Ionuț Lupescu își continuă ”războiul” cu Mirel Rădoi: ”Nu există oameni capabili”

Traian Terzian   
în Echipa nationala
18/10/2020, 14:02
Ionuț Lupescu își continuă ”războiul” cu Mirel Rădoi: ”Nu există oameni capabili”
Fostul internațional Ionuț Lupescu își continuă ”războiul” cu selecționerul Mirel Rădoi, cei doi contrându-se în mai multe rânduri de-alungul timpului. Sursă foto: Sport Pictures

Fostul internațional Ionuț Lupescu își continuă ”războiul” cu selecționerul Mirel Rădoi, cei doi contrându-se în mai multe rânduri de-alungul timpului.

”Tricolorii” au suferit trei înfrângeri consecutive, cu Islanda în barajul pentru EURO 2021 și cu Norvegia și Austria în Liga Națiunilor, lucru care nu se mai întâmplase din anul 2010.

Selecționerul Mirel Rădoi a declarat că va analiza posibilitatea de a părăsi conducerea echipei naţionale în luna noiembrie, după ultimele meciuri din Liga Naţiunilor.

Războiul dintre Ionuț Lupescu și Mirel Rădoi are un nou episod

”La echipa națională se așteaptă mereu rezultate. Dacă pierzi trei meciuri vrei să te aplaude lumea? Problema e cum câștigi sau cum pierzi. Iar la acest capitol răspunsul e că n-am jucat nimic, mai ales cu Islanda și Norvegia”, a declarat Ionuț Lupescu în ”războiul” cu Mirel Rădoi.

”E păcat că i se întâmplă asta unui tehnician tânăr. Potrivit ar fi fost ca, înainte să urce pe banca primei reprezentative, să aibă o experiență mai mare la tineret, două-trei mandate, sau să antreneze pe la cluburi un timp. Cred că s-a simțit lipsa lui de experiență”, a mai spus fostul candidat la președinția FRF pentru gsp.ro.

”N-am absolut nimic cu Rădoi! Chiar îmi pare rău pentru ce i se întâmplă. Problema e că n-a știut să aleagă momentul potrivit pentru a prelua naționala mare. De fapt, eu nu văd prea multă vină la Rădoi, cât văd la cei care l-au numit și i-au dat echipa pe mână.

Sunt oameni care nu știu să analizeze ce înseamnă o selecționată, cum se gestionează o campanie de European sau de Mondial, cu ce se mănâncă un turneu final. Nu fac speculații. Eu văd doar o derulare a unor evenimente.

N-am nimic cu nimeni! N-am niciun interes! Dar o analiză simplă ne arată că suntem în picaj total după partida cu Franța de la Euro 2016. Asta se întâmplă fiindcă nu există o strategie clară, nu există oameni capabili să dezvolte echipele naționale.

De la începutul mandatului actualului președinte se știa că, peste șase ani, Euro va fi la București, dar n-ai făcut absolut nimic pe partea tehnică, pentru a forma un lot competitiv, cu antrenori competitivi! Nimic!”, a tunat Ionuț Lupescu.


Închide ×