Sport

Ionuț Lupescu, noul președinte al lui Dinamo în locul lui Iuliu Mureșan? ”M-a sunat Răzvan Zăvăleanu!”

Dinamo încearcă să dea o lovitură de imagine după plecarea lui Iuliu Mureșan. Fostul oficial UEFA Ionuț Lupescu este ținta conducătorilor ”câinilor” pentru poziția de președinte.
18.05.2022 | 17:02
Ionut Lupescu noul presedinte al lui Dinamo in locul lui Iuliu Muresan Ma sunat Razvan Zavaleanu
ADVERTISEMENT

Administratorul special al clubului Dinamo Iuliu Mureșan nu va continua în Ștefan cel Mare, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate. Ionuț Lupescu este dorit în locul lui în fruntea ”câinilor”.

Ionuț Lupescu: ”Încerc să mai fac câțiva ani fotbal la nivel înalt”

Ionuț Lupescu este un produs 100% al lui Dinamo, echipă pentru care a evoluat în trei perioade. După încheierea carierei de fotbalist, Lupescu a încercat o scurtă aventură în antrenorat. A simțit că nu i se potrivește și s-a reprofilat.

ADVERTISEMENT

A lucrat o perioadă îndelungată în cadrul UEFA, iar în ultimii ani a fost director sportiv în cadrul Federației de fotbal din Arabia Saudită. ”Kaiserul” a fost contactat de administratorul judiciar al lui Dinamo, Răzvan Zăvăleanu, pentru a fi numărul 1 în Ștefan cel Mare.

”M-a sunat mai devreme Răzvan Zăvăleanu să mă invite la unul din meciurile de baraj (Dinamo – Universitatea Cluj – n.r.), dar eu nu sunt în țară. Asta a fost tot. Eu am alte planuri. Cred că la Dinamo nu Răzvan Zăvăleanu decide cine vine și cine pleacă, sunt alții.

ADVERTISEMENT

Încerc să mai fac câțiva ani fotbal la nivel înalt, dar nu am în plan nimic legat de fotbalul românesc. Nu vreau să mă întorc nici la UEFA. Vreau să mă relaxez puțin, după aceea vom vedea”, a comentat Ionuț Lupescu, pentru Digisport.

”Kaiserul” spune că nu a fost niciodată dorit de oficialii din Ștefan cel Mare

Ionuț Lupescu a mai spus că numele lui a fost mai mereu vehiculat ca posibil conducător al clubului Dinamo, fiind agreat și dorit, în special, de suporteri.

ADVERTISEMENT

Fostul internațional al României a mărturisit, însă, că niciodată nu s-a simțit dorit de cei care de-a lungul anilor au condus clubul din Ștefan cel Mare și că nu păstrează legătura cu nici un oficial al roș-albilor.

”Eu știu că toți suporterii dinamoviști m-au dorit, de câțiva ani, dar de când am plecat de la Dinamo, din 2001, eu niciodată nu am fost dorit de cei care au condusa clubul și atunci nu pot să mă întorc. Nu țin legătura cu Nicolae Badea.

ADVERTISEMENT

Nu prea m-a mai interesat fotbalul românesc după 2018, am încercat să mă preocup de ceea ce mă interesa pe mine. Am văzut că CFR a luat titlul și e normal pentru că au investit cei mai mulți bani într-un campionat foarte sărac și atunci e logic să câștigi. I-am mai urmărit și pe Dinamo, normal”, a adăugat Lupescu.

Cum vede Ionuț Lupescu salvarea fotbalului românesc

Personaj discret, Ionuț Lupescu a preferat să lucreze în ultimii ani în structurile fotbalistice europene și, până de curând, în zona arabă. Fostul fotbalist spune că există o singură soluție pentru salvarea fotbalului românesc și a sportului din țara noastră.

”Eu am mai spus acum câțiva ani. Trebuie ca sportul românesc să se plieze pe ceea ce funcționează în România în momentul actual. Dacă bugetele sunt la multinaționale, la autorități, la administrațiile locale, atunci așa trebuie să funcționeze. Privat nu merge nimic în România.

Dinamo își va face un nou stadion pe terenul Ministerului de Interne și atunci ar trebui ca acționar să fie și Ministerul de Interne. Știu că toată lumea zice altceva, dar sunt în cupele europene joacă astfel de echipe departamentale.

Eu cred că pentru Dinamo, și poate și pentru Rapid și alte cluburi, un parteneriat public-privat corect, poate salva fotbalul românesc. Sună puțin comunist, știu, dar este situația la care trebuie să se adapteze fotbalul și sportul românesc”, a încheiat Ionuț Lupescu.

ADVERTISEMENT