Fotbal intern

Ionuț Negoiță le cere spaniolilor garanții de 3 milioane de euro pentru a le ceda Dinamo: “Mi-au spus că nu sunt probleme”

30.04.2020 | 11:20
ADVERTISEMENT

Ionuț Negoiță vrea să vândă Dinamo investitorilor spanioli aduși de Ioan Andone, dar le cere acestora garanții de cel puțin 3 milioane de euro pentru a le ceda acțiunile. Afacerea pare a fi din ce în ce mai greu de realizat, pe zi ce trece apar datorii noi față de cele anunțate inițial de Negoiță și nimeni nu poate spune cu certitudine dacă vânzarea clubului va avea loc sau nu. Mai ales că fondul de investiții cu care discută patronul de la RIN nu a demonstrat până acum că vrea cu adevărat să preia echipa și că are forța financiară să îi susțină activitatea.

Negoiță vrea garanții de 3 milioane de euro

Deși Ionuț Negoiță spune că negocierile cu investitorii spanioli aduși de Ioan Andone decurg conform planului și că tranzacția are mari șanse de reușită, lucrurile nu stau chiar așa.

ADVERTISEMENT

Herminio Menendez, reprezentantul fondului de investiții, nu a venit cu nimic concret la negocieri și nu a prezentat niciun fel de garanții că are forța finaciară să susțină clubul după ce va intra în posesia acțiunilor. Totuși, Ionuț Negoiță mai crede încă în vânzarea clubului, dar cere garanții financiare pentru a ceda acțiunile în schimbul sumei de 1 leu.

„Spaniolii mi-au spus că nu sunt probleme, dar așteptăm să vedem cum evoluează lucrurile. Le-am transmis clar: trebuie să ofere o garanție minimă de 3 milioane de euro. Adică faptul că au această sumă, nu pentru mine, ci pentru Dinamo.

ADVERTISEMENT

Această sumă este necesară pentru acoperirea cheltuielilor clubului Mi-au transmis că nu sunt probleme, că au buget prin care să asigure și 10 milioane de euro!”, a declarat Ionuț Negoiță, conform gsp.ro.

Suporterii au virat încă 150.000 de euro

În acest moment, datoriile lui Dinamo ar fi de aproximativ de 3 milioane de euro, sumă în care este inclusă și infuzia de 200.000 de euro realizată de suporteri la începutul anului.

ADVERTISEMENT

„Cu tot cu ce are PCH-ul, undeva la 200.000 de euro, sunt undeva la 3 milioane de euro. Inclusiv și ei au dat sub formă de împrumut. Dar toate, toate datoriile sunt de 3 milioane de euro.

Datoriile sunt de 2.630.000 de euro, iar până la 3 milioane sunt banii de la PCH și nu mai știu ce”, a mai declarat Ionuț Negoiță.

ADVERTISEMENT

În plus, suporterii au mai virat ieri încă 150.000 de euro în contul clubului, sumă necesară pentru obținerea licenței pentru sezonul viitor. Cu acești bani se vor achita restanțele către jucători și alte datorii către furnizori, astfel că, cel puțin pentru moment, lucrurile par se liniști.

ADVERTISEMENT