Sport

Ionuț Nedelcearu, cu mintea la Euro 2024 înainte de partidele amicale cu Slovenia și Moldova: „Nu mai avem nicio scuză”

Ionuț Nedelcearu a vorbit despre campania de calificare a României la Euro 2024 înaintea partidelor amicale cu Slovenia și Moldova.
16.11.2022 | 16:11
Ionut Nedelcearu cu mintea la Euro 2024 inainte de partidele amicale cu Slovenia si Moldova Nu mai avem nicio scuza
Ionuț Nedelcearu se gândește la campania de calificare la Euro 2024 înainte de partida amicală cu Slovenia. Sursă foto: sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

Ionuț Nedelcearu este unul dintre componenții de bază ai echipei lui Edi Iordănescu. Fundașul lui Palermo a insistat la conferința de presă premergătoare meciului amical cu Slovenia despre campania de calificare la Euro 2024. Fostul fotbalist al lui Dinamo este convins că „tricolorii” se vor bate de la egal la egal cu Elveția.

Ionuț Nedelcearu, focusat pe campania de calificare la Euro 2024 înaintea partidei cu Slovenia: „Totul este în zadar dacă nu ne calificăm la un turneu final”

Ionuț Nedelcearu și-a făcut debutul la echipa națională în 2017 sub comanda lui Cosmin Contra. Ajuns la 24 de ani, fotbalistul din Serie B a vorbit despre experiența acumulată la echipa națională și a scos la iveală dorința „tricolorilor” de a ajunge la Euro 2024.

ADVERTISEMENT

„Mă simt mult mai bine decât la început pentru că la echipa națională meciurile sunt mult mai grele. Acum am experiență, dar totul este în zadar dacă nu ne calificăm la un turneu final. Acesta este obiectivul nostru în martie.

Ne dorim să ajungem la turnee finale, toți suntem ambițioși, mai ales că este greu să ajungi la echipa națională. Doar forța grupului primează pentru noi. Trebuie să continuăm cum am terminat meciul cu Bosnia. Valoare avem, putem ajunge la un turneu final”, a declarat Ionuț Nedelcearu.

ADVERTISEMENT

Ionuț Nedelcearu, semnal de alarmă pentru Elveția: „Ne vom bate de la egal la egal”

Elveția, care va fi prezentă la Cupa Mondială din Qatar, este favorită la locul 1 în grupa României din care mai fac parte Israel, Kosovo, Belarus și Andorra. Ionuț Nedelcearu îi îndeamnă pe „tricolori” să lase trecutul în urmă și trage un semnal de alarmă pentru elvețieni.

„Trebuie să lăsăm deoparte ce a fost, regretul este neprofesionist, trebuie să fim optimiști, să ne bucurăm că am avut o tragere bună, putem obține primul loc. Ne vom bate de la egal la egal cu Elveția.

ADVERTISEMENT

Da, asta simt, că a fost o tragere bună pentru noi. Forța grupului este atuul nostru, se simte asta printre noi, am conștientizat că trec anii și că nu ne vom întâlni cu astfel de ocazii în carieră. Suntem conștienți că acum este timpul.

Nu mai avem nicio scuză, trebuie să fim încrezători. Elveția e mai bine cotată, dar prin forța grupului s-au egalizat valorile”, a mai spus Ionuț Nedelcearu, la conferința de presă.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu, ultimele declarații înainte de meciul cu Slovenia: „Nu am venit să ne plângem”

România va întâlni Slovenia în penultimul meci al anului pe Cluj Arena, joi, 17 noiembrie, ora 18:30. Edi Iordănescu a mărturisit la conferința de presă premergătoare meciului că „tricolorii” trebuie să confirme impresia bună pe care au lăsat-o la sfârșitul lunii septembrie.

„Am optat pentru continuitate acolo unde s-a putut și ne-am completat cu jucători tineri și foarte tineri. Două jocuri amicale, însă, din punctul nostru de vedere, au caracter oficial ca să pregătim bine debutul campaniei de calificare la Euro. 

Ne dorim să fim cât mai pregătiți, nu am venit să ne plângem, ci am venit să ne bucurăm de fotbal, ceea ce îmi doresc să se întâmple mâine, coroborat cu un rezultat pozitiv. Contează rezultatul și este mesajul meu pentru băieți.

Contează pentru că trebuie să ne obișnuim să luptăm pentru rezultat și să păstrăm rezultatul. Și trebuie să continuăm impresia bună pe care am lăsat-o în septembrie și speranța pe care am aprins-o pentru toți suporterii echipei naționale”, a fost mesajul selecționerului României.


  • Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: „1,73” este cota pentru „total goluri: sub 2,5” la meciul România – Slovenia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT