Sport

Ionuț Nedelcearu, la un pas de transferul carierei! Oferta excelentă a unei campioane din Vest. Cine poate bloca mutarea. Exclusiv

Ionuț Nedelcearu (26 de ani) este tot mai aproape să scape de Crotone, echipă care tocmai a retrogradat în Serie C. O campioană din Europa face tot posibilul să-l transfere pe internaționalul român.
19.07.2022 | 11:50
Ionut Nedelcearu la un pas de transferul carierei Oferta excelenta a unei campioane din Vest Cine poate bloca mutarea Exclusiv
Ionuț Nedelcearu este dorit cu insistență de Lech Poznan. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ionuț Nedelcearu mai are contract cu FC Crotone până în vara lui 2024, dar fundașul nici nu se gândește să mai rămână, având în vedere retrogradarea italienilor în Serie C. Dorit în această vară de Gigi Becali la FCSB, stoperul în vârstă de 26 de ani a primit o ofertă de la campioana Poloniei, informație anunțată în exclusivitate de FANATIK.

Ionuț Nedelcearu este dorit cu insistență de campioana Poloniei

După ce FANATIK a dezvăluit că Lech Poznan oferă 700 de mii de euro în schimbul internaționalului român, site-ul nostru a aflat în exclusivitate că polonezii au mărit oferta la 1,2 milioane de euro, plus bonusuri de performanță.

ADVERTISEMENT

Mai mult, din informațiile obținute de site-ul nostru, campioana Poloniei îl ademenește pe Nedelcearu cu un salariu de 300 de mii de euro/sezon, care, în primul an, ar putea ajunge la 400 de mii de euro, având în vedere prima de instalare și alte bonusuri.

Ce stă în calea transferului fundașului la Lech Poznan

FANATIK a aflat că tranzacția este foarte aproape să se realizeze, dar în calea mutării lui Nedelcearu există un mic impediment. Din informațiile noastre, Ionuț Nedelcearu nu este singurul fundaș central pe care îl dorește Lech Poznan.

ADVERTISEMENT

Stoperul român concurează la transfer cu Michal Helik (26 de ani), un internațional polonez (7 selecții) care tocmai a retrogradat cu Barnsley în League One. Helik nici nu concepe să joace în al treilea eșalon eneglez și ia în calcul să revină în țara natală pentru a prinde echipa națională și a juca la Campionatul Mondial din Qatar.

Helik a plecat din Polonia în anul 2020, când Barnsley a plătit 800 de mii de euro pentru transferul său de la Cracovia. În cei doi ani petrecuți în Anglia, leșul, pe care transfermarkt.com îl cotează acum la 800 de mii de euro, a jucat în 89 de partide, a marcat șapte goluri și a oferit trei assist-uri.

ADVERTISEMENT

În cazul în care va ajunge la Lech Poznan, Ionuț Nedelcearu va avea ocazia să joace în cupele europene, mai exact în Conference League. Polonezii sunt calificați în turul 2 preliminar, acolo unde o vor înfrunta pe Dinamo Batumi.

Lech Poznan a jucat în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, dar a fost spulberată în dublă manșă de Qarabag. Azerii s-au impus la general cu scorul de 5-2.

ADVERTISEMENT

„Lui Ionuţ i-ar plăcea să i se alăture lui Lech, convins de perspectiva de a juca în Liga Campionilor. Clubul a făcut o primă ofertă lui Crotone, dar a fost refuzată. Avem oferte şi din Italia, şi Belgia, dar campioana Poloniei ar fi o opţiune grozavă. Vom vedea cum vor decurge negocierile cu actualul club”, declara, la începutul lunii iulie, agentul Cristian Cernodolea pentru weszlo.com

  • 1 milion de euro este cota de piață a lui Ionuț Nedelcearu, conform transfermarkt.com
  • 1,25 milioane de euro a plătit Crotone pentru a-l transfera pe fundaș de la AEK Atena în vara lui 2021
ADVERTISEMENT