA BETANO pentru "Ambele echipe înscriu" în România - Ucraina