Fotbal intern

Oficial: Spaniolii au cumpărat Dinamo de la Ionuț Negoiță! Cristi Borcea e în extaz: „Ne batem la titlu!”. Update

13.08.2020 | 19:47
Oficial Spaniolii au cumparat Dinamo de la Ionut Negoita Cristi Borcea e in extaz Ne batem la titlu Update
Spaniolul Pablo Cortacerpo este noul acționar majoritar al lui Dinamo
ADVERTISEMENT

Acționarul majoritar al clubului Dinamo București, Ionuț Negoiță, are o întâlnire importantă cu investitorii spanioli care sunt interesați să-i cumpere pe ”câini”.

Oamenii de afaceri spanioli, Pablo Cortacero și Juan Jose Melero Marin, au venit la București și negociază preluarea pachetului majoritar de acțiuni, iar din informațiile FANATIK sunt șanse mari să se semneze actele.

ADVERTISEMENT

Fanii implicaţi în proiectul DDB au precizat că ei nu au fost invitaţi la nicio discuţie, nici acum, nici la precedenta vizită a reprezentanților lui Cortacero, deşi aşteptau lucrul acesta.


UPDATE, 13 august, ora 22:31 / Cristi Borcea, fostul acționar al lui Dinamo, este încântat de tranzacția realizată astăzi și anunță că echipa sa de suflet va obține din nou performanțele cu care erau obișnuiți suporterii.

ADVERTISEMENT

„E o etapă foarte importanta în viața lui Dinamo. O etapă care nouă ne dă mari speranțe. Nu investeau spaniolii atâția bani fără să nu vrea performanță. Suntem optimiști. Nu poti să plătești fără să ai alți bani fără să faci performanță! Suporterii DDB au făcut demersuri foarte mari pentru stadion. Dinamo va fi una din pretendentele la campionat și cupele europene dacă e gata și stadionul. Trebuie să fim alături cu toții de suporteri și investitor. Ar fi un lucru extraordinar să fie și fanii în conducere. Au dat dovada de maturitate în ultimul timp. Lor li se datorează 100% ce se întâmplă acum la club. Dacă anul ăsta mergem în play-off și la anul în cupele europene, atunci peste un an ne batem la titlu”, a declarat Cristi Borcea la Realitatea Sportivă.


UPDATE, 13 august, ora 18:56 / Dinamo a remis în urmă cu puțin timp un comunicat prin care anunță că spaniolul Pablo Cortacero este noul acționar majoritar al clubului.

ADVERTISEMENT

„COMUNICAT DE PRESĂ
București, 13 august 2020. Noul acționar majoritar al clubului nostru este, de astăzi, compania Benel International SA, reprezentată de domnul Pablo Cortacero (foto), anunță Dinamo București prin Biroul de presă.
Pentru prima oară în istoria de 72 de ani a clubului, Dinamo București intră sub patronajul unei societăți internaționale.
Prezentarea oficială a noului acționariat va avea loc în următoarele zile, evenimentul de presă urmând să fie comunicat prin intermediul site-ului oficial.
“Sunt bucuros să anunț, în numele companiei pe care o reprezint, că am finalizat această tranzacție cu reprezentanții clubului Dinamo.
Este o zi importantă pentru club, pentru suporteri, pentru familia Dinamo. Acest club merită mult mai mult decât a reușit în ultimii ani. Merită o echipă pentru performanță și sper să reușim promovăm Dinamo București în Europa prin rezultate importante în fotbalul românesc și în cupele europene. Sunt încrezător că împreună cu suporterii dinamoviști vom reuși să fim cei mai buni!”, este mesajul domnului Pablo Cortacero, transmis prin www.fcdinamo.ro.
DOAR DINAMO BUCUREȘTI!”

COMUNICAT DE PRESĂBucurești, 13 august 2020. Noul acționar majoritar al clubului nostru este, de astăzi, compania…

Posted by FC DINAMO BUCURESTI on Thursday, August 13, 2020


UPDATE, 13 august, ora 18:46 / Suporterii lui Dinamo, reuniți în proiectul DDB, sunt nemulțumiți de faptul că nu au fost invitați la negocierile cu noii investitori spanioli și amenință cu protestele dacă aceștia nu îi vor invita la un dialog.

ADVERTISEMENT

„Noi am transmis un comunicat acum două zile, în care am explicat poziția noastră. Nu am vrut să activăm acel memorandum, pentru că nu am vrut să blocăm aceste negocieri. Ar fi putut bloca această tranzacție. Sperăm că acești investitori sunt viitorul lui Dinamo. Nu putem să spunem că suntem fericiți, nu putem să spunem că suntem supărați, așteptăm un dialog. E foarte greu să facem speculații, nu vrem să intrăm în teoria conspirației. Nu putem să ne exprimăm niște neliniști pe care nu le avem. Sunt convins că în următoarele zile vor contacta DDB pentru a avea un dialog. Dacă nu o fac, vom protesta, dar nu cred că este cazul”, a declarat Ionuț Zainea, reprezentant DDB, la Digisport.


UPDATE, 13 august, ora 18:16 / Fostul președinte al clubului Gaz Metan Mediaș, Ioan Mărginean, despre care se vehiculează că va ajunge într-o funcție de conducere la Dinamo, a confirmat tranzacția.

”S-au făcut actele notariale. Oamenii vor să facă un plan pe termen scurt, mediu și lung. Nu cunosc amănunte financiare. Îl rog pe Dănciulescu să fie aproape de echipă pentru că de acum își poate implementa proiectele”, a declarat Mărginean la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.


UPDATE, 13 august, ora 17:57 / Acționarul majoritar al lui Dinamo, Ionuț Negoiță, a ajuns la un acord cu investitorii spanioli pentru cedarea clubului.

Conform gsp.ro, cele două părți au discutat joi timp de mai multe ore și au ajuns la un acord. Mai rămâne ca, vineri, Pablo Cortacero să se întâlnească cu reprezentanții DDB, cei care au 27,5 la sută din totalul acțiunilor și care își pot exercita dreptul de VETO în privința afacerii.

Dacă totul va decurge bine, spaniolii trebuie să dea trei milioane de euro pentru plata datoriilor și să asigure un buget de cinci milioane de euro. Practic, ibericii și-au asumat asigurarea bugetului pentru sezonul viitor, fără a depinde de banii din drepturile TV.


Ionuț Negoiță, întâlnire decisivă cu investitorii spanioli

Investitorii spanioli negociază în aceste momente preluarea clubului Dinamo în cadrul unei întâlniri cu Ionuț Negoiță, iar FANATIK a aflat că sunt șanse foarte mari ca actele de vânzare să se semneze chiar astăzi.

Conform gsp.ro, la discuție participă și mai mulți notari și avocați, care încercă să dezlege toate ițele încurcate de la club, astfel încât ibericii să poată semna liniștiți actele de preluare a lui Dinamo.

Oamenii de afaceri iberici trebuie să prezinte și garanția de trei milioane de euro pe care i-au promis-o lui Ionuț Negoiță. Există un termen primit din partea clubuluilui Dinamo, pe care aceștia sunt obligați să-l respecte.

Pe de altă parte, Ioan Mărginean, fostul președinte al lui Gaz Metan, care ar putea veni la Dinamo, a mers la LPF pentru a se interesa de diverse proceduri necesare în vânzarea clubului. Mărginean va avea o funcție importantă în Ștefan cel Mare, în cazul în care tranzacția va avea sorți de izbândă.

Pablo Cortacero a susţinut că vrea să se întâlnească şi cu suporterii din DDB, dar nimic oficial nu a fost stabilit. În schimb, spaniolul a avut o întrevedere cu Marcel Vela, ministrul de Interne, şi a vizitat stadionul formaţiei ”alb-roşii”.

DDB are drept de veto în orice posibilă vânzare a clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare, conform memorandumului încheiat cu Ionuţ Negoiţă, şi ar putea bloca mutarea dacă eventualii cumpărători nu prezintă suficiente garanţii.

În principiu, fanii dinamoviști sunt de acord cu orice investitor, atât timp cât acesta se dovedeşte potrivit clubului, dar nu au foarte multă încredere în Pablo Cortacero.

ADVERTISEMENT