Sport

Ionuț Negoiță își anunță revenirea la Dinamo: ”Trebuia să fac asta de la început”

Fostul patron al clubului Dinamo, Ionuț Negoiță, e convins că trupa din Ștefan cel Mare va renaște din propria-i cenușă. Omul de afaceri și anunțat și revenirea la echipă.
13.06.2022 | 14:31
Ionut Negoita isi anunta revenirea la Dinamo Trebuia sa fac asta de la inceput
Ionuț Negoiță a cedat clubul Dinamo către Pablo Cortacero, dar anunță că va reveni în Ștefan cel Mare. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Ionuț Negoiță a finanțat clubul Dinamo vreme de șapte ani. În 2020 a cedat pachetul majoritar de acțiuni presupusului investitor spaniol Pablo Cortacero și din acel moment lucrurile au luat-o la vale pentru ”câini”. Afaceristul e dispus să revină alături de echipă.

Ionuț Negoiță: ”Nu e totul pierdut”

Omul de afaceri Ionuț Negoiță a fost genul de patron de club de fotbal care părea prea puțin implicat în viața echipei. Însă, atâta timp cât a fost acționarul majoritar, Dinamo a ieșit dintr-o insolvență și nu a avut probleme financiare.

ADVERTISEMENT

Lucrurile au scăpat de sub control după ce Negoiță a cedat pachetul majoritar de acțiuni spaniolului Pablo Cortacero și oamenilor acestuia.

După doi ani de agonie, Dinamo a ajuns în pragul falimentului și retrogradată pentru prima oară în istorie în liga a doua. Contestat de o parte a fanilor, Ionuț Negoiță este cerut cu insistență, înapoi, în structura de conducere a ”câinilor”, de cealaltă parte a suporterilor.

ADVERTISEMENT

”Nu mi-am dorit să mă regrete cineva sau să mă laude. Mi-aș fi dorit ca Dinamo să fie sus, nu e totul pierdut.

La Rapid s-au găsit oameni care să investească, așa că se poate rezolva și la Dinamo. E nevoie de stadion, nou, cât mai repede posibil, nu dărăpănătura asta”, a reacționat Negoiță, pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri le dă și o veste bună suporterilor trupei din Ștefan cel Mare. Negoiță și-a anunțat revenirea lângă echipă, dar nu în calitate de patron. Există doar o singură condiție.

”Dinamo se va reinventa. Prin suporteri, în orice variantă, ei vor susține clubul. Și prin stadion. Dacă se va face la un moment dat. Din liga a patra sau a doua, Dinamo tot va supraviețui. 

ADVERTISEMENT

Pe noul stadion o să vin sigur. Sigur, ca sponsor, în proporție de 90 la sută voi fi. Dar nu mai mult ca sponsor! Era mai bine dacă aș fi rămas de la bun început doar atât”, a punctat Ionuț Negoiță.

Ce spune Ionuț Negoiță despre retrogradarea echipei

Omul de afaceri a vorbit și despre prima retrogradare din istoria de 74 de ani de activitate a echipei din Ștefan cel Mare. Ionuț Negoiță spune că nu l-a surprins contraperformanța ”câinilor” din barajul cu U Cluj și că în spatele acesteia au fost și alte interese.

”Era evident că cei care vor să urce erau mai determinați decât unii care nu au valoare. Era previzibil că șansele erau de cel mult de 50 la sută. 

N-am nicio idee și nici nu mă interesează (dacă fotbaliștii și-au apărat corect șansele în barajul cu U Cluj – n.r.).

Acum privesc lucrurile din afară, relaxat, nu cunosc dedesubturile. Poate securiștii le știu, ăștia care au școala veche”, a adăugat Ionuț Negoiță.

Ionuț Negoiță condamnă atitudinea pasivă a foștilor dinamoviști care nu ajută clubul

Omul de afaceri a pierdut milioane de euro în perioada în care a finanțat clubul Dinamo. Atunci când a înțeles că nu poate să ducă echipa acolo unde și-ar fi dorit a renunțat la pachetul majoritar de acțiuni.

Ce a urma este deja istorie. Gruparea din Ștefan cel Mare a ajuns înglodată în datorii și va evolua în premieră în al doilea eșalon al țării. Negoiță crede că acum este un moment potrivit pentru foștii dinamoviști să facă un pas în față și să ajute clubul.

”Să se implice! Altfel, degeaba apar la TV și se dau deștepți! Pe cei ce vorbesc și nu fac îi consider papagali! Vreau să văd fapte, de vorbe ne-am săturat, hai să dovediți.

Eu măcar am luat taurul de coarne, mi-am asumat niște lucruri, s-a scris istoria cum s-a scris. Alții doar arată cu degetul și nu se implică. Pentru foștii oameni de la Dinamo care și-au asumat și au făcut, măcar au încercat ceva, felicitări.

Dar mă refer la veșnicii deștepți pe care-i chemi: ’Hai, mă, vino încoace și asumă-ți ceva!’. ’Aaa, nu, nu pot…’. Foști dinamoviști au avut ocazia și încă mai au, unii au bani, alții se dau că au bani. Să se implice, să-și asume! De bine, de rău, sunt de felicitat suporterii, se implică”, a tunat Ionuț Negoiță.

ADVERTISEMENT