Fotbal intern

Ionuț Negoiță, despre culisele negocierilor cu spaniolii: „Au rămas dezamăgiți de stadion“

15.08.2020 | 16:09
Ionut Negoita despre culisele negocierilor cu spaniolii Au ramas dezamagiti de stadion
ADVERTISEMENT

Ionuţ Negoiţă, fostul finanţator de la Dinamo, se bucură că a reuşit să cedeze clubul în favoarea unor oameni pe care el îi consideră capabili şi este optimist în privinţa viitorului alb-roşu.

Negocierile dintre patronul de la RIN şi partea spaniolă au durat mai multe luni, iar, într-un final, Negoiţă i-a vândut Dinamo lui Pablo Cortacero, reprezentantul companiei Benel International SA.

ADVERTISEMENT

Fostul finanţator a dezvăluit că spaniolii au demonstrat seriozitate încă de la începutul tratativelor, investind o sumă considerabilă, deşi nu fuseseră încă în România.

Ionuţ Negoiţă: „Mă bucur că am reuşit să cedez clubul“

„Negocierile au fost de lungă durată, cred că avem luni bune de când suntem în discuţii. Dinamo era o responsabilitate mare, pe care, până la un punct, am dus-o cu plăcere. De la un punct încolo, era prea mult.

ADVERTISEMENT

Mă bucur că am reuşit să cedez clubul. Şi cuiva cu şanse să facă o treabă bună. Eu sunt convins că au intenţii serioase. Practic, respectivii nu fuseseră niciodată în Romania şi, pe baza unor discutii şi oarecum pe încredere, au trimis 300.000 de euro, ceea ce nu e o sumă mică. Faţă de alţii, care nu erau dispuşi nici 1.000 de euro să rişte.

Ştiu că vor să facă o treabă bună, să aducă jucători buni, bine plătiţi, de ce nu şi antrenor?! Şi-ar dori să joace pe un stadion cum trebuie, în niciun caz pe Dinamo. Au rămas foarte dezamăgiţi de modul în care arată“, a declarat Ionuţ Negoiţă la sport.ro.

ADVERTISEMENT

Ce urmează la Dinamo

Aşa cum spune şi Ionuţ Negoitţă, după trecerea lui Dinamo sub conducere spaniolă, clubul va avea parte de o reorganizare masivă. La capitolul jucători, FANATIK a anunţat deja că vor veni mai mulţi fotbalişti iberici, pentru care se caută o soluţie de aducere în România.

De asemenea, Gigi Mulţescu nu va rămâne antrenorul echipei în sezonul care stă să înceapă, dar nu va părăsi clubul, urmând să preia o altă funcţie. Primul nume de pe lista posibililor principali este cel al lui Cosmin Contra, care nu a dezminţit o posibilă venire.

ADVERTISEMENT

Ionuţ Negoiţă: „Nu mă voi mai implica în fotbal ca finanţare“

După ce a reuşit să scape de Dinamo, Ionuţ Negoiţă este sigur că nu va reveni în fotbal, cel puţin nu în calitate de finanţator. Doar ca sponsor.

„Nu mă voi mai implica în fotbal ca finanţare. Ca sponsor sau să susţin într-un fel sau altul, cu drag. La un moment dat, voi merge la meciurile lui Dinamo. Mie îmi place să merg pe stadion, dar, în ultima vreme, din păcate, nu mai era o plăcere…“, conform sursei citate

ADVERTISEMENT