Fotbal intern

Ionuţ Lupescu trage o concluzie grea după România – Germania 0-1: “Tot ne plângem”

29.03.2021 | 20:05
Ionut Lupescu trage o concluzie grea dupa Romania  Germania 01 Tot ne plangem
ADVERTISEMENT

Ionuț Lupescu a vorbit după meciul României cu Germania, 0-1 și a atras atenția asupra unde s-a greșit în fotbalul românesc.

Fostul internațional român s-a declarat frapat de diferența mare de valoare dintre selecționata lui Mirel Rădoi și naționala Germaniei și nu înțelege cum s-a ajuns la o diferență atât de clară.

ADVERTISEMENT

Ionuț Lupescu a vorbit și despre situația de la Dinamo, acolo unde recunoaște că lucrurile sunt dificile, dar crede că echipa „câinilor” se poate autofinanța.

Ionuț Lupescu trage o concluzie grea după România – Germania 0-1

Ionuț Lupescu a vorbit după partida dintre România și Germania, 0-1, și a tras o concluzie dură despre fotbalul românesc din ultimii 10-15 ani: „Nu mai contează rezultatul, pe mine ce mă frapează și nu știu ce sentiment mă cuprinde este că tot ne plângem că forurile internaționale fac alte competiții cum e Conference League și altele.

ADVERTISEMENT

Dar, când vezi diferența de joc a ceea ce a fost ieri între noi și Germania, stai să te gândești cât de mult am stat pe loc în timp ce alții au avansat”.

„Jocul a făcut o diferență enormă. Mi-aduc aminte când eram copil și vedeam o Craiova a lui Balaci, un Dinamo, un Steaua, dar nu am văzut niciodată o diferență atât de mare cum a fost ieri, mă refer la meciurile internaționale.

ADVERTISEMENT

Mi-aduc aminte la echipa națională, am făcut noi un 0-0 în Franța și nici nu știu dacă am trecut centrul terenului, atunci m-am simțit umilit, erau mult mai puternici, renăștea noua lor echipă, dar nu îmi aduc aminte o astfel de diferență”, a mai spus Ionuț Lupescu la TV DigiSport.

„Dacă pierdem cu Armenia, e deja prea mult!”

„Acum ne rămâne să trecem cu bine peste meciul cu Armenia, dacă pierdem, Doamne ferește, e deja prea mult. Ieri nu știu dacă am jucat ofensiv, cel puțin nu în comparație cu ce a făcut Germania pe teren.

ADVERTISEMENT

Ideal e ca adversarul să nu aibă ocazii sau foarte multe ocazii când joci acasă, dar e greu. Ruptura e foarte simplă, în ultimii 10 ani am renunțat la orice înseamnă centre de copii și juniori, probabil nici nu avem antrenori performanți acolo.

E posibil orice la U21, dar e o competiție supraevaluată în România, poate pentru că nu am reușit altceva pe alte planuri. Am văzut și noi ce greu a fost să îi integrăm pe cei care au fost în Italia pentru naționala mare”, a mai spus Ionuț Lupescu.

„Eu de acum 20 de ani ziceam că Dinamo se poate autofinanța!”

„La Dinamo lucruruile sunt complicate. Au venit foarte mulți oameni care au spus că sunt de bine, dar au demonstrat opusul. În afară de Ionuț Negoiță, care a băgat bani la început, dar, probabil, și-a dat seama că nu știe în ce se bagă, nimeni nu s-a impiicat cu adevărat.

Proiectul socios dacă se va face bine la Dinamo și dacă clubulu va primi ajutor și din partea ministerului, cum se mai spunea, eu cred că se va ajunge într-un punct bun.

De acum 20 de ani spuneam că Dinamo se poate autodfinanța, dar nu eram băgat în seamă”, a spus Ionuț Negoiță despre problemele de la Dinamo.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,93 este cota pentru ”2 solist” la meciul Armenia – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT