Fotbal intern

Ionuț Lupescu, ironii la adresa lui Burleanu după eșecurile din Europa

10.09.2018 | 15:29
Ionut Lupescu ironii la adresa lui Burleanu dupa esecurile din Europa

Ionuț Lupescu nu a putut să rateze ocazia de a îl ironiza pe Răzvan Burleanu, după eșecurile înregistrate de formațiile românești în preliminariile competițiilor europene.

Lupescu a precizat că rezultatele echipelor din Liga 1 sunt în concordanţă cu nivelul la care a ajuns fotbalul românesc: „E prima oară în istorie când nu mai avem nicio echipă în cupele europene atât de devreme, dacă nu mă înşel. Ăsta e nivelul fotbalului românesc, din păcate. Dar sunt oameni care se pricep foarte bine să-l redreseze” , a declarat, ironic, Ionuţ Lupescu.

România a rămas fără reprezentantă în fazele superioare ale competițiilor europene. Asta după ce CFR Cluj a pierdut dubla manșă cu Dudelange, scor 0-2 și 2-3, și FCSB a pierdut în fața lui Rapid Viena, scor 1-3 și 2-1, în playoff-ul Europa League.

Ionuț Lupescu a fost mai blând cu naționala României, în ciuda semieșecului înregistrat la partidă cu Muntenegru, din debutul „tricolorilor” în Liga Națiunilor:  ”Naţionala României a început un drum nou, sper să aiba succes şi să vedem după aceea. Orice drum care începe trebuie sprijinit. Doar că am facut un meci nul acasă nu înseamnă că nu avem şanse. Băieţii trebuie să munceasca mai mult”, a mai declarat Ionuţ Lupescu pentru Telekom Sport.

Ionuț Lupescu l-a ironizat pe Burleanu, cel în fața căruia a pierdut șefia FRF

Lupescu a comentat şi situaţia lui Mircea Lucescu, după ce tehnicianul român este contestat în Turcia în urma debutului cu o înfrângere în Liga Naţiunilor, scor 1-2 cu Rusia. „La turci, şi când câştigi tot acelasi lucru e. Deci nu e o mare problemă. Eu sper ca el totuşi să reuşească pentru că pune foarte multă pasiune, în afara de foarte mult profesionalism. A venit cu drag să ajute fotbalul turcesc când avea cea mai mare nevoie. Problema lor este că, din păcate, indiferent care va fi antrenorul, ei au foarte puţini jucători turci care joacă la echipele mari ale lor. Nu mai sunt generaţiile pe care le-au avut în trecut”, a declarat Lupescu pentru Telekom Sport.

Ionuț Lupescu a pierdut în primă vară alegerile din fruntea FRF, după ce a obținut numai 78 de voturi, față de 168, câte a câștigat Răzvan Burleanu.