Sport

Ionuț Lupescu, înlocuit din funcția deținută la Federația Saudită de Fotbal: ”Succes pe mai departe”

Aventura lui Ionuț Lupescu la Federația Saudită de Fotbal a durat un an și jumătate, arabii luând decizia să-l înlocuiască în funcție cu un marocan care a lucrat în Ligue 1.
18.05.2022 | 12:45
Ionut Lupescu inlocuit din functia detinuta la Federatia Saudita de Fotbal Succes pe mai departe
Aventura lui Ionuț Lupescu la Federația Saudită de Fotbal a durat un an și jumătate, arabii luând decizia să-l înlocuiască în funcție cu un marocan care a lucrat în Ligue 1. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

În octombrie 2020, fostul internațional român lua o hotărâre surprinzătoare și părăsea postul ”călduț” de la UEFA pentru a merge să dezvolte fotbalul din Golf.

Federația Saudită de Fotbal a decis înlocuirea lui Ionuț Lupescu

Deși în toată această perioadă mai marii Federației Saudite de Fotbal s-au arătat mulțumiți de munca depusă de Ionuț Lupescu, ei au decis să-l înlocuiască în postul de director tehnic cu marocanul Nasser Larguet.

ADVERTISEMENT

”Asociația Saudită de Fotbal a decis să-l numească pe Nasser Larguet în funcția de director tehnic al Federației Saudite, pentru a-i urma lui Ionuț Lupescu, mulțumindu-i românului pentru perioada petrecută ca director tehnic și urându-i succes pe mai departe”, a anunțat presa din Arabia Saudită.

Marocanul Nasser Larguet, în vârstă de 63 de ani, a fost director sportiv la Rouen, Cannes, Caen și Strasbourg. De asemenea, el a mai îndeplinit această funcție și la echipa națională a Marocului, între 2014 și 2019.

ADVERTISEMENT

În 2019, Larguet a fost numit șeful academiei de fotbal de la Olympique Marseille. După ce Andres Villas Boas a fost demis, marocanul a preluat interimatul în ultimele nouă runde, înregistrând 2 victorii, 4 egaluri și 3 înfrângeri.

Lupescu, relație de prieteni cu Sir Alex Ferguson

Ionuț Lupescu a ocupat rolul de dierctor tehnic în cadrul UEFA pentru șase ani și jumătate înainte de a candida pentru postul de președinte al FRF în primăvara anului 2018. Deși promisese că nu se va întoarce la UEFA, în caz că pierde alegerile, Lupescu a acceptat să revină la forul european, unde s-a ocupat de relația cu alte confederații.

ADVERTISEMENT

Fostul internațional român a rămas în relații excelente cu marii oameni de fotbal, iar la finalul lunii aprilie a fost invitatul lui Sir Alex Ferguson pe Old Trafford cu ocazia derby-ului dintre Manchester United şi Chelsea, terminat la egalitate, scor 1-1.

Camerele care transmit meciul la TV i-au surprins pe cei doi în tribunele arenei, spre finalul primei reprize. În ultimele sezoane, de când Sir Alex Ferguson a plecat de la Manchester United, regizorii transmisiunilor TV caută mereu să capteze pe imagine reacţiile fostului antrenor scoţian, mai ales în meciurile mai slabe ale “diavolilor”.

ADVERTISEMENT

În trecut, Ionuţ Lupescu a fost şeful Comisiei Tehnice de la UEFA şi a reuşit să-l convingă pe Sir Alex Ferguson să se alăture organismului. De aici şi până la o strânsă colaborare între cei doi a fost doar un pas.

ADVERTISEMENT