Fotbal intern

Ionuț Negoiță, acuze grave la adresa FCSB și CCA: „Am fost tocați. Vassaras e de fațadă”

05.10.2020 | 15:14
Ionut Negoita acuze grave la adresa FCSB si CCA Am fost tocati Vassaras e de fatada
ADVERTISEMENT

Ionuț Negoiță, acuze grave la adresa FCSB și CCA după ce Dinamo a pierdut cu 2-3 derby-ul de sâmbătă, 3 octombrie.

Atât dinamoviștii, cât și experții în arbitraj au acuzat în cor că greșelile brigăzii conduse de Radu Petrescu au viciat rezultatul partidei de pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Ultimul care intră în rândul celor ce critică arbitrajul de care a avut parte Dinamo este chiar Ionuț Negoiță, fostul patron din șoseaua Ștefan cel Mare.

Ionuț Negoiță, acuze grave la adresa FCSB și CCA. Li se trage dinamoviștilor de la farsa „Doar Dinamo București”?

Momentul din 2016, atunci când suporterii dinamoviști le-au făcut o farsă celor de la FCSB ar putea rămâne în istorie din două motive. După ce a făcut înconjurul lumii, farsa a reprezentat motivul de lansare a programului DDB, prin care suporterii colectează bani pentru a ajuta clubul alb-roșu, însă acum este considerat și motivul pentru care Dinamo este constant defavorizată de arbitri în Liga 1.

ADVERTISEMENT

În afară de Mihai Stoica, cel care susține că Radu Petrescu a greșit, de fapt, în defavoarea FCSB, toți oamenii de fotbal susțin că echipa lui Contra a fost grav dezavantajată la derby. Și Ionuț Negoiță, fostul patron din „Groapă”, este de părere că brigada lui Radu Petrescu a greșit împotriva „câinilor” și crede că ar putea fi vorba despre o răzbunare a rivalilor.

Ce s-a întâmplat sâmbătă seară în derby mi-a adus aminte de un episod, printre altele. Au venit suporterii după un timp la mine ca să discutăm problemele lui Dinamo. Au spus că își fac treaba și au făcut o farsă care s-a dus în toată lumea, poate a fost cea mai de impact farsă din fotbalul românesc. E joaca lor, e treaba lor!

ADVERTISEMENT

Toți râdeau prin oraș de cei de la FCSB: Argăseală, Gigi, etc. După care, ei au spus-o cu subiect și predicat: „O să vedeți voi ce se va întâmpla!”. Uitați-vă în statistici. Zece meciuri de atunci am fost tocați de arbitru în mod flagrant. Arbitrajul este un cancer. Ce se întâmplă acolo e jale.

Nu pot să nu spun niște lucruri pe care le-am simțit pe propria piele. Statisticile o pot confirma. Dinamo a fost foarte, foarte dezavantajată de-a lungul timpului. Un exemplu a fost cel de sâmbătă seară. Lucrurile sunt foarte dezamăgitoare.

ADVERTISEMENT

Și în loc să ne ridicăm, mai rău de afundăm în mocirlă. E o părere a unui om care a stat opt ani în fotbal. E foarte greu dacă ești în fotbal să vorbești despre arbitraj. Sunt unii dintre ei niște ticăloși și o cloacă de tâlhari”, a spus Negoiță pentru Digisport.

În acest sezon al Ligii 1, Dinamo a avut parte de decizii potrivnice de arbitraj în patru dintre cele șase etape disputate. La meciul cu Hermannstadt, „câinii” nu au primit un penalty la un fault asupra lui Fabbrini, în vreme ce FC Botoșani a înscris un gol după o poziție clară de offside, iar dinamoviștilor le-a fost din nou refuzat un penalty.

Și cu UTA au cerut dinamoviștii un penalty la un henț în careul arădenilor, în vreme ce cu FCSB aceștia au contestat decizia lui Radu Petrescu de a acorda penalty pentru FCSB și roșu lui Isma Lopez, la o fază la care reluările TV au demonstrat că intervenția spaniolului a fost una corectă.

Există o conspirație la CCA? „Deaconu conduce, Vassaras e de fațadă”

Ionuț Negoiță consideră că abitrajul potrivnic lui Dinamo nu este o întâmplare și arată cu degetul către conducerea CCA. El nu crede că grecul Kyros Vassaras conduce cu adevărat forul de arbitraj și consideră că în spatele său s-ar afla, de fapt, Alexandru Deaconu.

„Am fost și eu de vreo două ori, m-am văzut și cu Vassaras. Ce vă spun acum e o părere personală. Nu Vassaras conduce arbitrajul românesc. E acolo de fațadă. Conducerea arbitrajului trebuia schimbată de mult. Sunt 99% convins că Deaconu conduce”, a adăugat fostul patron al lui Dinamo.

Alexandru Deaconu este un fost arbitru care s-a retras în 2012, după ce a acceptat să preia postul de președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. El a fost înlocuit în 2014 de Kyros Vassaras. Deaconu a jucat și fotbal, fiind junior la Steaua București între 1988 și 1989. În prezent, titulatura sa oficială este de vicepreședinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor.


  • (P) Cota BETANO pentru Academica Clinceni – FCSB: 1,80 este cota pentru “peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT