Sport

Ionuț Lupescu, mesaj dur la adresa celor care decernează Balonul de Aur. Cum a comentat victoria lui Messi

Ionuț Lupescu a avut un mesaj extrem de acid după ce Lionel Messi a câștigat suprinzător pentru a șaptea oară Balonul de Aur în dauna favoritului Robert Lewandowski.
30.11.2021 | 16:52
Ionut Lupescu mesaj dur la adresa celor care decerneaza Balonul de Aur Cum a comentat victoria lui Messi
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a cucerit pentru a șaptea oară Balonul de Aur, deși toată lumea se aștepta ca marele trofeu să meargă către Robert Lewandowski, mai ales că atacantul polonez, care a doborât recordul marelui Gerd Muller a pierdut și anul trecut Balonul de Aur, după ce nu a mai fost decernat.

Performanța incredibilă a starului argentinian al lui PSG a stârnit extrem de multe reacții și în fotbalul românesc, de la Cornel Dinu, la Gică Popescu și Ionuț Lupescu.

ADVERTISEMENT

Ionuț Lupescu, citează din Johan Cruyff, siderat după un nou Balon de Aur cucerit de Lionel Messi

Ionuț Lupescu a postat pe pagina sa oficială de Facebook un citat extrem de interesant care îi aparține unuia dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile, olandezul Johan Cruyff.

„Nimic nu s-a schimbat în privința Balonului de Aur”, a fost mesajul postat de Ionuț Lupescu și care face referire la o declarație mai veche a lui Johan Cruyff: „Balonul de Aur? O mână de jurnaliști și alți oameni care votează pentru prietenii lor”,

ADVERTISEMENT

France Football a fost extrem de criticată pentru decizia de a îi acorda Balonul de Aur starului argentinian al lui Paris Saint-Germain, mai ales că Messi e departe de zilele sale de glorie.

Robert Lewandowski s-a mulțumit doar cu locul doi și titlul de cel mai bun atacant al anului, deși are cifre mult peste cele ale lui Lionel Messi.

ADVERTISEMENT

Ce declara Johan Cruyff în 2014 după ce Cristiano Ronaldo cucerea Balonul de Aur în dauna lui Lionel Messi

Declarația marelui Cruyff preluată și de Ionuț Lupescu, a făcut valuri în urmă cu șapte ani și a rămas în istoria fotbalului. Cristiano Ronaldo câștiga Balonul de Aur în fața lui Lionel Messi, iar Cruyff caracteriza acid ancheta jurnaliștilor care voteaza câștigătorul celui mai important trofeu individual din fotbalul mondial.

„Personal, nu mă interesează deloc acest trofeu. E un circ mediatic şi atât. Fiecare îşi votează favoritul. Când iei o astfel de decizie, ar trebui să aibă şi o logică, să aibă sens. Acum, nu e aşa. Aşadar, trebuie să acceptăm deciziile care se iau şi apoi să ne vedem de treabă” – Johan Cruyff

Legenda Barcelonei și a fotbalului olandez anticipa încă din 2012 că Lionel Messi va reuși să cucerească nu mai puțin de șapte Baloane de Aur: „Messi, probabil, se va retrage cu cinci, şase sau şapte Baloane de Aur. E la alt nivel”.

ADVERTISEMENT

Deși mulți consideră că în acest moment Robert Lewandowski este peste Lionel Messi din punct de vedere sportiv, decizia este văzută de unele voci drept un rezultat al marketingului: „Sincer, nu mai înțeleg nimic. Cu tot respectul pentru Messi și pentru ceilalți mari jucători, niciunul nu merita acest trofeu ​​la fel de mult ca Lewandowski”, a declarat și Lothar Matthaus, campion mondial în 1990, acum consultant pentru Sky Germania.

ADVERTISEMENT