Pastila federală. De ce merg pe… piciorul lui Lupescu? Pentru că vreau fotbal!

Nicolae Pop   
in Editoriale
11/04/2018, 21:23
Pastila federală. De ce merg pe… piciorul lui Lupescu? Pentru că vreau fotbal!

Nişte prieteni m-au întrebat, zilele trecute, cu cine „ţin” în meciul pentru conducerea Federaţiei Române de Fotbal. N-am ezitat: merg pe… piciorul lui Ionuţ Lupescu! Pentru că, în opinia mea, FOTBALUL are doar două reguli: să PASEZI (adică, „să trimiţi mingea unui coechipier” – potrivit DEX) şi să ŞUTEZI pe spaţiul porţii; prin urmare, trebuie să ţii mingea „la picior”, nu în mână! Restul, sunt regulamente şi… planuri de management şi marketing.

Iar românii – fie că merg pe stadioane, fie că stau în faţa televizoarelor – vor FOTBAL, vor PASE şi ŞUTURI! Şi îl vor (şi) de la echipa naţională, care numai FOTBAL nu ne oferă în ultima perioadă! (Sunt bihorean şi, din nefericire, Bihorul are – ca să-l parafrazez tot pe Shankly – doar două echipe de fotbal: România şi rezervele României. Deci, chiar vreau FOTBAL!)

Avem, în schimb, ba selecţioneri de „stand-up comedy”, ba selecţionaţi de „sit-down tragedy”; ba conducători politici, ba comentatori artistici; ba suporteri „cu jumătate de normă”, ba detractori de campanii electorale.

Când ne calificăm, ne omoară tragerile la sorţi; când nu greşeşte selecţionerul, prind zile proaste jucătorii; când ne-ar ajuta vremea şi gazonul, ne fură arbitrii; când nu mai avem pe cine sau pe ce da vina ne aducem aminte că nu avem banii pe care îi au alţii; iar când nu este de unde, nici Dumnezeu nu cere!… Şi totuşi, noi continuăm să credem că ar fi de unde. Important este, însă, să fie CU CINE!

Ionuţ Lupescu este un om DIN şi DE fotbal!

Ionuţ Lupescu NU este produsul unei „şcoli” care promovează incultura, impostura şi vulgaritatea, care spune că pentru a avea succes trebuie să minţi cu folos, să şmechereşti pe cine trebuie şi să trădezi pe cine poţi! NU a devenit un oportunist guraliv şi rapace, a cărui singură calificare este apetitul şi obrăznicia!

Ionuţ Lupescu NU a făcut niciodată dovada faptului că oportunismul, lichelismul şi trădarea s-ar număra printre „calităţile” lui umane!

Ionuţ Lupescu NU este reprimat şi înconjurat de dispreţ.

Ionuţ Lupescu ŞTIE că oamenii sunt apreciaţi pentru demnitate, pentru verticalitatea staturii lor morale. Şi că o persoană fără demnitate este doar slugă…

Ionuţ Lupescu NU a fost, NU este şi NU va fi omul mizelor mici!!!

Hai ROMÂNIA!

P.S. Domnule Burleanu, dacă nu vreţi să intraţi pe teren – vorba lui Yogi Berra – nimeni n-o să vă oprească!

Închide ×