Sport

Ofertă oficială de 700.000 de euro pentru internaționalul dorit de Gigi Becali la FCSB. Detaliile contractului. Exclusiv

Ionuț Nedelcearu își caută echipă după ce a retrogradat cu Crotone în liga a treia. Dorit de Gigi Becali la FCSB, tricolorul ar putea ajunge la Lech Poznan, care a făcut italienilor o ofertă oficială de 700.000 de euro.
05.07.2022 | 17:14
Oferta oficiala de 700000 de euro pentru internationalul dorit de Gigi Becali la FCSB Detaliile contractului Exclusiv
Gigi Becali era pregătit să-i ofere un salariu lunar de 15.000 de euro lui Ionuț Nedelcearu la FCSB, care e ofertat acum de Lech Poznan. Foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB a fost prima care și-a manifestat intenția de a-l oferta pe Ionuț Nedelcearu în această vară. FANATIK a dezvăluit la acel moment prețul pe care Gigi Becali trebuie să-l achite lui Crotone pentru a-l transfera pe internaționalul de 26 de ani.

Ionuț Nedelcearu, ofertă oficială de la Lech Poznan de 700.000 de euro. Care sunt noile pretenții ale lui Crotone, club de care aparține

Nedelcearu a fost informat despre interesul roș-albaștrilor, a mulțumit pentru aprecieri și a trecut mai departe. Mai mult, fundașul e decis să nu se întoarcă în acest moment în Superliga României!

ADVERTISEMENT

Între timp, nici FCSB nu a stat cu mâinile în sân, rezolvându-și criza din centrul defensivei. Gigi Becali i-a transferat în aceeași zi pe Dawa de la Botoșani și pe Rachid Bouhenna, ex-CFR Cluj. Ambele transferuri au fost anunțate exclusiv de FANATIK.

Nici agenții lui Nedelcearu nu pierd timpul. Din informațiile noastre, Crotone a primit o ofertă oficială de 700.000 de euro pentru apărătorul român. La aceasta s-ar adăuga bonusuri importante, de meciuri, de cupe europene, de performanță. Lech Poznan este campioana en-titre a Poloniei.

ADVERTISEMENT

Acum o lună, prețul stabilit de președintele Gianni Vrenna pentru Nedelcearu era de 1,5 milioane de euro. A mai scăzut puțin în ultima vreme, motiv pentru care prima ofertă a lui Lech a fost momentan respinsă. Dar mai sunt negocieri!

Detaliile contractului pe 3 ani pe care Lech Poznan i l-a propus lui Ionuț Nedelcearu

Sunt șanse ca Lech Poznan și Crotone, retrogradată în Serie C, să ajungă totuși la un acord până într-un final.

ADVERTISEMENT

Lui Ionuţ i-ar plăcea să i se alăture lui Lech, convins de perspectiva de a juca în Liga Campionilor. Clubul a făcut o primă ofertă lui Crotone, dar a fost refuzată. Avem oferte şi din Italia, şi Belgia, dar campioana Poloniei ar fi o opţiune grozavă. Vom vedea cum vor decurge negocierile cu actualul club” – Cristian Cernodolea pentru weszlo.com

Pentru jucător există tentația de a reveni în cupele europene și la o echipă ce se bate la titlu. Pentru Crotone este calculul rece al recuperării investiției făcute în Nedelcearu, cumpărat vara trecută de la AEK Atena.

Din informațiile FANATIK, prețul real al tranzacției din 16 iulie 2021, dintre Crotone și AEK, a fost de 900.000 de euro. S-ar fi ajuns la 1,25 milioane, suma vehiculată la acea vreme, cu tot cu bonusuri, inclusiv de promovare în Serie A. Din contră, în loc să promoveze, Crotone a retrogradat cu Nedelcearu și Mogoș în liga a treia!

ADVERTISEMENT

Ce-i oferă Lech Poznan lui Nedelcearu în afara expunerii europene și a nivelului clar mai bun decât în Serie C? Un contract până la 30 iunie 2025, cu 300.000 de euro pe stagiune, plus bonusurile aferente. Nedelcearu mai e „legat” încă doi ani ani de Crotone, care l-a scos la vânzare după retrogradare.

Lech Poznan a mai activat o pistă românească dacă nu-l poate aduce pe Nedelcearu de la Crotone: Adrian Rus de la Fehervar!

Campioana Poloniei pare să se fi îndrăgostit de jucătorii români în această periodă de mercato. În cazul în care nu vor izbuti să-l convingă pe președintele Vrenna pentru Nedelcearu, Lech a deschis un nou front: Adrian Rus, de la MOL Fehervar, tot internațional român!

Înclinația celor din prima ligă poloneză pentru fotbaliști români este un trend în ultimii ani. Faptul că în Ekstraklasa joacă bine Hanca, Sorescu, Râpă de mai mult timp, plus că au mai ajuns acolo Ghiță sau Racovițan, îi face pe polonezi să sondeze tot mai des piața românească.

  • 1 milion de euro este cota actuală a lui Ionuț Nedelcearu, maximul carierei fiind 4 milioane în decembrie 2019, la puțin timp după semifinala U21 din Italia
  • 700.000 de euro a încasat Dinamo pe Ionuț Nedelcearu în februarie 2018 când l-a cedat la rușii de la UFA
ADVERTISEMENT