Sport

Ionuț Lupescu crede că România poate scoate un rezultat bun în Germania: „Nimic nu e imposibil!” Exclusiv

Aflat în Arabia Saudită, Ionuț Lupescu a oferit un interviu în exclusivitate pentru FANATIK înainte de partida Germania - România din preliminariile CM Qatar 2022
07.10.2021 | 19:27
Ionut Lupescu crede ca Romania poate scoate un rezultat bun in Germania Nimic nu e imposibil Exclusiv
ADVERTISEMENT

Fostul mare jucător al naționalei României a analizat reprezentativa Mannschaft-ului înainte de meciul de pe 8 octombrie de la Hamburg. El e de părere că o victorie în Germania nu e imposibilă, mai ales că Macedonia de Nord a reușit să câștige în deplasare cu 2-1.

„Kaiserul” este un fin cunoscător al fotbalului german, mai ales că a jucat nu mai puțin de 184 de meciuri pentru Bayer Leverkusen între 1990 și 1996, cu care a câștigat Cupa Germaniei și a ajuns în semifinalele Cupei UEFA.

ADVERTISEMENT

Interviu marca FANATIK cu Ionuț Lupescu, aflat în Arabia Saudită: „Fotbalul german vine după șapte ani de dezvoltare fantastică”

Ionuț Lupescu a fost numit pe data 1 noiembrie 2020 director tehnic al Federației de Fotbal din Arabia Saudită, funcție pe care o va îndeplini pentru o perioadă de doi ani. FANATIK a stat de vorbă cu „Kaiserul” într-o pauză a unei ședințe a Adunării Generale a forului saudit, iar Ionuț Lupescu a analizat naționala lui Hansi Flick.

Pentru Ionuț Lupescu, numirea lui Hansi Flick pe banca Germaniei nu este deloc întâmplătoare și se datorează în primul rând perioadei de opt ani în care acesta a fost antrenorul secund al lui Jiachim Low, iar între 2014 și 2017 director sportiv la federația germană.

ADVERTISEMENT

„Hansi Flick nu doar că a lucrat cu jucătorii de la Bayern și îi cunoaște foarte bine, dar a fost mult timp secundul lui Joachim Low și asta a contat foarte mult în alegerea sa și a Federației de a fi numit la naționala Germaniei”.

Un alt mare avantaj al lui Flick este faptul că Germania este construită pe scheletul lui Bayern Munchen, iar antrenorul în vârstă de 56 de ani îi cunoaște foarte bine pe jucători, ceea ce îi ușurează mult munca: „A avut succes maxim la Bayern Munchen, cunoaște capacitățile jucătorilor și a adus un plus major în sânul echipei.

ADVERTISEMENT

Ionuț Lupescu: „Fotbalul german vine după șapte ani de dezvoltare fanstastică”

Ionuț Lupescu e cu sufletul alături de naționala României și oferă exemplu victoria istorică a Macedoniei de Nord din Germania: „Au jucători de mare valoare, dar Macedonia de Nord i-a bătut cu 2-1. Deci nimic nu e imposibi! Ei nu cred că își vor lua măsuri suplimentare din această cauză. Fiecare meci are istoria lui și alte particularități. Germania joacă mereu la victorie”.

Fostul jucător al lui Bayer Leverkusen și Borussia Monchengladbach consideră că Germania a evoluat foarte mult de la EURO 2020. „Sunt sigur că se vor pregăti pentru meciul cu noi și vor încerca să își impună ritmul de joc, să își creeze ocazii. Fotbalul german și naționala Germaniei vine după șapte ani de dezvoltare fantastică. Vor trata foarte serios meciul”.

ADVERTISEMENT

Lupescu nu a vrut să scoată în evidență un jucător anume, ci forța Germaniei la nivel de grup: „Au foarte mulți jucători valoroși, dar nu i-am urmărit foarte atent în ultimul timp, fiind mai mult plecat în Arabia Saudită. Cu siguranță au destui jucători valoroși”.

Cel mai important lucru pe care Ionuț Lupescu l-a învățat în Germania: „Să nu păcălești niciodată fotbalul”

Ionuț Lupescu s-a dezvoltat enorm ca fotbalist și ca om în cei opt ani petrecuți în Germania, însă a rămas cu un lucru pe care nu îl va uita niciodată: „Am învățat foarte multe lucruri în perioada petrecută în Germania, dar cred că cel mai important a fost să nu păcălești niciodată fotbalul și pe oamenii care sunt în fotbal. Cred că e cel mai important”.

Întrebat de FANATIK despre ce trebuie să facă naționala României ca să oprească Germania și să îi pună probleme, Ionuț Lupescu a oferit un răspuns tranșant:

„Eu cred că avem oameni pricepuți la Federație care știu ce au de făcut pentru meciul cu Germania, așa că nu-mi fac probleme. Ei știu mai bine”, a spus Ionuț Lupescu din Arabia Saudită în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 8 ani a jucat Ionuț Lupescu în Germania: 1990-1998
  • 227 de meciuri are „Kaiserul” în Bundesliga
  • 74 de meciuri are mijlocașul pentru naționala României

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,58 este cota pentru „1 solist și marchează ambele echipe” la meciul Germania – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT