Sport

Ionuț Negoiță, găsit vinovat pentru situația dezastruoasă în care a ajuns Dinamo: ”De acolo a început declinul”

Fostul jucător Costel Orac este de părere că declinul lui Dinamo a început în urmă cu câțiva ani și consideră că principalul vinovat este fostul patron Ionuț Negoiță.
19.06.2022 | 11:03
Ionut Negoita gasit vinovat pentru situatia dezastruoasa in care a ajuns Dinamo De acolo a inceput declinul
Fostul jucător Costel Orac este de părere că declinul lui Dinamo a început în urmă cu câțiva ani și consideră că principalul vinovat este fostul patron Ionuț Negoiță
ADVERTISEMENT

Chiar dacă a retrogradat în Liga 2 și trece printr-o situația financiară extrem de delicată, administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu a dat asigurări că nu se pune problema unui faliment al clubului.

Cât de vinovat e Ionuț Negoiță de dezastrul de la Dinamo

Mâhnit de faptul că echipa favorită a ajuns să retrogradeze în premieră, Costel Orac a făcut o analiză amplă a situației de la Dinamo din ultimii ani și consideră că unul dintre vinovați este fostul patron Ionuț Negoiță.

ADVERTISEMENT

”N-am înțeles nimic! Mai ales modul de abordare de la Cluj. În mod normal, ca antrenor și jucător trebuie să ai o strategie. Orice antrenor juca la rezultat în deplasare, cu o posesie prelungită sau să-i prinzi pe contraatac. Acolo s-a jucat numai cu mingi luni, degajate de la portar sau fundașii centrali și noi aveam un singur atacant, pe Irobiso.

A fost o retrogradare rușinoasă! După mine, a fost și vina lui Uhrin pentru retrogradare! Asta e părerea mea. Mai mult, lucrurile au început să meargă din ce în ce mai prost din momentul în care Negoiță a preluat clubul.

ADVERTISEMENT

De acolo a început declinul lui Dinamo. Eu așa văd lucrurile. Dacă nu ar fi fost probleme mari la nivel de conducere, nici jucătorii n-ar fi abordat jocurile așa cum le-au abordat”, a declarat Orac, conform prosport.ro.

Orac nu l-a iertat nici pe Iuliu Mureșan

Fostul mare fotbalist nu l-a iertat nici pe administratorul special Iuliu Mureșan, fiind de părere că acesta a făcut o mare eroare când l-a dat afară pe Mircea Rednic.

ADVERTISEMENT

”Eu am mai spus că debarcarea lui Mircea Rednic a fost o imensă greșeală. Le-au oferit jucătorilor doar o scuză pentru că Mircea îi pusese la muncă ca să-i transforme din punct de vedere fizic.

Chiar dacă a avut experiența de la Cluj, după mine a fost o greșeală. Mai ales că am înțeles că între domnul Mureșan și Rednic au existat animozități mai vechi. Nu cred că trebuia să fie o problemă asupra colaborării, mai ales în situația în care se afla echipa. Cert este că s-au adunat cam toate!”, a mai spus Orac.

ADVERTISEMENT

Mircea Rednic a ieșit la atac după retrogradarea lui Dinamo și a vorbit despre perioada în care a pregătit echipa, explicând ce greșeli majore a făcut Iuliu Mureșan și care sunt implicațiile lui Nicolae Badea și a celor din DDB.

ADVERTISEMENT