Fotbal intern

Ionuț Lupescu, noi detalii despre barajul Islanda – România, programat de UEFA pe 4 iunie

21.03.2020 | 15:27
Ionut Lupescu noi detalii despre barajul Islanda  Romania programat de UEFA pe 4 iunie
ADVERTISEMENT

Ionuț Lupescu, oficial UEFA, a declarat că datele de disputare ale barajelor pentru EURO, unde România întâlnește Islanda, și finalelor Champions League și Europa League, sunt doar estimări, evenimentele urmând a fi, din nou, amânate dacă situația cauzată de coronavirus nu se va îmbunătăți.

Se joacă Islanda – România pe 4 iunie?

UEFA a decis amânarea turneului final al Campionatului European pentru vara lui 2021 și disputarea barajelor de calificare, finala Champions League și Europa League în luna iunie a acestui an, în contextul pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Deși play-off-urile din Liga Națiunilor, unde România va juca în Islanda, a fost programat pentru 4 iunie, Ionuț Lupescu, oficial UEFA, anunță că partida ar putea fi amânată din nou dacă situația cauzată de coronavirus nu se va îmbunătăți.

Nimic nu este important, de altfel, decât sănătatea noastră! Am văzut că se fac previziuni, când se reiau antrenamentele, când reîncep competiţiile, dar nu poţi să faci estimări atâta timp cât nu ştim cât va dura această pandemie.

ADVERTISEMENT

FIFA are un grup de lucru care colaborează cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii,  la fel şi noi, la UEFA, ţinem legătură cu OMS şi toate deciziile se vor lua în funcţie de recomandările lor

Datele de disputare ale barajelor de calificare la EURO, de disputare ale finalelor UCL si Europa League sunt doar estimări, sunt aproximative.

ADVERTISEMENT

Dacă această criză va continua, şi datele vor fi altele, nu poţi să joci fotbal când oamenii sunt in pericol de moarte. Aşa că orice predicţii apropo de terminarea acestui sezon, de reluarea activităţii, sunt inutile”, a declarat Ionuț Lupescu la TV Telekomsport.

Ionuț Lupescu a acceptat cel mai nou challenge din mediul online

Pandemia de coronavirus îi ține pe foștii sau actualii sportivi în autoizolare, la domiciliu, lucru ce a dus la apariția unui nou trend în mediul online: „dublele” cu rola de hârtie igienică, la care a participat și Ionuț Lupescu.

ADVERTISEMENT

Gheorghe și Ianis Hagi, Simona Halep, Cristina Neagu, Lionel Messi, Sergio Ramos sau Thierry Henry au fost printre cei care au răspuns afirmativ noului challenge apărut pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT