ADVERTISEMENT
Fotbal international

Ionuț Lupescu nu crede în calificarea României la EURO: „Islanda nu e o echipă ușoară deloc, dar marea problemă este jocul nostru”

Autor: Francisc Oprea | 13.01.2020 | 08:46
Ionuț Lupescu nu crede în calificarea României la EURO: „Islanda nu e o echipă ușoară deloc, dar marea problemă este jocul nostru”
România a terminat pe locul patru în grupa de calificare la EURO. Sursă Foto: Sportpictures

Ionuț Lupescu a declarat că șansele României de a trece de Islanda, în semifinalele barajului din Liga Națiunilor, sunt mici. Fostul component al „Generației de Aur” susține că nu adversarul reprezintă cea mai mare problemă a „tricolorilor”, ci jocul practicat.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2.63 este cota pentru „Ambele marchează și peste 2.5 goluri” în meciul Islanda – România. Vezi aici toate cotele!


Ionuț Lupescu nu crede în calificarea României la EURO

Prima reprezentativă a României dispută pe 26 martie meciul cu Islanda, din semifinalele barajului de calificare la Campionatul European din vară. În cazul unui succes, selecționata lui Mirel Rădoi va întâlni câștigătoarea meciului dintre Ungaria și Bulgaria, într-un joc decisiv pentru prezența la turneul final găzduit de 12 țări, printre care și România.

ADVERTISEMENT

Ionuț Lupescu, care a bifat în tricoul tricolor două prezențe la Europene și trei la Campionate Mondiale, nu se declară optimist în ceea ce privește șansa primei reprezentative de a trece de Islanda, cu aproape două luni până la meci. De asemenea, fostul component al „Generației de Aur” consideră că ar fi „o rușine” dacă România nu va fi prezentă la EURO în care Arena Națională va găzdui patru jocuri.

Sper să reușim să ne calificăm. Ar fi o rușine să ratăm această oportunitate, pentru că destulă lume a făcut ce a făcut ca Bucureștiul să găzduiască meciuri. Islanda e cel mai greu adversar cu care putea să cadă România, la tragerea la sorți. 

ADVERTISEMENT

Nu e o echipă ușoară deloc, dar marea problemă este jocul nostru. Nu neapărat adversarii au fost problema, ci felul în care jucăm noi”, a declarat Ionuț Lupescu la Realitatea TV.

Mirel Rădoi, debut împotriva Islandei

România atacă barajul din Liga Națiunilor cu un nou selecționer, Mirel Rădoi. Fostul internațional l-a înlocuit pe Cosmin Contra, care a încetat colaboararea cu Federația Română de Fotbal după ce a terminat pe locul patru în grupa de calificare la EURO, la șapte puncte de locul secund, ocupat de Suedia.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi debutează pe banca primei reprezentative pe 26 martie, în Islanda.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!