Sport

Ionuţ Lupescu, pregătit să investească la Dinamo: ”Cumpăr eu şi alţi 2-3 colegi”

Ionuț Lupescu este un nume cu greutate în istoria lui Dinamo și fostul internațional recunoaște că este pregătit să investească în clubul care l-a lansat în fotbalul mare.
23.05.2021 | 23:16
Ionut Lupescu pregatit sa investeasca la Dinamo Cumpar eu si alti 23 colegi
ADVERTISEMENT

Fostul internațional și oficial al UEFA a declarat că actuala situație de la Dinamo nu mai poate să continue la infinit și că presupușii acționari spanioli trebuie să vândă acțiunile pe care le dețin.

Lupescu s-a oferit chiar el să cumpere parte din acțiunile deținute de Pablo Cortacero (72%), celelalte urmând a fi achiziționate de foști coechipieri ai ”Kaiserului” sau foști dinamoviști.

ADVERTISEMENT

Ionuț Lupescu vrea mai mult decât să fie membru al Programului DDB

Fost candidat la președinția FRF, Ionuț Lupescu este membru al Programului ”Doar Dinamo București”, cel al suporterilor acționari al clubului din Ștefan cel Mare.

Lupescu nu se mai mulțumește doar cu statutul de membru și vrea să devină chiar acționar al clubului căruia i-a dedicat opt ani din carieră.

ADVERTISEMENT

”Toată lumea vrea să scăpăm de Cortacero. Dacă omul vinde, suntem destui care putem să cumpărăm acțiunile. Dacă e, cumpăr eu cu alți 2,3 colegi. 

Nu este posibil ca cineva care are 72% să plătească 500.000 de euro, iar DDB-ul, care am dat aproape 2 milioane să avem 20%. Nu este normal!

ADVERTISEMENT

Toată lumea este nemulțumită de așa-zișii investitori sau patronii proprietari spanioli, care au adus haos la club. Din cauza lor urmează să fie făcute plăți pentru foștii jucători care au fost la Dinamo, în special spanioli, deci datoriile vin, asta este marea problem”, a spus Ionuț Lupescu, pentru sport.ro.

”Kaiserul” acuză autoritățile pentru situația în care a ajuns Dinamo

Ionuț Lupescu consideră că o vină semnificativă în decăderea clubului Dinamo o au și autoritățile statului și cele fotbalistice, pentru că nu au verificat credibilitatea presupușilor investitori spanioli.

ADVERTISEMENT

”Aș fi vrut ca autoritățile române să fie mult mai serioase, mult mai drastice când e vorba de un brand, în special când vin persoane din afara țării să cumpere un club.

Trebuie sa fie verificați de Federație, de Ligă, de autoritățile naționale, cât de credibilă este această societate sau persoana respectivă, sau în cazul nostru off-shore-uri, de aici a plecat totul de la bun început

Sper să se găsească o soluție, acest personaj să dorească să scape de cei 72%. Suntem destui care putem să luăm procentele”, a mai spus Lupescu.

ADVERTISEMENT