Prietenul lui Lupescu, surprins total! "N-am crezut că va candida!"

Ionut Lupescu, FRF, Generatia de Aur

Hotărârea lui Ionuţ Lupescu de a participa la alegerile pentru preşedinţia FRF a fost o surpriză şi pentru unii colegi din Generaţia de Aur

Până şi prietenii lui Ionuţ Lupescu din "Generaţia de Aur" s-au arătat surprinşi de hotărârea fostului lor coleg de a renunţa la funcţia de şef al Comisiei Tehnice a UEFA pentru a candida la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal. Ilie Dumitrescu spune că nu a crezut niciun moment că fostul mijlocaş al echipei naţionale la încerca să-l detroneze pe Răzvan Burleanu. 

"Eu n-am crezut nici până astăzi că Lupescu va candida. Să pleci de pe o poziţie foarte bună şi de pe un salariu foarte bun şi să o iei de la zero... Trebuie să luăm în considerare şi faptul că Lupescu poate să piardă alegerile. Să pleci de la Zurich şi să ajungi să o iei de la zero, să iei ficare judeţ şi să încerci să câştigi electoratul este un lucru extraordinar. Asta înseamnă că el chiar îşi doreşte să facă performanţă şi ceva pentru fotbalul românesc", a spus Ilie Dumitrescu pentru o televiziune de sport. 

"Ionuţ Lupescu şi-a asumat un risc foarte mare!"

Prieten foarte bun cu Lupescu, Dumitrescu afirma, în urmă cu doar o săptămână, că va fi primul care va afla dacă acesta îşi va asuma candidatura la cea mai importantă funcţie de la Casa Fotbalului. Dumitrescu a fost împreună cu Lupescu la finala Champions League de la Cardiff, acolo unde s-a pus la cale candidatura lui Lupescu. Acum, acesta are un discurs din care nu prea reiese că îl vede pe prietenul său ca favorit. 

"Va fi o luptă extrem de echilibrată. Din momentul în care a ajuns preşedintele la FRF, Burleanu s-a pregătit exemplar. A mers în teritoriu şi a fost foarte aproape de aceşti alegători. De asta zic eu că este un risc foarte mare asumat de Lupescu", a fost părerea lui Dumitrescu.