News

Ionuț Nedelcu, arestat din nou în India pentru clonare de carduri. Românul, la a doua infracțiune de acest fel în ultimii 3 ani

Românul Ionuț Nedelcu a fost arestat din nou în India pentru clonare de carduri. Acesta se află la a doua infracțiune de acest fel în ultimii 3 ani.
01.08.2021 | 16:49
Ionut Nedelcu arestat din nou in India pentru clonare de carduri Romanul la a doua infractiune de acest fel in ultimii 3 ani
Ionuț Nedelcu, arestat din nou în India pentru clonare de carduri. Românul, la a doua infracțiune de acest fel în ultimii 3 ani. Sursa foto: businessinsider.in
ADVERTISEMENT

Ionuț Nedelcu (38 de ani) a ajuns din nou pe prima pagină a ziarelor din India. Conaționalul nostru a fost arestat după ce ar fi comis din nou o serie de infracțiuni bancare.

Românul Ionuț Nedelcu, arestat din nou în India pentru clonare de carduri. Conaționalul nostru este recidivist

Publicația Times of India informează că Nedelcu a fost depistat de Poliție la un ATM dintr-o cunoscută zonă comercială din Mumbai, un oraș cu peste 12 milioane de locuitori.

ADVERTISEMENT

În momentul în care agenții l-au luat la întrebări, suspectul a oferit răspunsuri evazive. Asupra românului s-au găsit mai multe carduri. Niciunul dintre acestea nu fusese emis pe numele lui. Nedelcu a fost reținut și dus la secție, unde a fost interogat și identificat.

După o anchetă amănunțită, cei de la Poliția Mumbai au constatat că, din cele 166 de carduri pe care românul le avea asupra sa, nu mai puțin de 72 erau clonate.

ADVERTISEMENT

Publicația din India mai notează că românul se afla în evidența unor secţii de Poliţie din alte state, iar prima dată ar fi început să fure banii altor persoane din Mumbai în luna iunie, când o femeie a fost avertizată de angajații unei bănci că i-a fost golit contul de 60.000 de rupii (aproximativ 700 de euro).

Ancheta Poliției a scos la iveală faptul că românul i-a clonat cardul şi l-a folosit pentru a efectua cumpărături online. Femeia a depus atunci plângere la Poliție.

ADVERTISEMENT

Mai mult, după o serie de verificări în apartamentul românului, polițiștii au depistat echipamentele de clonat şi valorificat carduri bancare, dar şi 3 laptopuri, 2 aparate de numărat bani, 4 telefoane mobile, 8 camere de filmat utilizate pentru a afla codurile PIN ale victimelor, precum și carduri de memorie.

Ionuț Nedelcu, la a doua arestare în ultimii 3 ani

Românul Ionuț Nedelcu nu se află la prima ispravă de acest gen pe teritoriul Indiei. În februarie 2018, alături de un alt român, Ion Bolovan, Nedelcu a fost arestat într-un caz de clonare de carduri.

ADVERTISEMENT

Cei doi au fost acuzați la acea vreme că ar fi montat în mai multe ATM-uri din Mumbai și Delhi cu dispozitive de skimming, care, odată atașate cititoarelor de carduri ale ATM-urilor, permit citirea datelor titularilor, conform Hindustan Times.

Zeci de cetățeni din India s-au plâns atunci de faptul că le dispar bani din cont. Au fost furate sume cuprinse între 10.000 și 80.000 de rupii (până la 900 de euro).

La acea vreme, Poliția l-a prins pe pe Nedelcu în timp ce instala un dispozitiv de skimming în bancomat. A fost arestat când s-a întors pentru a colecta dispozitivul de degajare.

Celălalt acuzat, Bolovan, a fost prins de către autoritățile de imigrare de pe aeroportul din Dubai, când se pregătea să zboare la Paris, venind din Mumbai. Alți doi membri ai bandei au fost dați în urmărire atunci.

ADVERTISEMENT
Tags:
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2...
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2 mondial
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de...
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de căsătorie cu fiul regretatului Nae Manea! Avea doar 17 ani când s-au cunoscut
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul...
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran. Femeia este fiica unui magnat român
Cum poți rămâne fără moștenire dacă „uiți” de ea mai mult de 3...
Cum poți rămâne fără moștenire dacă „uiți” de ea mai mult de 3 ani: „Dacă ai o proprietate, ai grijă de ea!”
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit...
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit cu amărăciune: Biserica era plină de…
A MURIT marele ARTIST al României! S-a stins la 3 zile după soţie....
A MURIT marele ARTIST al României! S-a stins la 3 zile după soţie. Durere fără margini
Cozonac de post cu umplutură de nucă. Rețeta pregătită în bucătăriile mănăstirilor din...
Cozonac de post cu umplutură de nucă. Rețeta pregătită în bucătăriile mănăstirilor din România
Anamaria Prodan, răzbunare maximă pe Laurenţiu Reghecampf, avem imaginile colosale
Anamaria Prodan, răzbunare maximă pe Laurenţiu Reghecampf, avem imaginile colosale
Cum a murit de fapt Sfântul Andrei, apostolul devenit ocrotitorul românilor
Cum a murit de fapt Sfântul Andrei, apostolul devenit ocrotitorul românilor
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ultimul mesaj transmis de un soldat român dispărut în Al Doilea Război Mondial....
Ultimul mesaj transmis de un soldat român dispărut în Al Doilea Război Mondial. Ce le-a scris celor dragi pe o scoarță de mesteacăn.
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!