Fotbal intern

Ionuț Negoiță, în continuare patron la Dinamo? “Cortacero e omul pus în față, pe care îl vezi”. Exclusiv

08.03.2021 | 00:04
Ionut Negoita in continuare patron la Dinamo Cortacero e omul pus in fata pe care il vezi Exclusiv
ADVERTISEMENT

Ionuț Negoiță a cedat pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo ibericului Pablo Cortacero, în luna august a anului trecut. Însă tot mai multe voci susțin că Negoiță nu a vândut clubul, iar spaniolul originar din Granada este doar de fațadă. 

Adrian Thiess, omul de afaceri care în 2018 a adus mai mulți investitori dispuși să preia Dinamo, susține că Ionuț Negoiță este în continuare acționarul majoritar de la Dinamo, iar Pablo Cortacero este pus acolo doar de fațadă.

ADVERTISEMENT

Ionuț Negoiță, în continuare patron la Dinamo? “Nu vrea să vândă clubul și asta este realitatea”

FANATIK a scris încă din luna noiembrie despre Ionuț Negoiță ca nu a vândut Dinamo, iar Adrian Thiess este de părere că omul de afaceri nu a avut în niciun moment intenția de a vinde pachetul majoritar de la club:

“Este la mintea cocoșului. Nu poate să vină toți neaveniții să cumpere Dinamo. Este un bun național. Auzi, Cortacero acționar majoritar. Este scriptic acționar majoritar. Eu rămân la părerea că tot Ionuț Negoiță este acționarul majoritar.

ADVERTISEMENT

Și ce dacă a spus domnul Negoiță să spună că a vândut tot? Îl doare gura? Dar este păcat. Eu mereu am spus că Ionuț Negoiță nu vrea să vândă clubul și asta este realitatea. Va veni, va invoca ceva, spune că nu sunt serioși…

“Fanii fac ceva absolut spectaculos. Nu știu dacă ar fi fost această unitate în jurul clubului dacă ar fi fost altele circumstanțele”

Nimeni, nici măcar un sărac cum e domnul ăsta (n.r. Pablo Cortacero), nu ar fi de acord să cumpere. Credeți că nu există cumpărători care să facă această tranzacție? Ăia ai mei au fost puțin mai circumspecți. A fost acel proces și oamenii nu au vrut. 

ADVERTISEMENT

Orice ofertă s-ar fi făcut, tot n-ar fi fost de acord. Am avut discuții ulterioare. Din păcate, acolo nu se va întâmpla nimic. Fanii fac ceva absolut spectaculos. Nu știu dacă ar fi fost această unitate în jurul clubului dacă ar fi fost altele circumstanțele. Totuși, s-au adunat aproape 20.000 de fani care dau bani. 

“Domnul Pablo Cortacero este un fronting, în spatele lui este tot Negoiță”

Acest lucru nu este văzut decât la marile cluburi de afară. Tragedia este că aceste lucruri se întâmplă când mortul este deja la groapă. Eu nu înțeleg cum să ajungă Dinamo într-o astfel de poziție. Este inadmisibil. 

ADVERTISEMENT

Eu zic că domnul Pablo Cortacero este un fronting, cum se numește în acest domeniu de business. Fronting, adică un om pus în față pe care îl vezi, dar eu cred că, în proporție de 99,9% este tot Negoiță”, a spus Thiess pentru FANATIK.

Pablo Cortacero deține 72% din acțiunile clubului Dinamo, însă a fost destituit din funcția de președinte al Consiliului de Administrație după ce nu a mai venit în țară din luna decembrie a anului trecut.

Suporterii dețin controlul clubului în acest moment și adună bani pentru obținerea licenței și plata salariilor. Deși nu a investit niciun ban în club din luna august, Pablo Cortacero își cere drepturile în instanță și pe 18 martie este programat un nou termen al procesului în care ibericul susține că a fost destituit ilegal din fruntea CA de la club.

  • 550.000 de euro a investit Cortacero la Dinamo pentru cele 72% din club
  • 15.000 este numărul de suporteri plătitori de la Dinamo
ADVERTISEMENT