Fotbal international

Ionuț Lupescu îi urechează pe arbitrii români după scandalul de rasism: ”Asta e problema lor”

07.01.2021 | 23:04
Ionuț Lupescu îi urechează pe arbitrii români după scandalul de rasism: ”Asta e problema lor”
Ionuț Lupescu îi urechează pe arbitrii români după scandalul de rasism iscat la meciul PSG - Bașakșehir, când Sebastian Colțescu l-a indicat cu apelativul ”ăla negru” pe antrenorul secund al formației turce, camerunezul Pierre Webo. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Fostul internațional Ionuț Lupescu îi urechează pe arbitrii români după scandalul de rasism iscat la meciul PSG – Bașakșehir, când Sebastian Colțescu l-a indicat cu apelativul ”ăla negru” pe antrenorul secund al formației turce, camerunezul Pierre Webo.

UEFA a deschis o amplă anchetă pentru a afla cu exactitate ce s-a întâmplat pe Parc des Princes, în timp ce președintelui lui Bașakșehir cere o pedeapsă drastică pentru brigada de arbitri din România.

Presa internațională a speculta faptul că Sebastian Colțescu riscă o suspendare de zece etape, iar centralul Ovidiu Hațegan ar putea rata turneul final al Euro 2021.

ADVERTISEMENT

Arbitrii români, apărați de Ionuț Lupescu după scandalul de rasism de la Paris

”Nu știu de ce nu a judecat UEFA cazaul până acum, eu am plecat de acolo din noiembrie. Comisia de Disciplină va analiza și va da un verdict. Care va fi acela nu știu”, a declarat noul director tehnic al Federației de Fotbal din Arabia Saudită la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

”Problema arbitrilor, greșeala lor, e că ei vorbesc în Champions League precum în România. Când vorbești, săptămână de săptămână la pertu cu antrenorii, cu cei de prin România și ajungi la un alt nivel… Până la urmă, totul depinde de cum te antrenezi, nu?”, a spus Ionuț Lupescu despre scandalul de rasism în care sunt implicați arbitrii români.

ADVERTISEMENT

”S-a depășit limita, ceea ce privește partea turcă. Nu putem spune Marea Albă, dacă e Neagră. Mi s-a părut exagerat! Sunt țări, din păcate, mai sensibile, alții se folosesc de asta. În alte țări nu se pune accent, dar este o chestie extrem de exagerată și nu cred că Colțescu a greșit”, a menționat fostul internațional.

Sebastian Colțescu, arbitrul craiovean cu multe păcate în prestațiile interne, a declanșat scandalul anului în fotbal printr-o exprimare nefericită, nicidecum rasistă, percepută greșit și exacerbată monstruos de banca tehnică a echipei turce Istanbul Bașakșehir.

ADVERTISEMENT

În plină anchetă UEFA a cazului, Aleksander Ceferin, președintele forului continental, a avut un mesaj în care spune că trebuie să intensificăm lupta împotriva discriminării. Un mesaj care ar putea să ne ofere un indiciu despre direcția spre care se îndreaptă ancheta forului continental, în care arbitrul român este acuzat de rasism.

Marius Avram îi ia apărarea lui Sebastian Colţescu, după scandalul provocat la meciul dintre PSG și Istanbul Bașakșehir, considerând că s-a dat o prea mare amploare ajungându-se la un scandal planetar.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri