Fotbal intern

Ionuț Lupescu îl atacă din nou pe Mirel Rădoi: „Nu poate fi selecționer”

10.10.2020 | 11:57
Ionut Lupescu il ataca din nou pe Mirel Radoi Nu poate fi selectioner
ADVERTISEMENT

Ionuț Lupescu îl atacă din nou pe Mirel Rădoi, după ce echipa națională a ratat calificarea în finala barajului pentru Euro 2020.

Tricolorii au fost învinși cu 2-1 în Islanda și nu vor fi prezenți la turneul final care se va disputa și la București. Golul României a fost marcat de Alex Maxim, din penalty.  Pentru România, urmează partida cu Norvegia din Nations League.

ADVERTISEMENT

Conflictul dintre Lupescu și Rădoi este unul vechi de 10 ani, după ce Lupescu a criticat transferul lui Rădoi la Al Hilal.

Ionuț Lupescu îl atacă din nou pe Mirel Rădoi. Nici Adrian Mutu nu a scăpat de criticile „Kaiserului”

România a pierdut încă o calificare la un turneul final, după ce nu a fost în stare să obțină victoria în Islanda și a pierdut cu 2-1 contra nordicilor. Selecționerul Mirel Rădoi a fost aspru criticat de către Ionuț Lupescu, fostul mijlocaș al echipei naționale.

ADVERTISEMENT

Lupescu l-a atacat și pe Adrian Mutu, selecționerul naționalei U21, care a fost și ea învinsă cu 1-0 în Ucraina. „Kaiserul” crede că lipsa de experiență a celor doi selecționeri a jucat un rol decisiv în eșecurile celor două reprezentative ale României.

„Islanda este ușor de analizat, dar greu de bătut, dar noi nici nu i-am bătut și nici nu i-am analizat. Au fost multe greșeli. Un meci de calificare se abordează altfel, islandezii știu ce vor și joacă ce pot.

ADVERTISEMENT

La noi, de la Pițurcă încoace nu a mai fost un selecționer. Nea Puiu venise după o pauză lungă, iar Contra, Mutu, Rădoi nu pot fi selecționeri. Trebuie să ai experiență. Acum nu mai e timp ca pe vremuri, nu ai când să antrenezi. De aceea, e nevoie de experiență.

Calificarea la Mondiale e si mai grea, nu mai există sansa a doua, vor fi clar două echipe în grupă mult mai bune decât noi. În Liga Națiunilor sunt mai mult meciuri amicale. Și Rădoi și Mutu pot deveni selecționeri, dar trebuie să antreneze. S-a văzut la meciul de aseară.

ADVERTISEMENT

Când ne lăsăm de fotbal, credem că știm totul. Am făcut școala în Germania și am văzut că știu doar 25%. Nici nu mă mai interesează următoarele meciuri. Fără falsă modestie, mi-am adus și eu aportul să aducem Euro acasă și nu putem să jucăm în fața propriilor suporteri”, a spus Ionuț Lupescu pentru Digisport.

Conflict vechi între Ionuț Lupescu și Mirel Rădoi

Conflictul dintre Ionuț Lupescu și Mirel Rădoi este unul vechi de 10 ani și a pornit după ce Lupescu l-a criticat pe actualul selecționer la finalul unui meci pierdut contra Franței: „Rădoi a scăzut după plecarea la arabi. Pot să afirm că nivelul campionatului e slab, pentru că am jucat și eu acolo”, spunea fostul jucător al lui Dinamo.

Ulterior, Rădoi a decis să se retragă de la echipa națională și a afirmat că de vină sunt chiar afirmațiile lui Ionuț Lupescu, cel care pe atunci lucra la FRF: „M-am retras din cauza lui Lupescu. A spus că sunt în scădere. Să nu uite că a fost dat afară de la Al Hilal după câteva luni”.

Ultimele episoade ale conflictului dintre cei doi au fost cele din 2014 și 2015. Mai întâi, Rădoi a divulgat unele întâmplări de la Euro 2008, când Lupescu lucra pentru FRF: „Au fost lucruri dubioase. La Euro 2008, Mihai Neșu a primit 15.000 de euro primă, în timp ce alte personale de prin FRF jucau table și au luat primă de 120.000 de euro”, spunea selecționerul, cu trimitere directă și la Lupescu.

„Kaiserul” a atacat și el în 2015, când Rădoi era antrenor principal la FCSB fără să fie licențiat. Lupescu lucra pentru Comisia Tehnică a UEFA atunci când Rădoi a fost suspendat: „A fost suspendat pentru că a trișat. El figura pe lista depusă de club ca director, dar se comporta ca un antrenor și de asta a fost suspendat”, spunea Lupescu.


(P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,36 este cota pentru ”peste 1,5 goluri” la meciul Norvegia-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT