Sport

Ionuţ Lupescu, invitatul lui Sir Alex Ferguson la Manchester United – Chelsea 1-1! Cum au ajuns să se cunoască: “Am rămas trăznit!” Foto

Ionuţ Lupescu a fost invitatul lui Sir Alex Ferguson, pe "Old Trafford", la derby-ul Manchester United - Chelsea 1-1. Cei doi se cunosc de câţiva ani, când au lucrat împreună în Comisia Tehnică de la UEFA.
28.04.2022 | 23:15
Ionut Lupescu invitatul lui Sir Alex Ferguson la Manchester United  Chelsea 11 Cum au ajuns sa se cunoasca Am ramas traznit Foto
Ionuţ Lupescu şi Sir Alex Ferguson au colaborat în trecut la UEFA
ADVERTISEMENT

Chiar dacă trece prin momente grele, cu şanse să rateze cupele europene, Manchester United are mereu un suporter de lux pe “Old Trafford”. Sir Alex Ferguson vine la aproape toate meciurile “diavolilor” şi nu avea cum să lipsească la derby-ul cu Chelsea, jucat joi seară.

Sir Alex Ferguson l-a avut alături pe Ionuţ Lupescu la Manchester United – Chelsea 1-1

Cu ocazia derby-ului dintre Manchester United şi Chelsea, terminat la egalitate, scor 1-1, Sir Alex Ferguson l-a invitat pe Ionuţ Lupescu pe “Old Trafford”. Camerele care transmit meciul la TV i-au surprins pe cei doi în tribunele arenei, spre finalul primei reprize.

ADVERTISEMENT

În ultimele sezoane, de când Sir Alex Ferguson a plecat de la Manchester United, regizorii transmisiunilor TV caută mereu să capteze pe imagine reacţiile fostului antrenor scoţian, mai ales în meciurile mai slabe ale “diavolilor”.

Acum, Sir Alex Ferguson era binedispus, chiar dacă Manchester United a avut o primă repriză slabă în derby-ul cu Chelsea, cu un singur şut pe poartă în primele 45 de minute.

ADVERTISEMENT
Ionuţ Lupescu şi Sir Alex Ferguson
Ionuţ Lupescu şi Sir Alex Ferguson au văzut din tribunele de pe “Old Trafford” derby-ul Manchester United – Chelsea

Ionuţ Lupescu şi Sir Alex Ferguson au colaborat la UEFA

În trecut, Ionuţ Lupescu a fost şeful Comisiei Tehnice de la UEFA şi a reuşit să-l convingă pe Sir Alex Ferguson să se alăture organismului. De aici şi până la o strânsă colaborare între cei doi a fost doar un pas.

”Hai să vă spun cum l-am ademenit să vină la UEFA. M-am dus la meciul cu Real Madrid (n.r. din optimile de finală ale Ligii Campionilor, sezonul 2012-2013), când Mourinho era la Real.

ADVERTISEMENT

Mă duc la meci, văd meciul, el (n.r. Sir Alex Ferguson) nu s-a mai dus la conferinţa de presă, l-a trimis pe secund şi eu la 9 dimineaţa trebuia sa mă vad cu el.

Îi dau un text şi-i spun: ‘Sir, înţeleg dacă mâine nu ne mai vedem, nu e nicio problemă, o lăsăm pe altă dată’. În 2 secunde primesc: ‘Nicio problemă, mâine la 10 la birou!’. Am rămas trăznit. Şi de atunci, am început o colaborare foarte stransă cu el, este un tip extraordinar”, a povestit Ionuţ Lupescu.

ADVERTISEMENT

Sir Alex Ferguson a scris istorie la Manchester United

Sir Alex Ferguson a preluat-o pe Manchester United în 1986, când “diavolii” erau departe de anii de glorie din deceniul şase. Scoţianul a transformat formaţia de pe “Old Trafford” într-una dintre marile puterii ale Europei.

De-a lungul celor 27 de ani petrecuţi pe banca lui United, Sir Alex Ferguson a câştigat 38 de trofee, printre care se numără 2 Ligi ale Campionilor şi 13 titluri în Premier League, record care cu greu va putea să fie egalat vreodată.

La finalul sezonului 2012-2013, după ce a câştigat al 13-lea titlu de campion al Angliei, Sir Alex Ferguson şi-a anunţat retragerea. De atunci şi până în prezent, Manchester United nu a reuşit să mai cucerească trofeul în întrecere internă, chiar dacă pe bancă s-au aflat antrenori ca Louis van Gaal sau Jose Mourinho.

ADVERTISEMENT